Pokud nebudeme jednotni, tak nas O2 vsechny sfoukne jak svicku. Viz. Prerov 2015. Okoun to proste nechape, ze kdyz bude vystupovat jako jednotka o velikosti mensi nez zrknko pisku v CR, ze na nej nebude brat nikdo ohled. O2 si prosadi zpoplatneni 5G 10G apod. Pak shrabnou dotace protoze tady v CR jsou vlastne jenom garazovky typu okoun a ti prece dotace dostat nemuzou a skoncis at chces jak chces. Pokud nemas vlastni optiku.
Vzdyt je to to same, jak se solarnima elektrarnama. Udelali nejaky model, byt spatny. diru v zakone a chytri se toho chytli s vidinou normalni regulerni investice s GARANTOVANOU navratnosti. Pak se to nekomu zaclo nelibit a zavedli dan, zmenili ZAKON. Soudy a vsechny veci nepomohly. Nechci je obhajovat, ale neni to to same?
Pokud neverite Allianci, ok, ale aspon pomozne ve skupine Lobby za nase prava, ktere oni haji, abysme my mensi meli vetsi sanci se udrzet, či nalezli způsob jak se společně spojit.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
ISP Alliance
Re: ISP Alliance
0 x
Nezlobte se na me, ale proc mu tedy neodpovite, jake bude mit zaruky apod. Odpovidate vyhybave a nebo vubec. Predce kazdy musel byt pri vstupu seznamen s nejakyma stanovama, smerem, jakym se bude ISP Alinace vyvijet apod. Neberte mou odpoved v zadnem pripade jako nejake stourani, proste nekdo polozil jasnou otazku a chce znat jasnou odpoved. Popr. Vy ,co jste do aliance vstoupily, Vas tohle nezajimalo?
0 x
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Tomáš Nesrsta píše:a jaký chces záruky? resp. Jaký záruky máš teď?
Dobře, nemám žádné zaruky, ale tím, že bude v ISP Alianci např. Okoun s jeho konkurencí, jak píše, tak bude daleko větší pravděpodobnost, že se konkurence dostane k informacím o jeho síti, stavu apod. Já nepoložil dotaz, abych tady vyvolaval nějake dohady, to v zadnem pripade. Proste jde o to, zda existuje nejaky kodex, kde je jasne receno, ze Ti, co jsou v ISP Alianci nebudou zneuzivat ziskane informace v boji (mysleno prebrani klientu) proti nekomu, kdo tam rovnez je (prosim, nepsat, ze jsem nejaky paranoik ...a ze to hrotim).
0 x
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
asi takhle, nikomu z aliance jsem žádný informace o stavu mojí sítě nebo o klientech nikdy nedal. Přístupy na moje servery nikdo z alliance taky nemá takže nevím jak by se k nim někdo dostal jiným než nelegálním způsobem.
Vyjímka může být na Workshopech které alliance pořádá a kde se řeší různá témata, naposledy ohledně napájení a zálohování. Na workshopech se můžeš pochlubit tím jak to děláš, pokud chceš.
Jediný co o tobě konkurence z alliance může zjistit je kolik objednáváš HW a jakej. Ale to jenom v případě že rozhodneš nakupovat přes ISPA. A nevim jak moc tahle informace může někomu pomoct.
Vyjímka může být na Workshopech které alliance pořádá a kde se řeší různá témata, naposledy ohledně napájení a zálohování. Na workshopech se můžeš pochlubit tím jak to děláš, pokud chceš.
Jediný co o tobě konkurence z alliance může zjistit je kolik objednáváš HW a jakej. Ale to jenom v případě že rozhodneš nakupovat přes ISPA. A nevim jak moc tahle informace může někomu pomoct.
0 x
Bývalý ISP...
Tomáš Nesrsta píše:asi takhle, nikomu z aliance jsem žádný informace o stavu mojí sítě nebo o klientech nikdy nedal. Přístupy na moje servery nikdo z alliance taky nemá takže nevím jak by se k nim někdo dostal jiným než nelegálním způsobem.
Jo super. Jsem v obraze a za to díky, prostě mi jen tyhle informace chyběly, nic vic, nic min.
0 x
díky také za reakci.
jinak si myslím že pokud někdo bude v nějakém spolku či allianci tak ho o2 stejně sfoukne, protože furt vystupuje jako malá firma, vstupem do alliance přece jeho firma nezaniká jak už tu bylo napsáno. Ale stejně si myslím, že to jestli někdo někoho sfoukne či nikoli je o tom kdo má kde jaké známé, ale ne o velikosti, pokud nemáš známé na daném místě tak tě počet zákazníků vůbec nezachrání. Takže být v allianci vidím jako výhodu z pohledu nákupu HW či pro někoho výměny knowhow.
jinak si myslím že pokud někdo bude v nějakém spolku či allianci tak ho o2 stejně sfoukne, protože furt vystupuje jako malá firma, vstupem do alliance přece jeho firma nezaniká jak už tu bylo napsáno. Ale stejně si myslím, že to jestli někdo někoho sfoukne či nikoli je o tom kdo má kde jaké známé, ale ne o velikosti, pokud nemáš známé na daném místě tak tě počet zákazníků vůbec nezachrání. Takže být v allianci vidím jako výhodu z pohledu nákupu HW či pro někoho výměny knowhow.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
-
- Kontaktovat uživatele:
Co takové vysvětlení?
Členové ISPA jsou pořád samostatné firmy, které jedou samy za sebe a třeba to otevírá možnost spolupráce mezi rozumnými konkurenty. Zájmy se setkávají pouze v některých situacích: nákup HW, částečné předání KNOW HOW podle toho kdo jak uzná za vhodné a hlavně právní záležitosti. Pokud přijde na nějaké ministerstvo, orgán apod. požadavek od společnosti, která má pod sebou třeba 500 000 uživatelů, nikoho nemusí zajímat, že to je pár stovek od nás, 20000 od Grape, 20000 od Tlapnetu, 500 od okouna atd. Čeho využívá O2, UPC atd? Velikosti. Proč to nevyužít taky? Sice je to tak trochu Frankenstein, ale to ničemu nevadí, ba naopak. Jistě že ISPA má nějaký kodex aby jeden ze členů nevyužíval získané info v boji proti dalšímu členu.
Pochopil jsem to správně?
Členové ISPA jsou pořád samostatné firmy, které jedou samy za sebe a třeba to otevírá možnost spolupráce mezi rozumnými konkurenty. Zájmy se setkávají pouze v některých situacích: nákup HW, částečné předání KNOW HOW podle toho kdo jak uzná za vhodné a hlavně právní záležitosti. Pokud přijde na nějaké ministerstvo, orgán apod. požadavek od společnosti, která má pod sebou třeba 500 000 uživatelů, nikoho nemusí zajímat, že to je pár stovek od nás, 20000 od Grape, 20000 od Tlapnetu, 500 od okouna atd. Čeho využívá O2, UPC atd? Velikosti. Proč to nevyužít taky? Sice je to tak trochu Frankenstein, ale to ničemu nevadí, ba naopak. Jistě že ISPA má nějaký kodex aby jeden ze členů nevyužíval získané info v boji proti dalšímu členu.
Pochopil jsem to správně?

0 x
Nebyt nich, tak by nikdo nevedel co za svinstva proti nam chysta Kellner a ostatni. Pokud mas znamy, co dokazi zabranit sile co ma O2, tak ses borec.
0 x
Panove, trosku mi prijde, ze nechapete smysl neceho jako je "oborove sdruzeni".
Funguje to i v jinych odvetvich, je to proste zajmova skupina sdruzujici firmy v oboru, ktere sdileji (pokud chteji) nejake zkusenosti, a zejmena toto sdruzeni za ne potom mluvi. Proste je to o tom, ze v nekolika otazkach me toto sdruzeni zastupuje, ale jinak jsem dale naprosto nezavisly. A ano, i uhlavni konkurent muze byt spolu se mnou clenem oboroveho sdruzeni.
Jestli se pak v ramci tohoto sdruzeni chce nekdo dale integrovat, dohromady nakupovat apod., tomu uz se meze nekladou, ale minimalne z duvodu lobbingu a spolecneho VETSIHO hlasu ma to oborove sdruzeni smysl pro vsechny.
Jinak nas opravdu ta velka trojka vsechny roznese, protoze oni maji hlas nesrovnatelne vetsi a MPO a poslanci opravdu nebudou poslouchat nejake jednotlive lokalni firmicky se stovkami nebo tisicovkami pripojenych lidi. Pokud to budou stovky tisic, tak uz sance je. Snad i ten Prerov otevrel lidem oci, a pokud ne, tak asi opravdu neni sance.
Funguje to i v jinych odvetvich, je to proste zajmova skupina sdruzujici firmy v oboru, ktere sdileji (pokud chteji) nejake zkusenosti, a zejmena toto sdruzeni za ne potom mluvi. Proste je to o tom, ze v nekolika otazkach me toto sdruzeni zastupuje, ale jinak jsem dale naprosto nezavisly. A ano, i uhlavni konkurent muze byt spolu se mnou clenem oboroveho sdruzeni.
Jestli se pak v ramci tohoto sdruzeni chce nekdo dale integrovat, dohromady nakupovat apod., tomu uz se meze nekladou, ale minimalne z duvodu lobbingu a spolecneho VETSIHO hlasu ma to oborove sdruzeni smysl pro vsechny.
Jinak nas opravdu ta velka trojka vsechny roznese, protoze oni maji hlas nesrovnatelne vetsi a MPO a poslanci opravdu nebudou poslouchat nejake jednotlive lokalni firmicky se stovkami nebo tisicovkami pripojenych lidi. Pokud to budou stovky tisic, tak uz sance je. Snad i ten Prerov otevrel lidem oci, a pokud ne, tak asi opravdu neni sance.
0 x
- stepan.benes
- Kontaktovat uživatele:
asi tak, jen doplním:
a) ISPA je neutrální. Není to operátor, ale servisní organizace
b) člen ISPA nepředává povinně ISPA žádná "firemní" data
Nevím, čím jsme okounovi šlápli na kuří oko, ale neustále (a to bez znalosti věci, neboť s nikým z nás nemluvil) spekuluje co je na ISPA špatně. Několikrát už tu psal, proč s námi spolupracovat nemůže. Budiž, je to jeho svatý právo. Důvodům už moc nerozumím, ale což ... Já už od začátku našeho podnikání tvrdím, že naším největším konkurentem jsou nadnárodní spol. typu Liberty Global, DT atd a ne ostatní alternativci. V současné době pak hlavně O2 se svojí vazbou na PPF a její lobbistické možnosti. ISPA je naše reakce na tenhle stav a naše snaha být konkurenceschopnými i za 5, 10 let. My jsme lepší cestu vymyslet nedokázali. Pokud pan Okoun ano, má vzhledem k situaci na českém/EU trhu opravdu obrovskou komerční příležitost. Je to jen na něm.
Ať si to každý přebere jak chce.
P.S. Padlo tu i něco i cenové hladině služeb akcionářů/členů - opět ISPA nic akcionářům ani členům v oblasti cenové politiky nařídit nemůže, ba právě naopak. ISPA je jen a jen platforma, kde si případné problémy můžeme vyříkat.
a) ISPA je neutrální. Není to operátor, ale servisní organizace
b) člen ISPA nepředává povinně ISPA žádná "firemní" data
Nevím, čím jsme okounovi šlápli na kuří oko, ale neustále (a to bez znalosti věci, neboť s nikým z nás nemluvil) spekuluje co je na ISPA špatně. Několikrát už tu psal, proč s námi spolupracovat nemůže. Budiž, je to jeho svatý právo. Důvodům už moc nerozumím, ale což ... Já už od začátku našeho podnikání tvrdím, že naším největším konkurentem jsou nadnárodní spol. typu Liberty Global, DT atd a ne ostatní alternativci. V současné době pak hlavně O2 se svojí vazbou na PPF a její lobbistické možnosti. ISPA je naše reakce na tenhle stav a naše snaha být konkurenceschopnými i za 5, 10 let. My jsme lepší cestu vymyslet nedokázali. Pokud pan Okoun ano, má vzhledem k situaci na českém/EU trhu opravdu obrovskou komerční příležitost. Je to jen na něm.
Ať si to každý přebere jak chce.
P.S. Padlo tu i něco i cenové hladině služeb akcionářů/členů - opět ISPA nic akcionářům ani členům v oblasti cenové politiky nařídit nemůže, ba právě naopak. ISPA je jen a jen platforma, kde si případné problémy můžeme vyříkat.
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!
Napřed bych předem mého postu chtěl říct , že jsem vstoupil jako pasivní člen do lobby skup
ted nedávno- to jen na uvod. No a ted :
Cítil jsem že bude největší problém získat malé ISP a nebo i mini ISP. Na jednu stranu se nedivím- dost malych ISP fuguje na bázi jako občanského sdružení s komerčním zájmem- tzn že na venek působí napřiklad jako služba pro obecní blaho , pro sousedy mezi sebou atd. Tím pádem jejich učetnitví třeba nezná pojem placení místa na střeše za 6 litru ročně a více ,třeba maji i placeni bez dokladu atd. No a pokud by jako jejich jmeno sítě bylo uvedeno třeba v ISPA tak by mohli mít pocit, že budou víc vidět a že si na ně někdo došlápne. To cítím jak jeden z duvodu obav .
A další ... Ačkoliv jsou korporace vzniklé ze konkurenčních firem mnohde fungující, tak to ovšem takhle nefunguje všude .Například jsem byl pozván na servis kousek před Prahu na zakázku - Jsou tam 2 sítě co si navzajem lezou do zelí lidově a to takovým způsobem, že když se náhodou potkají jenom na ulici raději zeleze do domu než by musel potkat konkurenci na ulici.
A představa že s tím člověkem co se navzájem vyhybá má se někdy třeba náhodně sejit je děsí.
V ISPa nejde o tom že se musí scházet s konkurencí, tam jde opravdu o to,aby se mohlo veřejně prohlasit.. zastupujeme cca 100 poskytovatelu s cca 50 000 zakazníky, když se jedná o rozhodování mezi velkými hráči .
Tak to aspon chápu já .

Cítil jsem že bude největší problém získat malé ISP a nebo i mini ISP. Na jednu stranu se nedivím- dost malych ISP fuguje na bázi jako občanského sdružení s komerčním zájmem- tzn že na venek působí napřiklad jako služba pro obecní blaho , pro sousedy mezi sebou atd. Tím pádem jejich učetnitví třeba nezná pojem placení místa na střeše za 6 litru ročně a více ,třeba maji i placeni bez dokladu atd. No a pokud by jako jejich jmeno sítě bylo uvedeno třeba v ISPA tak by mohli mít pocit, že budou víc vidět a že si na ně někdo došlápne. To cítím jak jeden z duvodu obav .
A další ... Ačkoliv jsou korporace vzniklé ze konkurenčních firem mnohde fungující, tak to ovšem takhle nefunguje všude .Například jsem byl pozván na servis kousek před Prahu na zakázku - Jsou tam 2 sítě co si navzajem lezou do zelí lidově a to takovým způsobem, že když se náhodou potkají jenom na ulici raději zeleze do domu než by musel potkat konkurenci na ulici.
A představa že s tím člověkem co se navzájem vyhybá má se někdy třeba náhodně sejit je děsí.
V ISPa nejde o tom že se musí scházet s konkurencí, tam jde opravdu o to,aby se mohlo veřejně prohlasit.. zastupujeme cca 100 poskytovatelu s cca 50 000 zakazníky, když se jedná o rozhodování mezi velkými hráči .
Tak to aspon chápu já .
0 x
No já tomu pojmu: "Dám karty na stůl" nerozumím. Někdo máte pocit, že děláte něco tak výjimečně, že pokud se to domákne konkurence sebere Vám konkurenční výhodu? Podle mě děláme všichni to samí + - podobně. Naše výhody jsou, že známe region a vybudovali jsme vysílače ve správnou chvíli na správném místě. Pak už je to jen o pracovitosti, důslednosti, komunikaci a organizaci práce. To jsou možná ty tajný karty. Vše ostatní je dohledatelný a viditelný. Takže já dávám karty na stůl a zítra uvidíme co s tím udělá konkurence.
0 x
divizna píše:Panove, trosku mi prijde, ze nechapete smysl neceho jako je "oborove sdruzeni".
Prosim tě snad nechceš srovnávat firmu, která si jde tvrdě za ziskem což alliance je a nějaké oborové sdružení. Pokud by tu nějaké takové sdružení bylo tak ejhle ihned se hlásím, ale nikoli do projektu ze kterého má hlavně prospěch pár lidí.
Pokud se ptáte jestli jste mi něčím šlápli na kuří oko, tak ano. Nesnáším totiž jakékoli tvoření kartelů v jakémmkoli odvětví podnikání, nikdy to totiž k ničemu dobrému nevedlo, viz příklad O2. Zachvíli tu bude určovat trh O2 + alliance a to není dobře.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
helapc píše:No já tomu pojmu: "Dám karty na stůl" nerozumím. Někdo máte pocit, že děláte něco tak výjimečně, že pokud se to domákne konkurence sebere Vám konkurenční výhodu? Podle mě děláme všichni to samí + - podobně. Naše výhody jsou, že známe region a vybudovali jsme vysílače ve správnou chvíli na správném místě. Pak už je to jen o pracovitosti, důslednosti, komunikaci a organizaci práce. To jsou možná ty tajný karty. Vše ostatní je dohledatelný a viditelný. Takže já dávám karty na stůl a zítra uvidíme co s tím udělá konkurence.
No tak já nevim ale pokud jsou dvě firmy, které si konkurují ve většině lokalitách a jedné se daří a druhé ne tak asi to v nějakém howto bude. Nevím jak u vás ale tady to tak je, tady to není tak že je to nějak pomyslně rozdělené ty máš tuto vesnici a on zas tuto, tady jsou všude všichni. Jo pokud by to to tak bylo (každý měl dano lokalitu) tak určitě by nějaká forma spolupráce měla své opodstatnění, ale zase na bázi nějaké neziskovky ale ne akciovky.
0 x