❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ISP Alliance

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Re: ISP Alliance

Příspěvekod stepan.benes » 10 years ago

okoun píše:Prosim tě snad nechceš srovnávat firmu, která si jde tvrdě za ziskem což alliance je a nějaké oborové sdružení. Pokud by tu nějaké takové sdružení bylo tak ejhle ihned se hlásím, ale nikoli do projektu ze kterého má hlavně prospěch pár lidí.
Pokud se ptáte jestli jste mi něčím šlápli na kuří oko, tak ano. Nesnáším totiž jakékoli tvoření kartelů v jakémmkoli odvětví podnikání, nikdy to totiž k ničemu dobrému nevedlo, viz příklad O2. Zachvíli tu bude určovat trh O2 + alliance a to není dobře.

ROFL :P

1) ISPA jde "tvrdě za ziskem" - můžeš mi popsat jak jsi k tomuto poznání prosím došel ? Z kávové sedliny v odpoledním kafi, karet nebo jater obětního zvířete ?
2) Pokud přijmeme jako fakt, že kartel je forma obchodní dohody mezi soutěžiteli, která narušuje hospodářskou soutěž, můžeš mi prosím popsat nějaký akt ISPA, který by splňoval znaky takové kartelové dohody ?

A nebo jenom tak pindáš bez absolutní znalosti a pochopení věci ?
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!

halamicek

Příspěvekod halamicek » 10 years ago

no já se nestačím divit jaké konspirační teorie a výtahy z nejhlubších míst paty se tu začínají objevovat :D
0 x
Halamíček Jakub

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 10 years ago

Okoune, byl jsi někde na nějakém setkání ISPA? Znáš někoho z nás osobně? Zkus někdy opustit svojí síť na pár hodin a přijeď se podívat, jak to funguje, jak věci děláme apod. Tvoje názory jsou zaujaté a do nebe volající bludy, které pramení z toho, že některé firmy jsou úspěšnější než jsi ty. A jednou z příčin je, ať s tím budeš nebo nebudeš souhlasit, tvoje uzavřenost vůči ostatním, protože máš pocit, že děláš všechno lépe. To nedělá nikdo, ani my v Grape nebo ISPA.

Letos jsem v oboru 10 let a prošel jsem si vývojem od pučmidráta na pozici technického řiditele, aniž bych přitom někomu lez do prdele a vím, že jsem si svojí pozici zasloužil. Téhle pozice a znalostí jsem dosáhl mimo jiné i díky tomu, že jsem je sdílel s ostatními a ostatní je sdíleli se mnou. Kdybych se uzavřel do svého světa, kde jsem já ten nejlepší a nejdokonalejší, nikdy bych takových věcí nedosáhl. Ještě než vznikla ISPA, tak několik desítek poskytovatelů se k nám jezdilo dívat, jak to děláme a na oplátku to ukazovali i oni nám. Tato otevřenost nám přinesla mnoho zkušeností a obohatila nejen nás, ale i ty druhé. A vůbec není potřeba koukat na to, že někdo dělá 95% věcí lépe než ten druhý, každý má většinou něco, v čem je dál než ostatní. Když si od každého vezmu pár % z toho, co dělají lépe než my, budu mnohem dále.

Spousta lidí mě tu zná osobně, stejně jako x dalších lidí, kteří v ISPA působí. A všichni potvrdí, že nemám problém sdílet informace a otevřeně mluvit o věcech, které řešíme. A ač nejsem třeba takový řečník jako je Štěpán (mluvení k lidem mi nikdy moc nešlo), tak za mě mluví práce, která po mně zůstává. A dost mě uráží, když někdo naši práci haní, když jí ani nezná a označuje ji slovy, které s realitou nemají nic společného.

Kdybych byl v současné situaci v tvé pozici, tak bych sakra přemýšlel o tom, co budu dělat. Ale názor, když bude O2 chtít, tak nás sfoukne všechny, o tvém přístupu něco vypovídá. A i kdyby k tomu v budoucnu došlo, tak my alespoň můžeme říct, že jsme se to snažili změnit.
0 x

VadlejchMilan

Příspěvekod VadlejchMilan » 10 years ago

"Je úplně jasné, že PPF vytvořila tlak na malé ISP na zakázku ISP Alliance. Záměrem je nahnat co nejvíce poskytovatelů pod její vliv. :D :lol: :D :lol:
O2 se bojí, že nestačí obsloužit rostoucí množství dat od svých zákazníků. Proto záměrně ukončuje projekt internethome a dobrovolně předává zákazníky jedné ze svých společností malým ISP.
S ISP Alliancí se dohodly, že si to takhle rozdělí. O2 se bez investic zvedne propustnost sítě. Malým ISP nahnaným do ISP Alliance zase značně klesne. V rámci sdružení se srovnají ceny a podmínky.
Konkurenční prostředí zanikne. Nebude potřeba. Stejně tak ČTU bude rozpuštěn vládou a zústane jen správa spektra. O2 může přímo použít na vyplacení dividend dotace na NGA. PPF je spokojena a sní i Zeman. " :lol:
Raději už jdu spát :roll:
0 x

helapc

Příspěvekod helapc » 10 years ago

To: okoun
A můžeš být prosím konkrétní. Kterou informaci nesmí získat tvoje konkurence? Počet klientů? Obrat? Použitou technologii? Způsob routován? ...
0 x

hol
antispam: Ano

Příspěvekod hol » 10 years ago

Já myslím, že o našich interních problémech, nejednostnosti názorů toho tu padlo už dost na to, aby si to mohli naši kámoši z O2, případně nějaký aktivní úředník MPO přečíst a udělat si názor. Nedivil bych se, kdyby se některé pasáže objevili ve vznikajících oficiálních materiálech protistrany ... tedy alespoň já být tam, určitě bych tady čerpal, je to výživné. Dřív to tak nebývalo, ale doba je zlá a tak je třeba se naučit komunikovat tzv. za zavřenými dveřmi.

A protože jdu příkladem, tak se můj názor nedozvíte i když mám ten nejlepší z vás všech :D
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 10 years ago

stepan.benes píše:
okoun píše:Prosim tě snad nechceš srovnávat firmu, která si jde tvrdě za ziskem což alliance je a nějaké oborové sdružení. Pokud by tu nějaké takové sdružení bylo tak ejhle ihned se hlásím, ale nikoli do projektu ze kterého má hlavně prospěch pár lidí.
Pokud se ptáte jestli jste mi něčím šlápli na kuří oko, tak ano. Nesnáším totiž jakékoli tvoření kartelů v jakémmkoli odvětví podnikání, nikdy to totiž k ničemu dobrému nevedlo, viz příklad O2. Zachvíli tu bude určovat trh O2 + alliance a to není dobře.

ROFL :P

1) ISPA jde "tvrdě za ziskem" - můžeš mi popsat jak jsi k tomuto poznání prosím došel ? Z kávové sedliny v odpoledním kafi, karet nebo jater obětního zvířete ?
2) Pokud přijmeme jako fakt, že kartel je forma obchodní dohody mezi soutěžiteli, která narušuje hospodářskou soutěž, můžeš mi prosím popsat nějaký akt ISPA, který by splňoval znaky takové kartelové dohody ?

A nebo jenom tak pindáš bez absolutní znalosti a pochopení věci ?

:lol: teď jsem se před spaním krásně zasmál, koukám že už prasata začala létat
lidé ve free netech sdružení podnikají i když by neměli a akciovky zase nejdou za businessem, ale dělají to jen tak pro nic, no myslím že asi všichni akcionáři alliance jsou teď asi hodně nadšení :roll:

jako mimochodem kdyby bylo zveřejněno něco víc jak: http://www.ispalliance.cz/o-nas/ tak možná toto vlákno ani nebylo protože mě fakt zajímá co to tu vniká za zvláštní spolek (a.s.) už jen ten kodex by mě zajímal, ale to chci asi hodně.

ano je to možný že jen pindám, pořádně nikde nejsou, pořádné informace o tomto spolku, který vystupuje jako a.s. ani v jiných odvětví podnikání nic podobného neznám, případně ať někdo napíše kupříkladu co.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 10 years ago

okoune, domluv si schuzku s stepan.benes a pak sem neco pis. Jinak jsou tvoje reci jenom tezkej offtopic. Jses clovek kterej je absolutne bez informaci. Napred si neco zjisti a pak kdyztak kritizuj. ISPA je a.s. prave z toho duvodu ze je pak pravne nejjednodussi aby se z partnera stal clen(akcionar). ISPA i kdyz je a.s. tak paradoxne neni jeji hlavni cinnosti tvorit zisk. Hlavni cinnosti je deleni se o know how, levnejsi nakup hw a lobby. Pak jsou tam jeste jine projekty jako vseobecne obchodni podminky ktere muzes prevzit a ruzne skupiny od IPTV az po FTTH kde muzes cerpat info jak to delat nebo nedelat.

Ale opravdu, nez sem zase zacnes pindat, promluv si se Stepanem. Lanarit te nebude, neni to podomni prodejce co chce prodat za kazdou cenu. Je to jen na tobe jestli chces nebo ne.

Pokusu sjednotit ISP tu bylo uz nekolik, ale tenhle jedinej to zatim dokazal dotahnout do realu.
0 x
Bývalý ISP...

honzam

Příspěvekod honzam » 10 years ago

helapc píše:To: okoun
A můžeš být prosím konkrétní. Kterou informaci nesmí získat tvoje konkurence? Počet klientů? Obrat? Použitou technologii? Způsob routován? ...

Verzi RouterOS :)
0 x

TTcko

Příspěvekod TTcko » 10 years ago

honzam píše:
helapc píše:To: okoun

Verzi RouterOS :)

nene, statické routování, a použitý privátní rozsah, to je totiž na celé síti to nejdůležitější :-)

chtěl jsem nejdříve napsat že nastavení OSPF, ale pak sem si řekl, jestlipak ten okoun vůbec má OSPF ..

jako ROFL, vetšinu našeho know-how tvoří to co je dávno popsané v RFC, jen jsme se to naučili používat a využívat. A osobně si myslím, že úspěch každé sítě je dán především pracovitostí těch, kteří jí dělají. Nic zázračného v tom nevidím. A jak známo skupiny tvorů, bakterií, lidí, zvířat .. atd. dokážou vždycky víc, než jednotlivci. Proč je lidstvo asi tak úspěšné, co? Protože umí kooperovat, spolupracovat a sdílet know-how... thats all..
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 10 years ago

Radek Úlehla píše:Okoune, byl jsi někde na nějakém setkání ISPA? Znáš někoho z nás osobně? Zkus někdy opustit svojí síť na pár hodin a přijeď se podívat, jak to funguje, jak věci děláme apod. Tvoje názory jsou zaujaté a do nebe volající bludy, které pramení z toho, že některé firmy jsou úspěšnější než jsi ty. A jednou z příčin je, ať s tím budeš nebo nebudeš souhlasit, tvoje uzavřenost vůči ostatním, protože máš pocit, že děláš všechno lépe. To nedělá nikdo, ani my v Grape nebo ISPA.

Letos jsem v oboru 10 let a prošel jsem si vývojem od pučmidráta na pozici technického řiditele, aniž bych přitom někomu lez do prdele a vím, že jsem si svojí pozici zasloužil. Téhle pozice a znalostí jsem dosáhl mimo jiné i díky tomu, že jsem je sdílel s ostatními a ostatní je sdíleli se mnou. Kdybych se uzavřel do svého světa, kde jsem já ten nejlepší a nejdokonalejší, nikdy bych takových věcí nedosáhl. Ještě než vznikla ISPA, tak několik desítek poskytovatelů se k nám jezdilo dívat, jak to děláme a na oplátku to ukazovali i oni nám. Tato otevřenost nám přinesla mnoho zkušeností a obohatila nejen nás, ale i ty druhé. A vůbec není potřeba koukat na to, že někdo dělá 95% věcí lépe než ten druhý, každý má většinou něco, v čem je dál než ostatní. Když si od každého vezmu pár % z toho, co dělají lépe než my, budu mnohem dále.

Spousta lidí mě tu zná osobně, stejně jako x dalších lidí, kteří v ISPA působí. A všichni potvrdí, že nemám problém sdílet informace a otevřeně mluvit o věcech, které řešíme. A ač nejsem třeba takový řečník jako je Štěpán (mluvení k lidem mi nikdy moc nešlo), tak za mě mluví práce, která po mně zůstává. A dost mě uráží, když někdo naši práci haní, když jí ani nezná a označuje ji slovy, které s realitou nemají nic společného.

Kdybych byl v současné situaci v tvé pozici, tak bych sakra přemýšlel o tom, co budu dělat. Ale názor, když bude O2 chtít, tak nás sfoukne všechny, o tvém přístupu něco vypovídá. A i kdyby k tomu v budoucnu došlo, tak my alespoň můžeme říct, že jsme se to snažili změnit.

Presne tak. Take jsem byl v Zatci za Stepanem a Radkem, kde jsme se pul dne bavili o optikach, objezdili par jejich mist. Naprosto super info. A nemuseli to delat.
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 10 years ago

no já už jsem k tomu svoje napsal, pokud to vidíte stále idealisticky pohádkově, váš názor, řekneme si za pár let.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 10 years ago

Uvidime...
0 x

kraljan

Příspěvekod kraljan » 10 years ago

Tomáš Nesrsta píše: ISPA i kdyz je a.s. tak paradoxne neni jeji hlavni cinnosti tvorit zisk.

Tohle mě přimělo zareagovat.
Už nějakou dobu se kolem ISP pohybuji a za tu dobu se udála spousta věcí, které při komplexním pohledu mohou někomu dávat následující zdání (neříkám, že to tak je, jen že někomu neznalému to tak může připadat):
Pár firem se domluví na sdílení nakupovaných záležitostí s cílem tzv. úspor z rozsahu. Jenže ono se ukáže že ta úspora z rozsahu se při vynásobení objemu nákupu 4x až tak neprojeví. Nějaká výraznější úspora (pro těch pár zakládajících) se zřejmě objeví při sdíleném nákupu konektivity. Takže se vymyslí plán "samaritán" kde za "malý" příspěvek dostanou ostatní možnost podílet se na nákupu HW, případně konektivity atd. Možná se dostanou i k nějakému know how, které je přeci škoda neprodat, když už jej někdo má a jako na potvoru o samotné nemá nikdo zájem s tím, že by chtěl zaplatit. No a když už je vymyšlený celý takovýto "balíček" výhod, tak aby byl zájem ještě větší, tak je možné přibalit i informační systémy, které přece zakládající tak jako tak potřebují pro sebe, tak ať se to trochu vrátí. Určitě to pro někoho může být lepší než to co má dosud.
Osobně nevěřím v to, že by někoho na ministerstvech moc zajímalo za kolik zákazníku protistrana hovoří, spíš tam bude hrát roli ekonomická síla ve smyslu co by z toho někdo mohl mít a na prostředky O2 ISPA mít nebude.
Když nad tím tak přemýšlím, tak byť to zmiňuji že to takto může jen vypadat, tak se mi to zdá jako docela dobrý podnikatelský záměr jak by si někdo mohl snížit náklady ať už vylepšením nákupních cen díky větším nákupům atd. No a když potencionálního kupujícího zainteresuji k nákupům tím, že z něj udělám akcionáře (s minoritním podílem, aby mi do toho nemohl kecat) a přesvědčím jej, jak je to pro něj výhodné, tak je skoro jistota, že nebude nakupovat někde jinde než u své vlastní firmy. Atakdál ...
Už vidím tu bouři reakcí (Okoun už asi nebude ten nejhorší), ale spousta drobných střípků za x let zpátky, sem tam podobné věty ve vyjádřeních jako nahoře ať v diskuzích nebo prezentacích třeba Štěpána Beneše mohou podobné myšlenky navozovat.
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 10 years ago

+1.
0 x