❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Většina wi-fi v ČR loni porušovala podmínky

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
ludvik

Re: Většina wi-fi v ČR loni porušovala podmínky

Příspěvekod ludvik » 10 years ago

Tím chceš říci, že si myslíš, že mediální tlak na zpoplatnění nelicencovaných pásem je jen maskýrovka pro zavedení daně za gigabajt? Za kterou bude půl miliónu lidí rádo, protože to bude stát méně, než tyto úvahy?
hocimin1 píše:Kdyz tak by bylo lepsi koncesionarsky poplatek za internet a aby ho platil spotrebitel.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 10 years ago

jedine tak si budem asi rovni vsichni.

nelibi se mi ze nekdo zmrvi regulaci, ci tak a pak aby to neslo prave vymahat, vymysli DAN.

dane maji bejt proste jednoduche: DPH, dan z prijmu nic vic nic min
0 x

hol
antispam: Ano

Příspěvekod hol » 10 years ago

no já nevím, přijde mi to na hranici realizovatelnosti i pro ten náš politický bordýlek. Celá léta slyšíme o harmonizaci a pak přijde něco zcela mimo Evropská pravidla. Dovedu si představit, že zpoplatní 10ku a případné další nové kanály v 5ce o kterých se mluví. Ale ten holý základ pro 5GHz outdoor si myslím, by se to neobešlo bez velkého zle a hromadných žalob. A mnoha nas...voličů a to přece nikdo z politiků nechce, ani když jsou kámoši Kelnera. A jít do otevřeného boje nebývá styl našich politických představitelů.

Takže z mého pohledu je to buď politický úlet, na který se po mírném zavíření zavře voda a nebo je to test prostředí, aby se vidělo, co se bude dít. V případě malé nebo žádné negativní odezvy mohou přijít jiné represivní kroky, více cílené a méně populistické. A ty prostě přijdou, směřuje to k tomu, ať už tlakem ČTU nebo odchodem Internethome z pásma.

Ať je to jak chce, ať se o nás hodně mluví a píše, protože kdo je vidět, má to vždycky lepší. A my zatím vidět nejsme i když je nás všude plno (až moc :D ).
0 x

hol

to jsem zvědavej, zda to bude i na Nově ve večerních zprávách :mrgreen:
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 10 years ago

Pockejte, az TV N(h)ova to pretlumoci beznemu ceskemu Pepikovi - to bude mazec :lol:
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

k3dt

Příspěvekod k3dt » 10 years ago

hol píše:to jsem zvědavej, zda to bude i na Nově ve večerních zprávách :mrgreen:

Mohlo by, na webu uz to rozjeli :lol:

http://tn.nova.cz/clanek/zpravy/prehled ... oruny.html
0 x

BIGG_CZ

Příspěvekod BIGG_CZ » 10 years ago

čest práci soudruzi :lol:

jen pro oživení a osvěžení paměti kdo za tím stojí stačí mrknout na tento link nebo popřípadě kouknout na tento přiložený obrázek.

http://www.o2.cz/corporate/192013-profe ... iness.html tento link a print screen je z dnešního dne.

Pravděpodobně neděláme kvalitní internet když nám stačí tak málo k zisku v poměru cena = rychlost.

o2.jpg
o2.jpg (123.57 KiB) Zobrazeno 3355 x
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 10 years ago

"Češi se už tak nemusí obávat zpoplatnění bezdrátového internetu."

ty kraso to zni jako by to lezelo jen na 1 cloveku jak to bude nebude...tohle by si mohl dovolit rict mozna v SK (severni korei) ten podelanej Kim Čong-il, ktery co rekne hned plati a beda kdo to zpochybni.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

David2006

Příspěvekod David2006 » 10 years ago

Češi ne, ale ISPíci jo :wink: .

Pořád mě chybí link na ten dokument co to MPO jakože chystalo/po ČTU upravovalo.
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 10 years ago

hmm tak škoda že dnes není 1. dubna, jinak závidím slovákům, tady jde všechno do prdele, teď je mi jasné proč se od nás trhli :)
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

hol

Hehe cekal jsem to, ale az tak rychle? Holt nechteli, aby to ta Nova odvysilala. To je zas trapas :-)
0 x

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stepan.benes » 10 years ago

Tak tuhle bitvu jsme vyhráli !

http://video.aktualne.cz/dvtv/zpoplatneni-wi-fi-nedovolim-rika-ministr-prumyslu-mladek/r~e52a88829dac11e4b98c002590604f2e/

Díky všem kdo na tom dělali. Teď ještě neprohrát válku, furt jde o hodně.

Návrhy MPO sem hodím zkraje příštího týdne.
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!