❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

NIC DNS

Návody a problémy s konfigurací.
raven-il
Kontaktovat uživatele:

NIC DNS

Příspěvekod raven-il » 10 years ago

Zdravim vas, pouzivate nekdo resolvery nic.cz ?

http://www.nic.cz/odvr/

Jake s nimi mate zkusenosti ? Osobne vyuzivam ten primarni a spolehlivost neni nijak slavna.
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

Fang
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Fang » 10 years ago

Potvrzuju, v minulých letech jsem CZ NIC resolvery dával všude místo ISP resolverů nicméně časem se ukázalo, že spolehlivé nejsou. Nevíte o nějaké alternativě k CZ NIC? (nemyslím google ani ROOTy)
0 x

info@adambalko.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod info@adambalko.cz » 10 years ago

Máme vlastní linuxovou DNS cache a jako druhé DNS pouzivame google. S tímhle mám nejlepší zkušenosti.
0 x
internetkyjov.cz

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 10 years ago

Fang píše:Potvrzuju, v minulých letech jsem CZ NIC resolvery dával všude místo ISP resolverů nicméně časem se ukázalo, že spolehlivé nejsou. Nevíte o nějaké alternativě k CZ NIC? (nemyslím google ani ROOTy)

Zkusim sem dostat nekoho primo z NICu aby rekli vic. Pokud ta sluzba neni spolehliva, je k nicemu.
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

Majklik

Příspěvekod Majklik » 10 years ago

Mám použity ty jejich dNS servery cca na dvaceti místech (DSL linky TMO/O2) a nikdo si nestěžuje, že by něoc blblo. Pioužívá se jak IPv4, tak IPv6.
0 x

Fang
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Fang » 10 years ago

Nějaký update?
Dnes jsem zaznamenal problém, kdy nebyly schopny vracet MX záznamy k doméně cuzk.cz.
0 x