Jsem uplná LAMA ale prosím o radu i když asi blbou mam RB 133
wlan 192.168.0.4
lan1 192.168.0.2
lan je připojena na router který ma adresu 192.168.0.254 je na něm, zapnutý DHCP server na lan mam zapnutého DHCP klienta na router vidím a i do nastavení se dostanu ale dal nic v RB to mam spojené do bridge.
Díky za radu.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
přistup na net
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
imation píše:Jsem uplná LAMA ale prosím o radu i když asi blbou mam RB 133
wlan 192.168.0.4
lan1 192.168.0.2
lan je připojena na router který ma adresu 192.168.0.254 je na něm, zapnutý DHCP server na lan mam zapnutého DHCP klienta na router vidím a i do nastavení se dostanu ale dal nic v RB to mam spojené do bridge.
Díky za radu.

0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Jirka Lazorčák
omlouvam se jsetli jsem to špatně popsal,potřebuji se přes RB dostat na net jsem jako klient na wlan Ip Pc je 192.168.0.9 na wlan RB mam IP 192.168.0.2 IP Eth1 je 192.168.0.2 na eth1 mam připojený router od poskytovatele který RB přidělí IP adresu z DHCP na eth1 mam zapnuteho DHCP klienta Adresa routeru poskytovatele je 192.168.0.254 na něho jse dostahu i do jeho administrace ale za něho na net už ne,je třeba ještě něco nastavit? branu a dns by měl přece už přiřadit router poskytovatelene? PC-WLAN-eth1-router poskytovatele OK ale dal na net už ne.
Díky
Díky
0 x
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
imation píše:omlouvam se jsetli jsem to špatně popsal,potřebuji se přes RB dostat na net jsem jako klient na wlan Ip Pc je 192.168.0.9 na wlan RB mam IP 192.168.0.2 IP Eth1 je 192.168.0.2 na eth1 mam připojený router od poskytovatele který RB přidělí IP adresu z DHCP na eth1 mam zapnuteho DHCP klienta Adresa routeru poskytovatele je 192.168.0.254 na něho jse dostahu i do jeho administrace ale za něho na net už ne,je třeba ještě něco nastavit? branu a dns by měl přece už přiřadit router poskytovatelene? PC-WLAN-eth1-router poskytovatele OK ale dal na net už ne.
Díky
mas na routeru poskytovatele zaplej NAT?
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
Jirka Lazorčák
ne od poskytovatele mam doma router který mi přidělí přes DHCP server ip adresu 192.168.0.2 na ten router mam pripojený přes ETH1 RB na něm mám nastaveného DHCP klienta z wlan se dostanu až na ten router ale už ne na net , k tomu routeru poskytovatele nam i další pc kterému to taky přidělí Ip a ostatní věci a na net jse dostanu v pohodě.
0 x