❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Monitoring url na MK.

Návody a problémy s konfigurací.
shxadam

Monitoring url na MK.

Příspěvekod shxadam » 10 years ago

Zdravím, jsem začátečník, tak prosím o pochopení neznalosti :)
Mám Mikrotik RB951Ui-2HnD.
Chtěl bych ve firemní sítí sledovat všechny zařízení, které na něj budou připojeni /LAN, WIFI/ - jde mi hlavně o url odkazy webů, na které jednotliví klienti přistupují. Dále bych potřeboval, aby se vše automaticky posílalo na smtp, umí něco takového MK?
0 x

lwq
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 10 years ago

Jaky tam bude provoz ? Na L7 to lze sledovat, ale pri vetsim provozu ten MIPSik v tomhle RB pujde kukat ... :idea:
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

shxadam

Bude tam provoz cca 5 lidi..
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 10 years ago

Zvlášť v případě https se bude dařit :-)
lwq píše:Jaky tam bude provoz ? Na L7 to lze sledovat, ale pri vetsim provozu ten MIPSik v tomhle RB pujde kukat ... :idea:
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

ludvik

Příspěvekod ludvik » 10 years ago

Pro tyhle účely byl vytvořen PROXY server. Ten vystupuje "za klienta" a tedy z hlediska URL ví vše. Kdysi jsem používal squid. Jak je na tom v tomto směru mikrotik netuším, tu potřebu už možná patnáct let nemám.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

shxadam

Potřeboval bych nějakou konkrétní radu, jak na to, popřípadě pokud by se tu našel někdo znalí a nastavil by mi to, zaplatím. Mohu MK zpřístupnit na veřejce,
0 x