❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Rychlost ve VLAN

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
peett

Re: Rychlost ve VLAN

Příspěvekod peett » 10 years ago

Tak to vypadá, že problém je s update RouterOS na poslední verzi a následnou obnovu konfigurace MK ze zálohy.
Úplně se rozhodilo nastavení Queue; FW i v NATu jsou chyby. Dokonce WAN konfigurace je taky jiná......
Setkal se s tím někdo?
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 10 years ago

Záloha v pojetí mikrotiku není stavěná na migraci na jiný hw. Kdysi jsem si to zkusil a od té doby to prostě nepoužívám. Výsledky jsou prostě nepředvídatelné. Teoreticky lepší by bylo použít export compact.

A abych pravdu řekl ... obejdu se bez toho. Obnovu dělám ručně, po malých částech, z uložené textové konfigurace. A z ní mám odmazané MACky. Stejně je to tak, že novější konfigurace jsou lepší a když se něco pokazí, tak to starší. Holt tomu tu půlhodinu obětuji ... Na bráně to nemám a ten zbytek to přežije.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

peett

Hmm...já to mam jako GW....a je tam cca 20 VLAN atd...
Pravděpodobně se to stalo tím, že jsem na náhradním MK (i když stejný typ 450G) nejdříve provedl upgrade RouterOS a pak do něj natáhnul a obnovil zálohu, která byla vytvořena pod starším RouterOS. Tak to jdu zkusit obráceně...
0 x

peett

Tak je to tak....
Po instalaci původní verze RouterOS a restore zálohy z dané doby zase vše šlape.
Díky všem za pomoc....Petr
0 x