❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

QT proč nefunguje

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
sarance

QT proč nefunguje

Příspěvekod sarance » 10 years ago

Prosím o radu, kde může být chyba.
Snažím se o omezení Torrentu. Postupoval jsem dlem návodu na http://wiki.mikrotik.com/wiki/Basic_tra ... _protocols.
Po omanglování vidím provoz na Down i Uploadu. Když však použiji frontu, vidím provoz jen Uploadu, download je nula. Nastavení mám doufám správné.(Viz příloha).Děkuji předem za názory.
Přílohy
NastaveniTorrent.jpg
0 x

milan.zelina

Příspěvekod milan.zelina » 10 years ago

Možná je to blbost, nevím co máš za verzi ROS.
Na některých mě to taky haprovalo a pomohlo změnit Queue Type.
0 x

sarance

Verse mipsbe 6.27, projevuje se to na RB750GL i RB951G.
Je zajímavé, že to asi 2 sekundy fungovalo a pak nic. Ten typ fronty jsi změnil na jaký?
0 x

milan.zelina

Příspěvekod milan.zelina » 10 years ago

pcq-upload-default a pcq-download-default.
Mám to ale ve starší verzi 6.11 x86.
Proč to tak je nevím, neměl jsem čas to studovat, třeba někdo povolanější napoví.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 10 years ago

mě přijde to nastavení mangle a QT naprosto šílený. Nejsem si jist že takhle to vůbec může fungovat.

Samozřejmě si nemůžu nevšimnout, že mangle umístěný na forwardu fungují.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

sarance

Přiznávám, že v nastavení front značně tápu. Snahou je nastavit v maličké síti rod.domku pravidlo, aby torent a stahovači byli omezeni, a byly jim odebrány zdroje ve prospěch ostatních. Připojení k netu není nijak úchvatné (mimo špičku maximum 6M/0.4M, dolní limit nezaručen).
Předělal jsem manglování i fronty, a zdá se, že to formálně běží. Jestli to bude dělat co chci je ovšem otázka.
Přílohy
AN.JPG
0 x