❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Airfiber - realne skusenosti, aktualizacie firmwaru...

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
kdavid

Re: Airfiber - realne skusenosti, aktualizacie firmwaru...

Příspěvekod kdavid » 10 years ago

Hosi, prominte ale znova mam stejnou pozadavku jak pred par radkama.
Rozdil je ze tet je vzdalenost 650 metru. cca 280 Mbit Televize a 150 Mbit Internet.
Zvladne to AF?

Dekuji

Dave
0 x
David Kratochvil

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 10 years ago

pokud to myslis s televizi fakt vazne, bez do profi pojitka tak jako tak :-)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

Julian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Julian » 10 years ago

Ahoj,

po technické stránce to zvládne (propustnost), po stránce dostupnosti vlivem počasí taky.
Je to ale prostě jen UBNT, tedy pokud ti selže, tak musíš mít záložní rádio, pač ti ho nikdo nevymění / nezapujčí v pátek v noci kvuli servisu.
Tedy rada shodná, pokud to sajty umožňují tak bych tam dal tu 80GHz Alcomu (pokud bych to stavěl já).
Jinak vtipné je, že sám mám v síti 4 AF a jsem s nimi spokojen, niky mi žádný neselhal a přes jeden jsem sám připojen, ale naše síť je až obskurdně zálohovaná.
Naopak Alcomu v 80GHz nemám zatím v síti ani jednu, ale mám na ni jen dobré reference.

R
0 x

GRFS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod GRFS » 10 years ago

L2 multicast do 10min AFko popravi. Stejne se chova i k broadcastu. Staci si prislusne zmenit MAC. Na ciste unicastovy provoz nejak pouzitelne je.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

divizna

Příspěvekod divizna » 10 years ago

Nam pres AF24 multicasty (IPTV) jedou v poradku - co jsi myslel tim, ze to do 10 min ten spoj "popravi"?

Na jakem FW a jak nastaveny ten spoj je?
0 x