❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
vtipné fotografie
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Re: vtipné fotografie
hm tak my toho vola delame ...
vesmes nam nikdo nic nezaplati .. vzdyt si prece ten net uz plati ... tak co bysme chtely ze

0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
kdyz maj televizi pres satelit napr. ... taky plati televizi a on jim nekdo prijede nastelovat kanaly zdarma kdyz na satelitu neco zmenej? .... nevim ale lezt lidem do riti je cesta do pekel z toho sem vylecenej ... sami stojej u pichacek ve fabrice uz za minutu dve aby nahodou nedelali minutu navic ? ... myslim ze ceny za pripojky uz i tak jsou dost nasponovany a nevim jak u vas ale u nas letos moc dobry pastviny nejsou takze bych se moc nenapasl na lukach kolem a v zime seno fakt zrat nebudu jen pro dobrej pocit ze nekdo ma funkcni net cumi na ordinaci na svoji velkoplosne televizi a zere u toho metrak bramburku ....
0 x
jo bezny telefonaty:
klient:Dobry den nejde mi internet co s tim delate ?
servis linka: Mame vse v poradku, zkouseli jste vse vypnout a zapnout ?
klient: ano, a stale tu mam cerno na obrazovce
servis: aha,to vam ale nejde obraz na pc, neco mu bude, prekontrolujte zapojene kabely do monitoru a pc, zdali je vse zapojene.
klient prekontroluje zapojeni kabelu,vsechno je zapojene tak co stim udelate ?
servis:pani mate problem v pocitaci ne s internetem, na vas prijmac se dostanu, zavolejte si opravare na pc.
klient:tak priedte vy
....dale z pani vyleze ze je to to "noukbuk"
servis: tak ho odpojte od napajeni vyndejte baterku, vlozte zpet a zapojte
klient: ja tam zadnou baterku nemam
...popisovani jak to vypada,kde je atd....no nic doslo se k zaveru ze si tam pani ani od koupi nb nezapojila baterku tak ji reknu to proste uz vynda ze zasuvky a zas zapoji a zmackne tlacitko zapnuti na nb...
klient: jeee uz to tam neco pise
servis: NASHLE !!!
asi 20min hovor
))
to stejne jsem mel tyden na to s dalsi pani,duchodce, jeste ze jsem jel zrovna kolem ni jinak by me trefilo....samozdrejme jsem prijel vyndal napajeni z nb zapojil a hotovo
no a bylo radosti
...jo a pak me jeste pozadala kdyz jsem tak dobrej jestli bych ji nemohl odmontovat telefon od pevny linky, ze to nekdo zkousel ale neslo to, kouknu na to ocividne nekdo tahal za snuru cumejici ze zdi a vyrval akorat krabku
tak jsem se sehnul zmacknul pacicku a vyndal konektro s kabilkem a krabicku nakopnul zpet na zed
)
dalsi debilek: nejde mi internet tak stim neco udelejte, proverim linku vse ok, volam zpet mate vsechno v poradku u nas problem neni, mate 100% neco s pc, ne nemam!!! vse mam v poradku !!! (hnusnym hlasem na me mluvicim)...zase rozhovor 10 min o hovadinach...no nic nasledujici den tam jedu, typek samozdrejme nebyl doma, nechal tam u toho svoji mati. zapnu pc.....najizdel asi 10min takze to bylo jasne
) kouknu po plose,programech....jen exploer...dobra spustim...jenze jen "blik" a nic se nestalo prohlizec nenajel
) tak mu volam jestli si dela teda srandu...a on naprosto vazne "vsak stim neco udelejte kdyz vam za to platim" .....no extrem takovyhle lidi !!zabit...pc proste v haji ,to stejne po instalaci chromu,firefoxu, takze ende. No a ja dobrak jsem mu pak popsal jak se ma dostat provizorne na net pres "spravce soboru"
)) to jedine slo prepsat odkaz na web v "tento pocitaci "
no zkasnul jeho mamu, dejte si to do servisu my to nedelame a cau....
No a takova klasika,zase telefonat rozhovor na dlouho dobu....kontrola kabelu atd....no nic neuspesne...prijedu tam, trafo PoE do wifiny a LAN do anteny
to je tak 2x za mesic bezne.....a hlavne "my s tim ale nic nedelali" no jasne ono se to klasicky "samo se to"....moje otazka..."mate deti?" odpoved "ano" ....takze vime od kud vitr vane 
klient:Dobry den nejde mi internet co s tim delate ?
servis linka: Mame vse v poradku, zkouseli jste vse vypnout a zapnout ?
klient: ano, a stale tu mam cerno na obrazovce
servis: aha,to vam ale nejde obraz na pc, neco mu bude, prekontrolujte zapojene kabely do monitoru a pc, zdali je vse zapojene.
klient prekontroluje zapojeni kabelu,vsechno je zapojene tak co stim udelate ?
servis:pani mate problem v pocitaci ne s internetem, na vas prijmac se dostanu, zavolejte si opravare na pc.
klient:tak priedte vy
....dale z pani vyleze ze je to to "noukbuk"
servis: tak ho odpojte od napajeni vyndejte baterku, vlozte zpet a zapojte
klient: ja tam zadnou baterku nemam
...popisovani jak to vypada,kde je atd....no nic doslo se k zaveru ze si tam pani ani od koupi nb nezapojila baterku tak ji reknu to proste uz vynda ze zasuvky a zas zapoji a zmackne tlacitko zapnuti na nb...
klient: jeee uz to tam neco pise
servis: NASHLE !!!
asi 20min hovor

to stejne jsem mel tyden na to s dalsi pani,duchodce, jeste ze jsem jel zrovna kolem ni jinak by me trefilo....samozdrejme jsem prijel vyndal napajeni z nb zapojil a hotovo

dalsi debilek: nejde mi internet tak stim neco udelejte, proverim linku vse ok, volam zpet mate vsechno v poradku u nas problem neni, mate 100% neco s pc, ne nemam!!! vse mam v poradku !!! (hnusnym hlasem na me mluvicim)...zase rozhovor 10 min o hovadinach...no nic nasledujici den tam jedu, typek samozdrejme nebyl doma, nechal tam u toho svoji mati. zapnu pc.....najizdel asi 10min takze to bylo jasne

No a takova klasika,zase telefonat rozhovor na dlouho dobu....kontrola kabelu atd....no nic neuspesne...prijedu tam, trafo PoE do wifiny a LAN do anteny

0 x
jahpisin píše:najizdel asi 10min takze to bylo jasne) kouknu po plose,programech....jen exploer...dobra spustim...jenze jen "blik" a nic se nestalo prohlizec nenajel
) tak mu volam jestli si dela teda srandu...a on naprosto vazne "vsak stim neco udelejte kdyz vam za to platim" ....
Něco podobného jsem měl dnes. Pánovi nejde internet, pritom na dálku vše OK. Přijedu tam - wifi vyresetovaná. Pán se strašně divil že tam má jiný název sítě než ten jeho.
3x mu jsem mu vysvětloval že když ji vyresetuje tak se ztratí nastavení a vysílá to jako Edimax. Wifi znovu nastavím ale u něj na PC internet nejde. Chrome se vůbec nespustí, explorer naběhne ale nic nezobrazí. Začnu pátrat ve spuštěných programech a vidím AVG + Avast.
Říkám někdo vám tam musel nahrát druhý antivir a proto vám to nefunguje. Ne já nic nedělal tvrdí (jako všichni)

Přitom v programech vidím že AVG bylo nainstalováno 26.8.2015 a stejně se lidí hádají...
Je to těžké někdy opravdu
0 x
Ono nejhorší je, že si opravdu nemusí být vědomi toho, že něco instalovali. Takový MCAfee s Adobe readerem je na přestlamu. No jo doby klikání pouze na další jsou nenávratně pryč 
Tím samozřejmě nikoho neomlouvám....lidi jsou (h)různí

Tím samozřejmě nikoho neomlouvám....lidi jsou (h)různí
0 x
Petr Krist
Asi nejkratší servis byl u jednoho chlapíka - win xp na obstarožním notebooku a že mu nefunguje ne, že mu teď vrátili počítadlo ze servisu a jemu se nedaří ho připojit.
Po 10 minutách na telefonu byl fakt dost nepříjemnej. Řekl jsem si OK, zajedu tam, je u nás už 3 roky tak na to mrknu.
Přijel jsem a chlapík se snažil zadat heslo "StaNda1029" na notebooku se zaplou anglickou klávesnicí. Když jsem si k počítači sednul já, ihned jsem ho připojil
.
Jeho výraz když jsem si řekl o 300,- za zbytečný servisní výjezd byl fakt k nezaplacení, když se mě ptal jestli mi není trapný si vzít za 3 minuty práce 300,- odvětil jsem, jestli jemu není trapný kvůli své neschopnosti řvát na technika když z naší strany bylo vše v pořádku... zalapal po dechu ( nejspíš mu nedošlo že mluví se stejnou osobou ) a bylo ticho.
Kdyby se choval normálně a ne jako hulvát - mávnu nad tím rukou, bylo to " po cestě " a nestrávil jsem tam hodinu kvůli virům .... ale takhle jsem si to nechal zaplatit
Druhá vtipná historka - zavedli jsme 1 neoprávněnou návštěvu zdarma ( jak psal někdo výše => příště to bude za 300,- ). Vyjeli jsme za chlapíkem co tvrdil, že mu to jde pomalu. U něj MK - bw test šlapal jak víno, vše v cajku. Přijedeme tam a v počítadle nastavená proxy někam do pryč - tak jsme mu vysvětlili co a jak, dostal varování a odjeli jsme.
Přijedeme zpět do kanceláře a telefon " to jsem já, teď jsme ode mě odjeli a já jsem si asi resetoval router ". Sice bych mu mohl říct ať mi MK zapojí do LAN portu, že mu ho nastavím ale kdybychom mu nedali varování že příště to bude placené - takže frája si během jedné hodiny vyplácal servis a ještě měl jeden placenej
Po 10 minutách na telefonu byl fakt dost nepříjemnej. Řekl jsem si OK, zajedu tam, je u nás už 3 roky tak na to mrknu.
Přijel jsem a chlapík se snažil zadat heslo "StaNda1029" na notebooku se zaplou anglickou klávesnicí. Když jsem si k počítači sednul já, ihned jsem ho připojil

Jeho výraz když jsem si řekl o 300,- za zbytečný servisní výjezd byl fakt k nezaplacení, když se mě ptal jestli mi není trapný si vzít za 3 minuty práce 300,- odvětil jsem, jestli jemu není trapný kvůli své neschopnosti řvát na technika když z naší strany bylo vše v pořádku... zalapal po dechu ( nejspíš mu nedošlo že mluví se stejnou osobou ) a bylo ticho.
Kdyby se choval normálně a ne jako hulvát - mávnu nad tím rukou, bylo to " po cestě " a nestrávil jsem tam hodinu kvůli virům .... ale takhle jsem si to nechal zaplatit

Druhá vtipná historka - zavedli jsme 1 neoprávněnou návštěvu zdarma ( jak psal někdo výše => příště to bude za 300,- ). Vyjeli jsme za chlapíkem co tvrdil, že mu to jde pomalu. U něj MK - bw test šlapal jak víno, vše v cajku. Přijedeme tam a v počítadle nastavená proxy někam do pryč - tak jsme mu vysvětlili co a jak, dostal varování a odjeli jsme.
Přijedeme zpět do kanceláře a telefon " to jsem já, teď jsme ode mě odjeli a já jsem si asi resetoval router ". Sice bych mu mohl říct ať mi MK zapojí do LAN portu, že mu ho nastavím ale kdybychom mu nedali varování že příště to bude placené - takže frája si během jedné hodiny vyplácal servis a ještě měl jeden placenej

0 x
Tak to musel bejt fakt expert 

0 x
Nejlepsi jsou lidi co volaj ze jim to nejde net a volaj z VoIPu,
na otazku slyšime se? - odpovi ano
a z čeho volate? - no z telefonu
z jakeho? - internetoveho ...... aha , tak to bude asi u me, že?
A je klid
na otazku slyšime se? - odpovi ano
a z čeho volate? - no z telefonu
z jakeho? - internetoveho ...... aha , tak to bude asi u me, že?
A je klid
0 x
Stretavate sa aj s ludmi ktory stale hovoria, ze vypadava pripojenie na zaklade satelitu pripojeneho na net ktory kradne kody pre sledovanie telky? Mnohokrat sme to na firme rozoberali a nikto s ludi si neuvedomil zatial, ze je to vlastne nelegalna sluzba ktora im ide zle a my ju mame este aj riesit 

0 x
Napajnie wattmetru namiesto malych hodinovych bateriek klasicke
Nudzovka aspon na nabijanie
Neni miesto

Nudzovka aspon na nabijanie
Neni miesto

0 x
Zajicek je stara znama vec.
Klienty s dekodovanym satelitem resim, resp. resil jsem stylem "Spojeni je, odezvy jsou v poradku, pokud mate problem, kontaktujte poskytovatele satelitu, prip. jim predejte kontakt na nas abychom doladili technicke veci ohledne te sluzby."
Klientum na legalnost nerikam nic, je mi to jedno komu co plati, nedivil bych se ze ani nevi co vlasne plati, ale resit kvalitu ciziho bazmeku fakt nehodlam.
Jeste se teda zadny "Franta poskytovatel dekodovac" neozval, ale pokud ano, mam pripravenou prave poznamku o legalnosti sluzby a at radeji vysvetli svym "zakaznikum" aby me neotravovali s televizi, jejiz provozovani by mohlo zajimat urady.
Klienty s dekodovanym satelitem resim, resp. resil jsem stylem "Spojeni je, odezvy jsou v poradku, pokud mate problem, kontaktujte poskytovatele satelitu, prip. jim predejte kontakt na nas abychom doladili technicke veci ohledne te sluzby."
Klientum na legalnost nerikam nic, je mi to jedno komu co plati, nedivil bych se ze ani nevi co vlasne plati, ale resit kvalitu ciziho bazmeku fakt nehodlam.
Jeste se teda zadny "Franta poskytovatel dekodovac" neozval, ale pokud ano, mam pripravenou prave poznamku o legalnosti sluzby a at radeji vysvetli svym "zakaznikum" aby me neotravovali s televizi, jejiz provozovani by mohlo zajimat urady.
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
aliney píše:Zajicek je stara znama vec.
Zdravím,
jiný kraj, jiný mrav. Podle mého to dopadne takto: sekání televize je velmi nepříjemné. Uživatel a "poskytovatel TV" bude chvíli laborovat, pak na radu "poskytovatele TV" zkusí "na zkoušku" poskytovatele netu jiného. Může a nemusí se lehce stál, že sekání přestane a klient v klidu odchází. I pokud nepřestane, jsou lidé, kteří se to budou stydět přiznat a už se nevrátí. Proto bych to na lehkou váhu rozhodně nebral. Poskytovatelé TV jsou velmi silná loby. Nějak moc to nesleduji, ale v poslední době jsem snad ani neviděl někoho s normální kartou. Je to zvláštní, ale většinou jsou klienti "poskytovatelů TV" spíše bohatší lidé.
mpcz, 01/09/2015
0 x
Vsechny 3 klienty, kteri si zatim stezovali (nekdy i opravnene) snad nejak oplacu 
Pokud je to legitimni sluzba, tak nemam problem resit s poskytovatelem sluzby nejaky incident, ale pokud z me strany sit bezi, tihle domaci kutilove me nechavaji chladnym.

Pokud je to legitimni sluzba, tak nemam problem resit s poskytovatelem sluzby nejaky incident, ale pokud z me strany sit bezi, tihle domaci kutilove me nechavaji chladnym.
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
Já jsem třeba podle sekání černého satelitu přišel na packet lost na ethernetech Mikrotiku. Tak celkově mám v síti tyto lidi a udržuji si je, protože je to jeden z nejlepších watchdogů sítě.
0 x