Zdravim.
Cez ktoru službu, funkciu nastavim v Mikrotiku, aby mi najskor načítavalo live vysielanie tv joj a až potom všetko ostatne?
Pri pozerani live tv mi vysielanie trochu seka keď je v sieti pripojených viacero zariadení, preto potrebujem,
aby najskor prednostne stahovalo video resp. live vysiela tv joj až potom data ako su webove stránky a podobne
Ako by ste to vy riešili?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Nastavenie priority pre prehravanie videi v MK
maetoo píše:Zdravim.
Cez ktoru službu, funkciu nastavim v Mikrotiku, aby mi najskor načítavalo live vysielanie tv joj a až potom všetko ostatne?
Pri pozerani live tv mi vysielanie trochu seka keď je v sieti pripojených viacero zariadení, preto potrebujem,
aby najskor prednostne stahovalo video resp. live vysiela tv joj až potom data ako su webove stránky a podobne
Ako by ste to vy riešili?
Mikrotik nema v sobe zadnou funkci, kterou by to slo nastavit, tj. jednoduse na par kliku. Je potreba si zjistit na jakem portu a protokolu jede provoz JOJ (popr. z jakych IP), takovy provoz omanglovat (tj. oznacit pakety v ip firewall mangle), pod toto pravidlo dat dalsi pravidlo pro oznaceni zbyvajici trafiku a vse rychlostne nastavit v queue tree.
0 x