❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
VPN Windows server 2012
VPN Windows server 2012
Zdravim ludia mam problem s pripojenim na Windows server na ktorom je rozbehnuta VPN cez vnutornu siet na ktorej je server sa pripojim nanho a riadne mi prideli aj ip adresu. No ked to dam cez externu IP adresu ako brano mam Mikrotik a nanom presmerovaci port 1723 na lokalnu ip adresu servera no nechce mi to fungovat. Mikrotik som skusal zamenit aj za obycajny TP link a neslo to aj tak. Ak by sa nasla dobra dusa co by mi s tym vedela pomoct bol by som vdacny vopred Vam dakujem
0 x
- info@adambalko.cz
- Kontaktovat uživatele:
Není potřeba ještě nastavit směrování GRE protokolu? Já když nastavuju PPTP VPN na RB, tak povoluju mimo 1723 i GRE a pak vše jede, jak má.
0 x
internetkyjov.cz
Ano, presne jak pise Adam, je potreba jeste GRE.
Sent from my iPad using Tapatalk
0 x
Sluzbu Gre som skusal a tak isto to neslo uz som skusal aj zamenit Mikrotik za obycajny TP link a len som presmeroval port 1723 a nic .... riadil som sa tymto videom https://www.youtube.com/watch?v=_boRBCthqmY dufam ze mi nechyba nejaky server ktory treba doinstalovat ... na win server 2012 naistaloval som si DNS, DHCP, Active Directory vzdialeny pristup a sluzbu IIS nejaky webovy server
0 x
Co treba firewall primo na serveru, mas povolene prichozi pripojeni pro VPN pro spravnou sit? ( verejny, prace, doma, nebo jak to tam je)
0 x
Nu, pokud mu to PPTP jelo z lokální sítě, tak to bude ohledně služeb na serveru nastavneo OK, pokud není bota ve firewallu na tom W2K12 serveru.
Doufám, že se se přesměrovává port 1723 TCP (a nikoliv UDP). A k tomu i ten GRE, v Mikrotiku je třeba si zkontrolovat, že dělám nejen DSTNAT portu a protokolu, ale že je to i povoleno patřičně ve forward filter pravidlech.
Taktéž je vhodné si zkusit pohrát s /ip firewall service-port a položkou PPTP disable/enable.
Při těch pokusech se spojováním na externí IP adresu být připojen mimo tu lokální LAN někde v Internetu, z LAN to přes ni fungovat nebude bez dalšího nastavování (hairpin nat).
Jinak zkratky PPTP a VPN už nějakou dobu k sobě nepatří.
Doufám, že se se přesměrovává port 1723 TCP (a nikoliv UDP). A k tomu i ten GRE, v Mikrotiku je třeba si zkontrolovat, že dělám nejen DSTNAT portu a protokolu, ale že je to i povoleno patřičně ve forward filter pravidlech.
Taktéž je vhodné si zkusit pohrát s /ip firewall service-port a položkou PPTP disable/enable.
Při těch pokusech se spojováním na externí IP adresu být připojen mimo tu lokální LAN někde v Internetu, z LAN to přes ni fungovat nebude bez dalšího nastavování (hairpin nat).
Jinak zkratky PPTP a VPN už nějakou dobu k sobě nepatří.

0 x
Podarilo sa uz som z toho bol tak zmagoreny ze som na prihlasovanie zadaval za ex. Ip :1723 potom bez sa to rozbehlo robim na nom este aj ftp server cize ide mi to cez :21 A ked nie Pptp co odporucate ja to robim na diplomovu pracu ten server VPN a FTP
0 x