Dobrý den,
používá někdo všesměrové antény Dcom všesměrová anténa 5,6 GHz 12dBi ( s protokolem, PSV 1,5).
Máme jich pár dožívajících na síti, ale poslední dobou je jezdíme neustále měnit z důvodu vody v konektoru u Groove. Vše je perfektně zaizolováno vulkanizační páskou. Dříve jsem si myslel, že je problém v izolaci, ale po rozebrání antény jsem zjistil, že na ochranném tubusu antény je všude zkondenzovaná voda.
Stalo se to také někomu? Díky.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Dcom - všesměrová anténa 5 GHz
To není problém Dcomu ale vpodstatě všech všesměrek které nemají nějakým způsobem vytvořen odtok
0 x
Centr píše:Dobrý den,
používá někdo všesměrové antény Dcom všesměrová anténa 5,6 GHz 12dBi ( s protokolem, PSV 1,5).
Máme jich pár dožívajících na síti, ale poslední dobou je jezdíme neustále měnit z důvodu vody v konektoru u Groove. Vše je perfektně zaizolováno vulkanizační páskou. Dříve jsem si myslel, že je problém v izolaci, ale po rozebrání antény jsem zjistil, že na ochranném tubusu antény je všude zkondenzovaná voda.
Stalo se to také někomu? Díky.
dole je sroubek a na druhy strane dirka .. ty nesmis izolaci "zavrit" = dira musi zustat volná... potom kondenzovaná voda může odtéct..
měli jsme podobnou zkušenost, poté co jsme přestali izolovat díru je vše ok ..
0 x

0 x
satmag píše::o OOOh tak ta diera na vetsinou anten je zablendovana treba to vytocit imbus klucom,len neviem preco v navode to nikde nieje zmienene,a tie anteny co boly zatecene uz sa asi pouzit nedaju co?
myslím že z jedné strany je imbus = šroubek a druhá strana je dirka. Zatečená anténa skoro vždycky měla změněné parametry. Ale můžeš zkusit nechat vyschnout a uvidíš ...j
0 x
pokud jste to někdo rozebírali tak zjistíte že uvnitř je molitan a ten když se nasákne tak horkotěžko vyschne....
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Asi na tom neco bude, protoze pred x lety jsem mel problem s jednou PacificWireless 5GHz vsesmerkou perfektne zaizolovanou a po odmontovani z ni vytekla stamrdle vody a kdyz se me zdala vysusena stejne byla KO, takze tam stejne vlhkost nebo primo voda asi jeste byla, tot ma zkusenost.
0 x