❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

reset Routerboardu

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Pajoš

reset Routerboardu

Příspěvekod Pajoš » 10 years ago

Ahoj, nevím kam to zařadit ale kdyžtak mě snad neukamenujete :D

Dostal jsem se k WRAPu 2E a routerbordu 133c a routerboardu 411 ,nejspíš Mikrotik OS, a chci vědět jak se daji zařízení resetovat, jelikož nevím heslo ani přihlašovací jmeno

Ono to tu asi někdo popisuje, ale nemám tolik času kvůli nejspíš tak jednoduché operaci, tipu přehod jeden pin nebo zmáčkni reset tlačítko (které na nich ovšem není, to bych sem nepsal).
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 10 years ago

wrap nevim, RBcka se tusim resetuji tak ze pri odpojenem napajeni drzis tlacitko reset, zapnes napajeni a do cca 5-10sec se rozblika jedna z LEDek, reset pustis a RB je v tovarku.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 10 years ago

a pokud to nepomuze istalace pres netistall
0 x

Pajoš

tak na zakladovce je nejake tlačítko, podržím, zapojím napájení, pak jednou pípne. To pustím a cca za 30sec. pískne 2x ale kratší a tišší pípnutí.
Ovšem winbox najde pořád původní název RB, když zadám admin heslo admin (předpokládám to je deafaultní heslo) tak mě nepustí.

edit: na wrapu tlačitko neni ani na základce, pouze dva piny přepinající procesor na 233/266mHz
na RB133/133c je vedle tlačítka pin, neni spojený
na RB411 je jen tlačítko
Naposledy upravil(a) Pajoš dne 18 Feb 2015 14:13, celkem upraveno 1 x.
0 x

Marinak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Marinak » 10 years ago

Zkus místo tlačítka spojit reset třeba šroubovákem na desce ty reset plošky.. Stalo se mi, že tlačítka občas nefungovala. Nebo ten netinstall.
0 x
"I mistr tesař se někdy utne..."

Pajoš

ale když použiju netinstall tak zase zmažu ty licence ne? Nemluvě o tom, že jsem to nikdy nedělal, ale tak kdyby to pomohlo tak možná to zkusím
co byste tam doporučili za verzi OS? Na mikrotik download jsou pro 1XX v6.27---- v5.26 ---- v4.17
a pro 4XX v6.27 -- v5.26 ---v4.17
0 x

fiestak

Příspěvekod fiestak » 10 years ago

Default heslo není žádné, zadáš jen login:admin a bez hesla. Jinak když nejde reset tlačítko, tak spojit šroubovákem ty plošky na desce zatím vždycky pomohlo..
0 x

Pajoš

Tak RB 411 nemají pin, ale jen tlačítko, nicmeně všechny se chovají stejně, myslim tovarko neproběhlo, ač to píská při tom postupu pěkně, bezhesla ani s ním se tam nedostanu a názvy RB jsoupořád stejné :evil:
Jen u jednoho je vynlovala IP adresa na 0.0.0.0 a jméno mikrotik ale připojitse furt nejde :cry:
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 10 years ago

411 resetovací půlměsíčky mají. Jedna verze je ma vedlo tlačítka reset(pravý horní roh) druhá verze to má v levém horním rohu.

Kód: Vybrat vše

http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Password_reset
0 x
Bývalý ISP...

Pajoš

tak pulměsíčky jsem našel, ovšem stejný efekt, jednou se mě podařilo přihlásit do winboxu a už nevim jak.
Tady na ispforu píšou v r. 2007 že ten pin tam ma byt celou dobu a po vypnutí vytáhnout

Kód: Vybrat vše

https://ispforum.cz/viewtopic.php?t=2464

vy tu říkáte že chvilku držet (stejně tak na wiki) tož já nevím :cry:
0 x