❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

CLOUD CORE ROUTER (CCR1036)

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
tomasegert

Re: CLOUD CORE ROUTER (CCR1036)

Příspěvekod tomasegert » 10 years ago

raven-il píše:
Noxus28 píše:6.19 v s uptime 52dni a všetko v poriadku.
Akurát pozerám bios ver 3.09 :oops: čo funguje do toho nešprat :D

Me se pred tydnem 3h po nasazeni do ostreho provozu deaktivovaly opet vsechny porty. Mel jsme chut ten kram rozslapnout :(

Můžete uvést verzi ROS, co na zařízení děláte, a zda jste konfiguraci vyráběl, přenesl přes backup, či export file=xxx
Dík
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 10 years ago

tomasegert píše:
raven-il píše:
Noxus28 píše:6.19 v s uptime 52dni a všetko v poriadku.
Akurát pozerám bios ver 3.09 :oops: čo funguje do toho nešprat :D

Me se pred tydnem 3h po nasazeni do ostreho provozu deaktivovaly opet vsechny porty. Mel jsme chut ten kram rozslapnout :(

Můžete uvést verzi ROS, co na zařízení děláte, a zda jste konfiguraci vyráběl, přenesl přes backup, či export file=xxx
Dík

pravidla naklepana rucne, verze 6.19 (cca mesic stejny problem problem nastal s verzi 6.10) firmware 3.09

Na stroji jedou vlany, nat, hotspot v maximu 200 mbit konektu (nicmene predtim problem nastal pri prutoku asi 1 Mb)
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

Noxus28

Příspěvekod Noxus28 » 10 years ago

zvláštne, a LOG nehovorí o nejakom probléme?
0 x
MTCNA, MTCRE, MTCTCE a furt toho viem málo 🤓

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Noxus28 píše:zvláštne, a LOG nehovorí o nejakom probléme?

Log hovori: ethernet port10 down, ethernet port9 down.....
Router jel, jen proste nejely porty.
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

Jap
antispam: Ano

Příspěvekod Jap » 10 years ago

ahoj,

mozna se blyska na lepsi casy a pujde na ccr pustit i neco jineho nez mikrotik:

https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?id=50897

Jap
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Problem s porty zatim nevyresen, a navic se vcera pri zatezi zjistilo, ze nektera jadra litaji na 100% vytizeni a zakaznici nedomeri rychlosti. Zatim pujde do supliku jako rezerva a vratime na misto x86.
0 x
Josef Smola

mato1

Příspěvekod mato1 » 10 years ago

raven-il píše:Problem s porty zatim nevyresen, a navic se vcera pri zatezi zjistilo, ze nektera jadra litaji na 100% vytizeni a zakaznici nedomeri rychlosti. Zatim pujde do supliku jako rezerva a vratime na misto x86.

mam to na dvoch miestach, chodi to velmi krasne. co na tom robis? ak QT tak, tak to je jasne... ale ak len klasicky routing a nat, tak nechapem...

u mna ziadny problem niekolko mesiacov, routuje a natuje gigabit a robi to s prstom v nose, zataz do 12 percent a jadra nelietaju
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

mato1 píše:
raven-il píše:Problem s porty zatim nevyresen, a navic se vcera pri zatezi zjistilo, ze nektera jadra litaji na 100% vytizeni a zakaznici nedomeri rychlosti. Zatim pujde do supliku jako rezerva a vratime na misto x86.

mam to na dvoch miestach, chodi to velmi krasne. co na tom robis? ak QT tak, tak to je jasne... ale ak len klasicky routing a nat, tak nechapem...

u mna ziadny problem niekolko mesiacov, routuje a natuje gigabit a robi to s prstom v nose, zataz do 12 percent a jadra nelietaju

Pisu to o 3 posty vys. Jeste jsem zapomel na lokalni dns a hotspot tam ma pusttenou proxy (ktera ale podle vseho neni vyuzita)
0 x
Josef Smola

keksik

Příspěvekod keksik » 10 years ago

disk píše:Po krátkém testu propustnosti a pár hodinách nečinnosti zhasnul. :oops: Celkem dobrá životnost.

Pred tyzdnom u mna ta ista skusenost. Pocuvol som rady skusenejsich s nenasadil ho hned, ale sup otetsovat. Pustil som na to tolko Btestov az sli vsetky jadra na 100% :mrgreen: . teplota stabilna okolo 53st>C. Po 48h umrel, tma. Obratom mi vymenili za novy. Bezal pod takymito testami vyse 4 dni. Tentoraz tento kusok uz je ok. Uvidime az bude v ostrom nasadeni, ale tam bude podriemavat tak snad nasadim a zabudnem nan.
0 x

keksik

Viete mi poradit najlepsi konfig kedy to ma najvyssiu priepustnost v konfiguracii, ked pouzijem napr. Eth1 ako backhaul kam bude routovany switch(bridge) eth2-eth4 (medzi eth2 az eth4 nebude routing) - kde su napojene chrbticove spoje dalej.? Dakujem.
0 x

keksik

keksik píše:Viete mi poradit najlepsi konfig kedy to ma najvyssiu priepustnost v konfiguracii, ked pouzijem napr. Eth1 ako backhaul kam bude routovany switch(bridge) eth2-eth4 (medzi eth2 az eth4 nebude routing) - kde su napojene chrbticove spoje dalej.? Dakujem.

No co? Nic? vsetci uz lezite ozrati pod vianocnym stromcekom? :mrgreen:
(aj som to videl niekde na Eng fore, ale neviem to zaboha znova najst).
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 10 years ago

Uz vyladili ROS pre CCR? Nie je problem s SQ a podobne? Viem ze s tym boli problemy, ake mate s odstupom casu skusenosti?
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 10 years ago

SQ na ccr vubec nepouzivam respektive zadne Q a slape v pohode pres dva roky
0 x

Noxus28

Příspěvekod Noxus28 » 10 years ago

SQ iba pre hot-spot, ináč QT a so 6.24 som spokojný aj 6.19 išla v pohode ale s 6.24 sa mi zdá trošku lepšie veladené. Pridané IGMP-proxy pre VPN ináč nič zložité, fláka sa
0 x
MTCNA, MTCRE, MTCTCE a furt toho viem málo 🤓

Laibir

Příspěvekod Laibir » 10 years ago

Mám dotaz. Je na CCR switch nebo se to musí dát do bridge? V menu jsem ho nenašel.
0 x