❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

NS5 a nízká rychlost

Návody a problémy s konfigurací.
Petr S.
Kontaktovat uživatele:

NS5 a nízká rychlost

Příspěvekod Petr S. » 10 years ago

Zkoušel jsem nastavit staré UBNT Nanostation 5 (ne TDMA verze), ale jednak mě u nich překvapilo toto, co píší u posledního firmware:

Remove AP wireless mode in 5GHz products for EU countries/Switzerland due to EU regulatory requirements

Čili je mě to dost naprd. Ale i když jsem tam nastavil jinou zemi, aby mě alespoň režim AP jel a já to mohl vyzkoušet, tak jsem přes to neprotáhnul více jak 10-13Mbit/s. A to mám obě NS vedle sebe kousíček.

Když se podívám na výpis stanic na AP, tak se to slinkuje v automatice třeba jen na 18Mbps.

Dá se to nějakým způsobem obejít? Nahrát starý firmware nebo něco?

Díky,
Petr S.
0 x
..:: DobraSit.cz ::..

jopo

Příspěvekod jopo » 10 years ago

vyskusaj fw 4.0.1, s tym sa mi to zlinkuje pri NS5 AP - NS5 klient na 54Mbps a bezi to viac ako tych 13Mbit.
0 x

Selič
antispam: Ano

Příspěvekod Selič » 10 years ago

Ta nízká rychlost je spíš nafouknutý elektrolit ve zdroji nebo v nanostation. Většinou se to projevuje packetlossem závislým na okolní teplotě a délce paketů.
Na verzi FW 4.01 AP normálně funguje. Novější firmware je potřebný pouze na zařízení s MAC začínající na 27:xx
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Nemáte někdo někde firmware 4.0.1? Na stránkách výrobce jsem našel jen ten nejnovější a na netu ty co jsem našel mi to nebere.

Mám v tom teď: XS5.ar2313.v4.0.3.5058.130328.1058
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Sehnal jsem na netu funkční 3.6, ta jede, ale rychlost je pořád špatná, takže asi ty kondy....
0 x