fiestak píše:raven-il píše:Testujes pri odpojenem provozu ?
Ano, zapnu jen bandwidth test
Zdravím,
zkoušels mluvit s výrobcem zařízení?
mpcz, 13.12.2014
fiestak píše:raven-il píše:Testujes pri odpojenem provozu ?
Ano, zapnu jen bandwidth test
mpcz píše:zkoušels mluvit s výrobcem zařízení?
mpcz, 13.12.2014
Maxik píše:take mam 951 verzi ale jen par set metru conect 300/300 jede 180mbit HD Nstreme nebo 110 FD take Nstreme, Nv2 tdma2 mi jelo 230 mbit HD, sleduj ccq pri provozu, mas to dobre zamerene vzdalenost, anteny etc ?
pcwifi píše:by to melo byt ? to bych cekal od nejake samoinstalace klienta pri montazi jednotky u sebe domabtest jak uz tu bylo mockrat receno je silne orientacni test a nejlepsi je testovani spoje pri serveni mezi 2 pocitace a realne tim prohnat data.
mpcz píše:Zdravím ,
kolega má pravdu, nejlépe je měřit spoj sevřený mezi dva RB, které v tu chvíli nedělají nic jiného, než se zabývají generováním a přijímáním dat. Pro tento případ bych asi udělal vyjímku, protože maximální přenos u tohoto RB/spoje je vysoko nad tou tvojí naměřenou hodnotou.
Být ve tvé situaci, bych asi zřídil přístup do spoje zvenku a požádal výrobce. Určitě se tím bude rád zabývat a podle mě to budeš mít obratem vyřešené nebo aspoň ohraničené.
Ber to prosím jako radu kolemjdoucího, takový spoj zatím nemám, tak jen odhaduji.
mpcz, 14.12.2014
fiestak píše:mpcz píše:Zdravím ,
kolega má pravdu, nejlépe je měřit spoj sevřený mezi dva RB, které v tu chvíli nedělají nic jiného, než se zabývají generováním a přijímáním dat. Pro tento případ bych asi udělal vyjímku, protože maximální přenos u tohoto RB/spoje je vysoko nad tou tvojí naměřenou hodnotou.
Být ve tvé situaci, bych asi zřídil přístup do spoje zvenku a požádal výrobce. Určitě se tím bude rád zabývat a podle mě to budeš mít obratem vyřešené nebo aspoň ohraničené.
Ber to prosím jako radu kolemjdoucího, takový spoj zatím nemám, tak jen odhaduji.
mpcz, 14.12.2014
Ještě si zítra zkusím pohrát s nastavením a pak se případně spojím s výrobcem, snad se na to mrkne a bude vědět, v čem je problém..
Každopádně chlapi díky moc všem za snahu a ochotu pomoct či poradit..
Leeonek píše:První co jsem nasazoval se trošku nepovedl, tuhl ale signál měl na 1km docela rozumný, nevím kolik přesně, ale tuším že na nějakých -69 až -70 jsem se dostal, což mi bohatě stačilo. Tento spoj jsem reklamoval a dostal jsem místo něj jiný na mikrotiku. Tento sekáním netrpí ale z obavy jsem jej nasadil na místo kde mám dobrý přístup a pokud by došlo k vytuhnutí, nic zvláštního se nestalo.
Spoj je na vzdálenost 575m, výkon na kartách nastaven z výroby na 11db úroveň signálu je -61.
Další spoj nasazený posléze je na vzdálenost 797m, tx na kartě nastaven na 13db, signál -67.
Dneska konečně nasazený poslední spoj, který je na přesně 1km, tx nastaveno z výroby na 14db, a u wlan komentář: !!!!!! Výstraha !!!!! Nemažte. Nastavený výkon odpovídá povolenému výkonu +10dB EIRP. Jestliže je nastaveno 14dBm odpovídáto výkonu 24dBm EIRP pro 14dBm nastavte 4dBm na výstupu. Tx bylo nastaveno na 14db, úroveň signálu je pouze -82.
A teď by mě zajímalo, co si mám o tom myslet. Nejdříve jsem byl ubezpečen, že pokud je tx nastaveno na 11db, je to v normě a nyní najednou je tam možno dát jen 4db? Na 4db se mi to na ten 1km ani nespojí a ostatní spoje pojedou dost špatně....
mpcz píše:Zdravím,
mám trošku problém s novou verzí AirBQ M9 (03/2015) 9GHz/5.port/parabolické antény 35 dB/65cm. Zařízení je nastaveno dle výrobce a v dílně se spojí, přenos dobrý. V terénu se nespojí ani na 100 metrů, signál 50-60. Naskenovat protistranu je velmi problematické, některé kmitočty to naskenuje hned, některé po delší prodlevě, některé vůbec. Při connectu se jednotky spojí na cca sekundu a hned se rozpojí. V logu je "connect failed".
Když jsme u těch frekvencí, dost dobře nechápu zadávání frekvencí na kartě Interface/Wireless/Frequency, některé jsou v roletce 2.4-kové, některé 2.4-kové mimo klasické pásmo, některé 9.-kové. To stejné u scanu, kde je i volba default. Co je default, není nikde definováno.
Má prosím někdo zkušenost s tímto neobvyklým systémem zadávání frekvence u M9 ? V manuálu není nic.
Děkuji, mpcz, 21.03.2015
mpcz píše:Zdravím,
je tu prosím vůbec někdo, kdo koupil várku AirBQ M9 / M10 okolo března 2015?
Dík, mpcz, 26.03.2015
Insider píše:mpcz píše:Zdravím,
je tu prosím vůbec někdo, kdo koupil várku AirBQ M9 / M10 okolo března 2015?
Dík, mpcz, 26.03.2015
M10 budou až začátkem dubna a už teď je celá várka prodaná.. M9 šlo v březnu cca 93, dnes se posílá dalších 7 ks.