❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Mikrotik s příjmem 3G a wifi

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
mpcz

Re: Mikrotik s příjmem 3G a wifi

Příspěvekod mpcz » 11 years ago

shooter píše:
mpcz píše:Zdravím,
vlastní výroba.
mpcz, 11.06.2014

kolik je minimální odběr když si objednám :)

Kolik je libo.
mpcz, 12.06.2014
0 x

jirio

Příspěvekod jirio » 11 years ago

mpcz: můžu se zeptat jak je řešené napájení z notebooku? Převodníkem DC-DC z USB?

MK potřebuje nějakých 2.5W, zbývá ještě něco pro 3G modem?
0 x

mac0112
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mac0112 » 11 years ago

Někde na foru mikrotiku jsem četl, že tyto verze RB912 mají zatím problém při současném provozu PCIE a wifi.
Nejlepší řešení mimo město je opravdu použití modem PCI-E např. Sierra 8780 nebo Sierra 8700 se dvěma anténami pro diversitní příjem 3G.RB411U na 300Mhz opravdu stačí do HSPA+ LTE už ne. Jakoukoliv mPCI wifi kartu. Akorát dát wifi anténu dát dál od těch antén co přijímají HSPA 2100Mhz.
Wifi anténa dost snižuje citlivost antén pro 3G.
Pokud chcete použít 3G v místech s dobrým pokrytím tak stačí USB modem.Pak si můžete za měsíc koupit novinku od MK RBmAP-2n cca 45$ rozsah napájení máte od 8V do 56V, dva ethernet porty a mUSB pro modem.
Do těch RB912 bych nešel, více lidí si stěžuje na duální provoz Wifi a modemu PCIE . Pokud jste trochu bastlíř, tak si místo RBmAP-2n můžete koupit RB951-2n a doletovat USB port sám, na internetu najdete návod.
Já osobně používám RB411U a PCIE se dvěma anténami (1/4 bič 45 stupňů od sebe), protože s tím cestuji a ne všude je dobrý příjem.
0 x

lvacek

Příspěvekod lvacek » 10 years ago

Ahoj,
má tu někdo vyzkoušený nějaký dostupný modem v mikrotiku, který by chodil s VODAFONE LTE ? Hlavě 900 mhz.
0 x

mac0112
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod mac0112 » 10 years ago

lvacek píše:Ahoj,
má tu někdo vyzkoušený nějaký dostupný modem v mikrotiku, který by chodil s VODAFONE LTE ? Hlavě 900 mhz.

Taky jsem hledal podporu USB modemů od Vodafone.cz přímo šité na 900Mhz, aby je podporoval Mikrotik, ale zatím nic.Jediné co jsem ještě nehledal zda neexistují mPCI modemy od Sierra Wireless, které se dají přepnout AT příkazy z 800 na 900Mhz. Mikrotik totiž podporuje všechny modemy od Serra Wireless. Když jsem toto řešil tak jsem přešel od Vodafone k T-Mobile :) a naše firma taktéž.

Co bude chodit na 100 procent, koupit si třeba za 14$ kapesní router WT3020 a nahrát do něj OPENWRT. Obecně USB se modemy v OpenWRT připojují genericky a nezáleží na značce.
0 x