❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Neblikají porty ale fungují - CCR1016-12S-1S+

Návody a problémy s konfigurací.
pajar

Neblikají porty ale fungují - CCR1016-12S-1S+

Příspěvekod pajar » 10 years ago

Zdravím,
mám nové CCR1016-12S-1S+ s verzí 6.18 a mám problém, že pokud připojím něco na port1 tak bliká a zároveň s ním blikají i porty 10,11,12, aniž by v nich něco bylo. Ve winboxu je vše v pořádku, jako aktivní vidím jen zapojené porty. Pokud připojím něco do portů 10,11,12, tak to jede, ale porty zase neblikají na zařízení vůbec. Zkoušel jsem na dvou stejných routerech a chová se to stejně. Všechny porty mám konfigurované pod jedním bridge (aby to jelo jako switch), jiné nastavení není.
S Mikrotiky začínám, tak se předem omlouvám za možná hloupý dotaz.

Předem díky za radu, případně vysvětlení.
0 x

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 10 years ago

pajar píše:Zdravím,
mám nové CCR1016-12S-1S+ s verzí 6.18 a mám problém, že pokud připojím něco na port1 tak bliká a zároveň s ním blikají i porty 10,11,12, aniž by v nich něco bylo. Ve winboxu je vše v pořádku, jako aktivní vidím jen zapojené porty. Pokud připojím něco do portů 10,11,12, tak to jede, ale porty zase neblikají na zařízení vůbec. Zkoušel jsem na dvou stejných routerech a chová se to stejně. Všechny porty mám konfigurované pod jedním bridge (aby to jelo jako switch), jiné nastavení není.
S Mikrotiky začínám, tak se předem omlouvám za možná hloupý dotaz.

Předem díky za radu, případně vysvětlení.

Jedine REKLAMACE, vadny kus
0 x

ef

Příspěvekod ef » 10 years ago

To bych musel mít vadné všechny CCRka. Je to vlastnost Mikrotiku, dokonce to bylo i závislé na tom když dáš reset to default, který ze SFP portů máš aktivní. Podle toho to zůstalo svítit :). Když to pošleš na reklamaci, tak ti to vrátí že přeinstalovali na novou verzi. Posílat to je akorát ztráta času a peněz.
Tímto nechci nijak zlehčovat tento stav a rozhodně bychom měli s tímto poslat email na support. Ale než pošleš email na suport tak tam nejprve odzkoušej poslední verzi MK a routerboot jestli to už neopravili.
0 x

kure05

Příspěvekod kure05 » 10 years ago

Minulý týden nám tenhle kousek taky přišel a též signalizace portů byla mrtvá. Pak si s tím kolega nějak hál a ožilo to a už to bliká. Pokud na to nepříjdeš, tak se můžu zeptat co s tím udělal že to teď jde . . .
0 x

k3dt

Příspěvekod k3dt » 10 years ago

Spatne nastaveny /system leds?
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 10 years ago

Základ je upgradovat na ROS 6.27, pak upgradovat bios.
Pak se koukni jak se ledky chovají...
0 x

pajar

Příspěvekod pajar » 10 years ago

Tak to bylo nastavením těch LED (System-LEDs) konfigurace z výroby byla na porty 10,11,12 vše sfp1. Routery mám 3 a na všech to bylo stejně. Po změně funguje jak má.
Všem díky moc za rady ;-)
0 x

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 10 years ago

Nejlepsi je udelat pri prvnim vybaleni reset-configuration a pak nenahravat default, to by melo byt pak vse OK.
Jelikoz nam MikroTik nuti kdejake jejich zakladni konfigurace a toto pak bezi uplne jako prazdne :-)
0 x