❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Jak se špatně daří Českým a Slovenským ISP
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak se špatně daří Českým a Slovenským ISP
Tome zajimava myslenka, ale kdyby to tak bylo uz na to kaslu 

0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- development
- education
Samozrejme nejakej zisk porad je nedelame to aby sme to dotovali ...ALE do urcite velikosti site zisk roste umerne poctu klientu , v urcite chvily ale dojde ke zlomu kdy uz tam umera zacina pokulhavat . Typickej priklad ej kdyz si franta zapne tplinka za petikilo a pripoji pet kamaradu ... slape , probelm zacne kdyz pripoji desateho ... uz to tplink neutahne , uz musi resit shaping a vetsi konekt atd ... a najednou jsou naklady nekde jinde tak musi nabrat dlasi klienty ale opet se dostava do zlomoveho bodu kdyz technika uz nestaci .... atak to jde porad dokolecka .... nebo rekne 9 klentu mi staci a dal nejdu ... ale oha dva se odstehuji a uz mu schazi peniz ... noc o naberu novy rekne si ..ale ouha vsade uz koluje ze novy nepribira protoze mel plno takze se blbe shanej ...
Zlaty casy kdyz mi stacily na patere 10Ghz spoje .... zadny poplatky nic , max spoj ...ale nastal bod kdy desitka nestacila a musel jsem jit na licence ...a ty poplatky co jsem jim letos v lednu nechal mi udelali peknou diru na ucte
Zlaty casy kdyz mi stacily na patere 10Ghz spoje .... zadny poplatky nic , max spoj ...ale nastal bod kdy desitka nestacila a musel jsem jit na licence ...a ty poplatky co jsem jim letos v lednu nechal mi udelali peknou diru na ucte

0 x
hmm nechápu copak licence spoje je o vyšší kapacitě spoje? asi ne... AFko ti dá 2Gb HDX a je bez licence 

0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Okoune samozřejmě je to o licenci. AF mas na 2 km, kdyz jsi kaskader tak na vic. Ale chci videt jak montujes AFko na skoky 10, 15km??? Pak je to o tom ze musis jit treba do 11GHz, aby jsi prenesl vic jak 200M
0 x
Bývalý ISP...
Viktor Novotný píše:pekne receno / sepsano ... ale realita je jina, dnesni klient je jeste vetsi vrt koleno nez pred lety .. i na tech 300 ohrnuje nos ...
Viktore, tak zrovna u tebe, když vím jak fungujete... Čísla pro tebe.. když vezmeš obrat podělený počtem zaměstnanců a vydělíš to počtem času, kam se dostaneš. A myslím, že to u tebe asi nebude 125, ani 300

Fakt, občas to bolí říct: Jsem profík a chci žít jako člověk. Podstata toho triku je, že lidi si tě vážej jenom tak, jak za tebe zaplatí.. Jestli je to fráze nebo realita nevím, ale vím, že pokud si v tom udělá člověk pořádek, začínaj se dít věci

0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz
okoun píše:hmm nechápu copak licence spoje je o vyšší kapacitě spoje? asi ne... AFko ti dá 2Gb HDX a je bez licence
No kdyz afkem dostanes na 12 km 600FD za jakehokoliv pocasi tak ti budu pucovat nadosmrti boty

0 x
tak to afko bylo myšleno dost s humorem, snad mnozí pochopili, ale což máme tu například MP600 v pásmu 10G,17G,24G a máme tu AL80. Jako pokud někdo potřebuje velmi dlouhé skoky na 5km, tak asi jo licence, ale kolik těch skoků je...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
okoune hodne 

0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
okoun píše:tak to afko bylo myšleno dost s humorem, snad mnozí pochopili, ale což máme tu například MP600 v pásmu 10G,17G,24G a máme tu AL80. Jako pokud někdo potřebuje velmi dlouhé skoky na 5km, tak asi jo licence, ale kolik těch skoků je...

0 x
okoun píše:tak to afko bylo myšleno dost s humorem, snad mnozí pochopili, ale což máme tu například MP600 v pásmu 10G,17G,24G a máme tu AL80. Jako pokud někdo potřebuje velmi dlouhé skoky na 5km, tak asi jo licence, ale kolik těch skoků je...
Tak rekapitulace:
MP600 10G.... diky UBNT rusicum ztracene pasmo. Ale i tak maximalne 240Mbps (pro kratke spoje) a nejasna budoucnost ohledne legislativy.
MP600 17/24 .... pro plne vyuziti max do 2km (pro nizsi modulace do 4km)
AL80 ... do 3km
Jinak skoku nad 4km je opravdu potreba hodne.
0 x
Pridam se k predchozim s tim ze takovych skoku mam na pateri vetsinu ale mam i mista kde je kratkej skok nismene jsem omezen velikosti anteny a tam kde by stacila 10G ale s antenama 120/90 sem musel nacpat 18G s antenama 60/60 proste vetsi nepovolej .....
0 x