Prosím o radu, kde může být chyba.
Snažím se o omezení Torrentu. Postupoval jsem dlem návodu na http://wiki.mikrotik.com/wiki/Basic_tra ... _protocols.
Po omanglování vidím provoz na Down i Uploadu. Když však použiji frontu, vidím provoz jen Uploadu, download je nula. Nastavení mám doufám správné.(Viz příloha).Děkuji předem za názory.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
QT proč nefunguje
-
Možná je to blbost, nevím co máš za verzi ROS.
Na některých mě to taky haprovalo a pomohlo změnit Queue Type.
Na některých mě to taky haprovalo a pomohlo změnit Queue Type.
0 x
Verse mipsbe 6.27, projevuje se to na RB750GL i RB951G.
Je zajímavé, že to asi 2 sekundy fungovalo a pak nic. Ten typ fronty jsi změnil na jaký?
Je zajímavé, že to asi 2 sekundy fungovalo a pak nic. Ten typ fronty jsi změnil na jaký?
0 x
-
pcq-upload-default a pcq-download-default.
Mám to ale ve starší verzi 6.11 x86.
Proč to tak je nevím, neměl jsem čas to studovat, třeba někdo povolanější napoví.
Mám to ale ve starší verzi 6.11 x86.
Proč to tak je nevím, neměl jsem čas to studovat, třeba někdo povolanější napoví.
0 x
mě přijde to nastavení mangle a QT naprosto šílený. Nejsem si jist že takhle to vůbec může fungovat.
Samozřejmě si nemůžu nevšimnout, že mangle umístěný na forwardu fungují.
Samozřejmě si nemůžu nevšimnout, že mangle umístěný na forwardu fungují.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
Přiznávám, že v nastavení front značně tápu. Snahou je nastavit v maličké síti rod.domku pravidlo, aby torent a stahovači byli omezeni, a byly jim odebrány zdroje ve prospěch ostatních. Připojení k netu není nijak úchvatné (mimo špičku maximum 6M/0.4M, dolní limit nezaručen).
Předělal jsem manglování i fronty, a zdá se, že to formálně běží. Jestli to bude dělat co chci je ovšem otázka.
Předělal jsem manglování i fronty, a zdá se, že to formálně běží. Jestli to bude dělat co chci je ovšem otázka.
0 x