❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

přístup k ip kameře ze sítě u kamaráda

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
snoop69

přístup k ip kameře ze sítě u kamaráda

Příspěvekod snoop69 » 10 years ago

Mám od isp veřejnou ip adresu a tak jsem si nastavil přístup ke kameře z venkovní sítě. Dostanu se ke kameře z mobilního internetu i od souseda z pevné linky. Nedaří se mi připojit u kamaráda , který ma stejného poskytovatele jako já , ale nemá veřejnou ip. Je problém u mě nebo musím kontaktovat isp ?
0 x

eKrajnak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod eKrajnak » 10 years ago

Kontaktuj ISP. Npariek tomu že je to je ISP, ste zrejme za NATom.
0 x
Študent, programátor, sieťar ... #ccna_certified

Blažej Krajňák

query

Příspěvekod query » 10 years ago

Pokud máš na routeru před kamerou (jestli tam není router, tak přímo na kameře) jinou IP než je ta veřejná, pak soused musí přistupovat na tu adresu v routeru/kameře.
Případně si zřiď DNS - resp. doménu a tu zanes (nech zanést) do potřebných routerů na cestě...
0 x

snoop69

Teď se nějaký čas ke kamarádovi nedostanu abych vyzkoušel. Moje veřejná IP je 82.117.xxx.x a na WAN routru mám 10.1.x.xxx a na kameře 192.168.x.xx . Kamarád má neveřejnou 82.117.xxx.xx .
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 10 years ago

snoop69 píše: Kamarád má neveřejnou 82.117.xxx.xx .

Kamarád má taky veřejnou
0 x

snoop69

Já měl stejnou jako on , ale po žádosti u isp mi byla změněna a na konci mám jedno číslo. Stejnou ip jako on má několik dalších lidí.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 10 years ago

At zkusí kamárát tracert na tvoji veřejnou IP. Pak se uvidí kde je problém
0 x

snoop69

Tracert na mojí veřejnou IP skončí na 10.1.x. x. Ješte jsem zkoušel tracert na můj satelitní přijímač 192.168.x.x a ten projde přes 10.1.x.x až na 81.19.xx.xxx
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 10 years ago

Naprosto běžně špatně ošetřenej NAT. Na svém routeru máš určitě neveřejnou adresu, která je u poskytovatele NATovaná za unikátní veřejnou adresu (ale jen z venku). Přihlásit se na neveřejnou adresu by tedy mělo fungovat.
0 x

snoop69

Takže na jakou IP se mám připojovat nebo směrovat porty v routru ?
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 10 years ago

Jestli máš přístup do routeru, za kterým je kamera, tak zjisti WAN IP - to by měla být neveřejná adresa, která by měla být dostupná od toho kamaráda, pokud to poskytovatel neblokuje.
0 x

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod zubodravec » 10 years ago

Pokud si to jeste nevyresil. Tady je rada. Az budes u kamarada, tak na svoji kameru se dostanes pres privatni adresu tve kamery/wan routeru.
ISP ti totiz nedal verejnou adresu, ale nastavil symetricky NAT 1:1 na verejnou adresu kterou ma parkovanou na svem hlavnim routeru. To znamena ze uvnitr site tveho ISP musis s kamaradama (uzivatel stejne site) komunikovat pres privatni adresy, to jsou ty adresy co mas na Wan routeru a zacinaji 10.xx.xx. zkus si nejdrive od kamarada ping na svou IP adresu na tvem WAN routeru kde mas kameru.
p.s. pises spatne ze kamarad ma neverejnou 82.117.xx.xx, to je totiz veejnaadresa a on je za ni schovanej a ma na svem domacim routeru urcite adresu na wan rozhrani10.xx.xx.xx nebo 10.zx.zx.xx, poku je kamarad na dhem konci sidliste, tak muze byt za jinym natem nez ty, a pak z sejen modli aby prosel ping zprivatnich adres.
snoop69 píše:Teď se nějaký čas ke kamarádovi nedostanu abych vyzkoušel. Moje veřejná IP je 82.117.xxx.x a na WAN routru mám 10.1.x.xxx a na kameře 192.168.x.xx . Kamarád má neveřejnou 82.117.xxx.xx .
0 x

snoop69

Dneska k němu jdu tak zkusím tracert na IP kamery a IP WAN routru. On má D-Link DI-524 tak uvidím , jestli se do něj dostanu :)

EDIT: Díky všem za rady , funguje připojení na WAN IP mého routru :) Kamarád má na WAN nastaveno Dynamic IP Adress 192.168.xx.xxx
0 x

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod zubodravec » 10 years ago

zubodravec píše:Pokud si to jeste nevyresil. Tady je rada. Az budes u kamarada, tak na svoji kameru se dostanes pres privatni adresu tve kamery/wan routeru.
ISP ti totiz nedal verejnou adresu, ale nastavil symetricky NAT 1:1 na verejnou adresu kterou ma parkovanou na svem hlavnim routeru. To znamena ze uvnitr site tveho ISP musis s kamaradama (uzivatel stejne site) komunikovat pres privatni adresy, to jsou ty adresy co mas na Wan routeru a zacinaji 10.xx.xx. zkus si nejdrive od kamarada ping na svou IP adresu na tvem WAN routeru kde mas kameru.
p.s. pises spatne ze kamarad ma neverejnou 82.117.xx.xx, to je totiz verejna adresa a on je za ni schovanej a ma na svem domacim routeru urcite adresu na wan rozhrani10.xx.xx.xx nebo 10.zx.zx.xx, poku je kamarad na dhruhem konci sidliste, tak muze byt za jinym natem nez ty, a pak uz se jen modli aby prosel ping z privatnich adres mezi sebou.
snoop69 píše:Teď se nějaký čas ke kamarádovi nedostanu abych vyzkoušel. Moje veřejná IP je 82.117.xxx.x a na WAN routru mám 10.1.x.xxx a na kameře 192.168.x.xx . Kamarád má neveřejnou 82.117.xxx.xx .
0 x