Ahoj mám problém se spojem Summit Narrow na 1km - sice antény jenom 35ky, ale na tu vzdálenost by to mělo být s velmi dostatečnou rezerovu..
podařilo se nám to dotáhnout na signál -51 a -52 na protistraně ale i tak ne a ne se se zapnutým ACMkem spojit na více než 50Mbit. (na 100Mbit to má jet na 16Q při 28Mhz kanále) vzduchem to určitě nebude... rádií tu moc není....
když to dám natvrdo na 100M tak se to nespojí... mám poslední verze firmwaru....
napadá někoho čím by to mohlo být ? Díky
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Summit Narrow se spojí jenom na 50Mbit
Summit Narrow se spojí jenom na 50Mbit
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček
Jakub Havlíček
Pokud je SNR na obou jednotkách více jak cca 25-26 tak je to prostě rozbitý.
R
R
0 x
hafieror píše:Nebo ti starnet postavil vedle toho PBM10.
Ale to by stále palatilo, že se to projeví na SNR, minimálně na jedné straně, tady jsem pochopil, že to "něco" poškozuje RX i TX, PBM10ka by ovlivnila jen jednu ze stran.
R
0 x
SNR mam na jedné straně 15 a na druhé 20
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček
Jakub Havlíček
Tak to mas hoodne malo pro summita (QAM).Ja mel kdysi 24/21 a taky ta mrcha nechtela jet 100mbit/s.Jakmile jsme mel vic jak 26 na OBOUCH stranach tak to bylo OK, ALE také muselo byt na okolnim kanalu cisto.
0 x
Ty brdo to vypada, ze to mas zarusene a to hodne. 
Spravne by jsi mel mit SNR tak 32 na obou stranach.

Spravne by jsi mel mit SNR tak 32 na obou stranach.
0 x
mam tam ještě MP155, a dva 1S10 kanálově to snad nemám úplně blbě, a na jiných rádiích jedu naprosto bez problémů....
0 x
Jakub Havlíček
Jakub Havlíček
Ty 1S10 jedou vytaveny na max 28MHz ACAP ? Jestli jo tak lezou do sousednich kanalu a ruseni je na svete.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
takhel vypadá scan na summitu jsou daný na ACCAP, zkusim je stáhnout co to udělá...
0 x
Jakub Havlíček
Jakub Havlíček
Pripadne zmenit polarizaci na Summitu.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
No spis je ten summit vseobecne tupej spoj.1S10ky na sousedních kanalech v ACAP jedou v poho.
0 x
rouchi píše:mam tam ještě MP155, a dva 1S10 kanálově to snad nemám úplně blbě, a na jiných rádiích jedu naprosto bez problémů....
A jak to tedy máš kanálované?
Jak jsou ta radia od sebe na 360st postavena a s jakými anténami?
Jak je to s polarizacemi těch spojů?
R
0 x
no když jsem si všechno promítl do mapy a vyjel všehcny použitý kanály, tak to tak pozitivní neni, navíc jak debil mam vše ve vertikálu, takže řešit budu určitě přehozením polarizace.... každopádně po všemožným měnění kanálů na všech spojích jsem dosáhl něčeho nepochopitlelného... (chvílij jsem měl snr i 23 na obouch) ale po posledním nastavení je snr stabilně 17.3 a 18,1 signál je stabilně na -50,5 ale co víc je to slinkované na 100Mbit... tak já jsem z toho fakt jelen....
0 x
Jakub Havlíček
Jakub Havlíček