❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Airfiber - realne skusenosti, aktualizacie firmwaru...
Re: Airfiber - realne skusenosti, aktualizacie firmwaru...
4 dni je v prevadzke prvy airfiber na nasej sieti (aj posledny). Dal som tam 2.0 a zatial klop klop nastavene, zapnute a ide bez nejakych pripomienok. Co som nejak nepobral tak qam64 x6, udavana citlivost je -66 mal som -68 (nasadene na 1.9km) a automatika naskakala az na tuto modulaciu a ono to aj tolko podla mk btestu prenasalo... ci to chybovalo alebo nie neviem nepouzil som nic sofistikovane len klasicky ping a tam to vypadalo ok do cca 600mbit (upozornujem ale len udp test) bola odozva 0ms
0 x
asdewq píše:4 dni je v prevadzke prvy airfiber na nasej sieti (aj posledny). Dal som tam 2.0 a zatial klop klop nastavene, zapnute a ide bez nejakych pripomienok. Co som nejak nepobral tak qam64 x6, udavana citlivost je -66 mal som -68 (nasadene na 1.9km) a automatika naskakala az na tuto modulaciu a ono to aj tolko podla mk btestu prenasalo... ci to chybovalo alebo nie neviem nepouzil som nic sofistikovane len klasicky ping a tam to vypadalo ok do cca 600mbit (upozornujem ale len udp test) bola odozva 0ms
preco posledna?
0 x
pretoze je to cele plastove a (neviem preco, neprecital som si, to je pravda, ale myslel som ze je to hlinikovy odliatok zvonku) ale nieje... je to plast okrem chladicu uplne cele, pretoze spotreba, zere to naozaj poctivych 40-50W, pretoze to musi svietit max povolen vykon ak chces ustat pripadne dazde (nema to atpc) a pretoze to ma malicke antenky, pretoze aj mini dazdik to skoro zhodil... proste 24ghz a chyba atpc vsak co som cakal ze ano
... ale zasa na druhu stranu plusy, prekvapivo dobre sa to smeruje, signal sedi s kalkulackou a vypada ze to vie ist aspon na oko ako fdd radio avsak iptv cez to netlacim a ani som nerobil ziadne narocnejsie testy takze neviem co to s paketmi realne robi..

0 x
ano nie je to kov je to folia nalepena na plast....vnutri....atpc to ma vediet, ma to vediet aj zuzenie sirky pouzivaneho pasma....takze sa uvidi....
0 x
keby to vedelo 28/56 mhz kanal bolo by to pekne,... tiez by tomu mohla o kusok stupnut citlivost co by bolo super a keby to vedelo atpc bolo by to konecne ako tak doveryhodne zariadenie 

0 x
Něco jako ATPC to má, přidává snad max 5db, proto by se po namíření měla aspoň jedna strana restartovat.
0 x
Daniel Tasáry
asdewq píše:keby to vedelo 28/56 mhz kanal bolo by to pekne,... tiez by tomu mohla o kusok stupnut citlivost co by bolo super a keby to vedelo atpc bolo by to konecne ako tak doveryhodne zariadenie
..., trochu vyššiu cenu a máš SAF, Alcomu a spol.

0 x
Robert Haľák, Librenet s.r.o
Internet, IPTV, USSD
Internet, IPTV, USSD
ten restart mi nenapadol ale kazdopadne signaly to ma podla kalkulacky takze vypada to byt ok...
Shakal: nejednu mame na sieti
Shakal: nejednu mame na sieti

0 x
Zkoušel jste někdo nový firmware?
Changelog:
--------------------------------------------
Version 2.2 (January 5, 2015)
New Features:
- Added Ethernet health monitoring for DATA port
- Added airView support
Improvements:
- Signed airView Java Applet to run on newer Java installations without security exceptions
- Receive signal bar now reads full scale for perfectly aimed link (was 3 db low)
Fixes:
- Fixed formatting errors in SNMP MIB
- Fixed bug on system page where clicking "Check for Updates" would cause "Startup Date" field to become checked as well.
- Fixed problem where ethernet link would never come back after an ethernet Carrier Drop event.
- Fixed main page performance graph freeze on communication error
- Changed min signal on bar graph to -90
Changelog:
Version 2.2 (January 5, 2015)
New Features:
- Added Ethernet health monitoring for DATA port
- Added airView support
Improvements:
- Signed airView Java Applet to run on newer Java installations without security exceptions
- Receive signal bar now reads full scale for perfectly aimed link (was 3 db low)
Fixes:
- Fixed formatting errors in SNMP MIB
- Fixed bug on system page where clicking "Check for Updates" would cause "Startup Date" field to become checked as well.
- Fixed problem where ethernet link would never come back after an ethernet Carrier Drop event.
- Fixed main page performance graph freeze on communication error
- Changed min signal on bar graph to -90
0 x
Hosi jake mate zkusenosti a AF v kombinaci s IPTV/DATA
Potrebuji link na 4km IPTV 300Mb/s a data 100 Mb/s v jine vlane.
Nemame na to ani pomyslet, nebo je to v pohode?
Dik
Dave
Dik
Dave
0 x
David Kratochvil
kdavid píše:Hosi jake mate zkusenosti a AF v kombinaci s IPTV/DATA
Dik
Dave
Nemáš na to pomýšlet a to nikoliv pro vlastnosti AF, ale kvuli vzdálenosti, toto by cca splnil na 1,5km, ale né na 4km, pokud tedy předpokládám, že IPTV vyžaduje fakt velkou spolehlivost. Tohle je na spoj ve vyhrazeném pásmu, nebo na to tu vzdálenost rozpulit a nasadit např 80GHz Alcomu.
R
0 x
Na 4km to nedávat. Za dobrýho počasí to ještě jakžtakž jede, ovšem střední deštík to spolehlivě shodí. Měli jsme to na testování na 3,9km a 14 dnů po nasazení to šlo zase dolů, jednak kvůli výpadkům při dešti, druhak proto, že tomu zničeho nic zdechnul ethernet. Ovšem jsou u nás i kaskadéři, kteří to mají na 6km (pochopitelně mimo limit výkonu). O spolehlivosti tohoto řešení svědčí dotazy lidí, kteří od nich k nám přešli, jestli nám to taky při větru a dešti vypadává.. Každopádně máme jedno AFko na 1km a tam není problém. Na víc jak 2km bych si to netroufnul dát..
0 x
Da se to osadit i na 3 km. Ale samozrejme s nizsi propustnosti a problemy pri extremnejsich destich.
Na vetsi vzdalenosti to legalne fakt nejde, aby to bylo aspon trochu stabilni.
Na vetsi vzdalenosti to legalne fakt nejde, aby to bylo aspon trochu stabilni.
0 x
Je to pripojeni kabelovky pro digitalni stream. No vedouci se rozhod... Povali tam nova Nera XPIC 18GHz
. Asi trocha drazsi reseni.
Dekuji na nazory!!!

Dekuji na nazory!!!
0 x
David Kratochvil
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
to se rozhod dobre 

0 x
..:: Nas-Net.org ::..