❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

alcoma a reznoucí matice na držáku antény

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
okoun
antispam: Ano

alcoma a reznoucí matice na držáku antény

Příspěvekod okoun » 10 years ago

ahoj, nevíte jak řešit reznoucí pozink matky, které se dotýkají hliník profilu? vyměnit a nebo tam dát nějaký nátěr?
díky
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

goblajz

Příspěvekod goblajz » 10 years ago

Nerez matky nepomůžou?
0 x

Pintero

Příspěvekod Pintero » 10 years ago

Me nic nerezne :lol:
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 10 years ago

To je zase otázka :-) Pokud chci, aby něco nerezlo, tak musím koupit nerezavějící materiál ... vše ostatní, pokud jen trochu může, tak na větru dešti zrezaví. Dříve nebo později zkoroduje ... Musel bys to udržovat trvale pod olejem nebo tak, což je technicky v tomto případě bych řekl neřešitelné.

Ale mě doma zrezly i nerezové příbory, takže si možná nevybereš.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

okoun

jenže to je matice ošetřená zinkem tedy v tom problém není, je dělená na ven, problém je když zinek jde do kontaktu s hliníkem
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

ludvik

Příspěvekod ludvik » 10 years ago

Matice mohou být pozinkované málo, nebo špatně. Nebo je poškodíš při montáži a už to jede. Na kombinaci s hliníkem bych moc nesázel.

Občas ale podobné věci ošetřujeme sprejem. Zinkovým sprejem. Tím se dá leccos opravit.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 10 years ago

Jak psal goblajz.... nerez matice
0 x

okoun

ano ty to asi vyřeší.
0 x

whef

Příspěvekod whef » 10 years ago

Je to nějak špatně pozinkované, včera jsou koukal na 2měs starou anténu Alc. na paneláku a už to na několika místech rezne.
0 x

jan.stejskal

Příspěvekod jan.stejskal » 10 years ago

Všechny používané matice v dnešní době jsou ošetřeny zinkováním (šupinkový zinek), nerezové matice jsme používali v minulosti a z důvodu špatných zkušeností (nerez šroub + nerez matice = kousnutí se) jsme přešli na zinkované matky. Pokud se ale při utahování klíčem zinková vrstva poškodí, matice v těch místech reznout začne a následně je rez splavována a vypadá to, že rezne celá matka nebo i šroub.

Sice se jedná o problém hlavně estetický, funkčně to nicčemu nevadí, ale řešíme to. Jak jsem zmínil výše, náhradu za nerez matky nedoporučuji, sami jsme od toho ustoupili z důvodu jejich kousání.

Jan Stejskal
ALCOMA a.s.
0 x

mladas

Příspěvekod mladas » 10 years ago

Přesně tak!
nerez na nerez i s namazáním čímkoli byl problém, kolega s ukrutnou sílou to prostě ukroutil;), po prvnim přesunu na jinou lokalitu a demontáži fričkou to měníme za pozink - nerez nebo pozink - pozink
0 x

GRFS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod GRFS » 10 years ago

Mazani nepomuze, protoze nejde o zatuhnuti v zavitu vlivem napr oxidace materialu, nybrz o nevratne zmeny na strukture materialu vlivem nadmerneho utazeni. Pri naslednem pokusu o povoleni praskne cast zavitu, ten se sekne a s matici uz nikdo nepohne, zejmena diky tvrdosti nerezu. Pomohlo by pouziti momentoveho klice tak, aby se utahovalo pod destrukcnim limitem, ale to po nekterych lidech nelze chtit. Zvlast po tech, co jsou schopni nasledne ukroutit sroub i s matkou :-) Takze pozink to jisti.

A jak resit korozi ? Jednoduse, Rezistin ve spreji a caknout lehce pres kazdou matku po montazi. Myslen je Rezistin na dutiny auta, je bezbarvy a je stale elasticky. Takze se da takovy spoj vzdycky i povolit.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

okoun

neřekl bych že to je nějak špatně pozinkované či ošoupané od klíče, protože ostatní matice u jiných antén byly dobré, mám prostě za to že je to fakt tím že hliník je nalepený na zinku.
0 x

dagus

Příspěvekod dagus » 10 years ago

A od kdy to reaguje? Hromosvody jde kombinovat hliník, ocel, nerez, ale měď jen s nerezem, alespoň tak jsem četl poučku. A když to nedělá článek tak to nebude oxidovat ne? Klidně mě poučte. Hliník svorka na oceli neoxiduje i s pozink šroubama. Tak do mě.
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 10 years ago

Jak psal GRFS - Rezistin CAR anébrž tekutý vosk do dutin aut. Nastříkám na jakýkoliv šroub či matici z jakéhokoliv matrošu a i za 10 let na dešti to v pohodě povolím, byť to můj technik, jenž je na dotahování šroubů hovádko, dorval na krev..
Po oxidaci nebo korozi ani stopa. Jen se musí při povolování počítat s tím, že prsty budou lehce ulepené a v případě pocákání antény na ní budou lehce špinavé fleky, neb se na to lepí po čase prach.
0 x