Majklik píše:maartinek píše:jakmile dám u modemu Enabled, modem se připojí, v IP/Addresses naskočí dynamický záznam, ale po asi deseti sekundách zmizí a modem se odpojí (není vidět žádný traffic)
Další problém vidím v tom, že pokud mám připojený modem k RB a restartuji, po restartu modem nevidim. Musim modem fyzicky odpojit, restartovat, zase připojit a zase restartovat a pak modem vidím a jsem zase na začátku. Máš nějakou představu, jak to dát dokupy? Díky.
Čím to RB2011 napájíš? Respektive zkus jiný zdroj, který dává větší výkon, než to co je v základu u RB2011. Ten LTE ZTE paznecht hodně žere a s těma zdrojičky přiloženýma u RB2011/RB951 to pak tuhne za provozu.
chci se zaptat, domníváte se, že špičková spotřeba LTE USB modemu 3,7W je hodně ? Mně se to nějak nezdá moc, tedy o proti takovému RB951iHnd-2n je to půlka.
Mne utáhne orig. zdroj 24V/0,8A (19W) router i s modemem a zdroj je vlažný. V reálu jsem na 9W s RB951/modem tedy s minimální konfigurací.
Mikrotik udává, že maximální spotřeba RB2011 je až 11W (reálu asi méně) + 4W USB modem, tak jsem na 15W a to jsou maximální čísla. Dodávaný zdroj je 19W.
Máte prosím zkušenosti, že dodávané 19W zdroje neutáhnou i samotný RB2011 ? Hodila by se mi taková zkušenost.

té barevné kombinace jsem si nevšiml, ale to je shoda náhod
 té barevné kombinace jsem si nevšiml, ale to je shoda náhod  
  V této chvíli nemusí jednoznačně modem čumět směrem vzhůru. Nějaký signál se na interní antény dostane a LTE buňka už modem spolehlivě zachytí, jste přeci v Praze
 V této chvíli nemusí jednoznačně modem čumět směrem vzhůru. Nějaký signál se na interní antény dostane a LTE buňka už modem spolehlivě zachytí, jste přeci v Praze  
 Je škoda, že ty Routerboardy nemají ukazatel proudu jako má switch RB260, bylo by jasno.
 Je škoda, že ty Routerboardy nemají ukazatel proudu jako má switch RB260, bylo by jasno.

), co se Routerboardů týká,  pouze mAP-2n
 ), co se Routerboardů týká,  pouze mAP-2n