Prosím o radu, kde može byť problem.
V sieti 192.168.1.0/24 sa nachádza server snainštalovaným Serviio(Dlna server)
všetky zaraiadenia (TV, prehravace....) tento server vidia bez problémov
ďalej mám v Mikrotiku vytvorené VLAN aj vlastné DHCP pre tieto siete 192.100.1.0/24, 192.110.1.0/24....,
Nainštaloval som Multicast balíček a nastail PIM aj IGMP proxy
Zariadenia vo VLAN sietiach 192.100.1.0/24, 192.110.1.0/24.... vidia DLNA server,ale iba cez wifi, keď ich pripojím cez LAN tak nič nevidia
mikrotik1: Local lan 192.168.1.0/24 -----------------mikrotik2 --lokal ----WIFI------------- zaridenia
VLAN1 192.100.1.0/24 ----------------- bridge pre VLAN1---WLAN1----------zaridenia
VLAN2 192.110.1.0/24 ----------------- bridge pre VLAN2---WLAN2----------zaridenia
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
DLNA/UPNP
Ty balicky pro to nejsou potreba.
Vypni si na bridge RSTP na none.
Ten vlan prirad danemu interface bridgex a ne sitovce, ikdyz by to melo byt jedno.
Na tom bridge na lan ti to priradi spravnou IP?
Vidim, ze tady nekdo sdili mezi sitema
Vypni si na bridge RSTP na none.
Ten vlan prirad danemu interface bridgex a ne sitovce, ikdyz by to melo byt jedno.
Na tom bridge na lan ti to priradi spravnou IP?
Vidim, ze tady nekdo sdili mezi sitema

0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
ďakujem za radu len som to celkom nepochopil, NETREBA balíček.,
topológia:
MK1:
internet -DHCP-CLIENT -eth1
DHCP-SEVER -local-bridge- eth2 , eth4 ,eth3, WLAN , (192.168.1.0/24) --->DLNA-SERVER
eth3------>VLAN (192.168.2.0/24)------->
MK2:
-----> eth1(192.168.1.0/24 )----- -local-bridge-, WLAN1,
bridge-vlan1-->VLAN, eth2, WLAN2 --(192.168.2.0/24)
Tak ak som to správne pochopil na strane MK1-VLAN zavesím na "local-bridge" a nie na eth3, zruším PIM a IGM-proxy, na MK2 mám teda ako prehodiť VLAN aby v jej subnete bol DLNA-SERVER viditelný pre zariadenia(smart tv). Na brigoch mám STP na none.
Z Multicast balíčkom mi to na strane MK2 išlo ale iba na WLAN(wifi),na eth2 nijake zariadenie(egreat, mk802, ani smart tv) DLNA SERVER nevideli
\ IP UPNP mám enabled
topológia:
MK1:
internet -DHCP-CLIENT -eth1
DHCP-SEVER -local-bridge- eth2 , eth4 ,eth3, WLAN , (192.168.1.0/24) --->DLNA-SERVER
eth3------>VLAN (192.168.2.0/24)------->
MK2:
-----> eth1(192.168.1.0/24 )----- -local-bridge-, WLAN1,
bridge-vlan1-->VLAN, eth2, WLAN2 --(192.168.2.0/24)
Tak ak som to správne pochopil na strane MK1-VLAN zavesím na "local-bridge" a nie na eth3, zruším PIM a IGM-proxy, na MK2 mám teda ako prehodiť VLAN aby v jej subnete bol DLNA-SERVER viditelný pre zariadenia(smart tv). Na brigoch mám STP na none.
Z Multicast balíčkom mi to na strane MK2 išlo ale iba na WLAN(wifi),na eth2 nijake zariadenie(egreat, mk802, ani smart tv) DLNA SERVER nevideli
\ IP UPNP mám enabled
0 x
Na strane MK1- som zrusil balicky a iba povolil \IP UPNP, dane vlany som zavesil na local bridge(tu sa nachádza aj DLNA server).
Na strane MK2 som použil iba IGMP-PROXY na ALL a všetko sa rozbehlo.
Jediná divná vec je, že zariadenia za MK2 DLNA server hľadajú cca 20sekund.
Na strane MK2 som použil iba IGMP-PROXY na ALL a všetko sa rozbehlo.
Jediná divná vec je, že zariadenia za MK2 DLNA server hľadajú cca 20sekund.
0 x
Akorat nechapu naco tam mas tu proxy a to uPnP tam take byt nemusi, ja to tam nemam a jedu.
Ze se hledaji 20sec, je sice dlouho, ale pokud jsou ty MK1 a MK2 pres WiFi, neni se az tak cemu divit.
Me se na lokale hledaji cca 2sec 1Gbit sit vcetne WiFi, ale neni to pres vice skoku.
Ze se hledaji 20sec, je sice dlouho, ale pokud jsou ty MK1 a MK2 pres WiFi, neni se az tak cemu divit.
Me se na lokale hledaji cca 2sec 1Gbit sit vcetne WiFi, ale neni to pres vice skoku.
0 x
Dobré by bolo keby si popísal aj ty ako to máš(keď nemáš ani IGMP Proxy ani IP UPNP), proste by si mohol popísať ako to máš nastavené, že ti DLNA ide medzi subnetmi
0 x
Promin, ja to mezi subnety nemam.
Ale je otazka proc je to pak tedy mezi subnety potreba.
Ale je otazka proc je to pak tedy mezi subnety potreba.
0 x