Zdravím,
nemá někdo zkušenost s rozpadávajícím se spojením, když prší ? Spíš to byl déšť a pak déšť se sněhem. Ale nic velkého na rozpadnutí spojení. Spoj je na 800m. Konkrétně to bylo včera večer v 8 hodin (20.12.2012). Ještě se to stalo jednou, asi před týdnem. Tam trvalo asi 8 hodin než se signál RSSI dostal zase na -40. Přijde mi to, že snad prší do antény a když voda vykape nebo se vypaří, spojení se obnoví. Přikládám graf z RF statistik. Se spojem jsme neměli sebemenší problém. Spoj se nám rozpadl pouze 2x za letních opravdu vydatných dešťů.
Předem děkuji za nakopnutí kde hledat chybu.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Siklu EH1200L.v2 rozpadávající se spojení
Siklu EH1200L.v2 rozpadávající se spojení
- Přílohy
-
- siklu.jpg
- Siklu graf
- (120.12 KiB) Zatím ještě nestaženo
0 x
- midnight_man
Podle siklu kalkulatoru ma byt rssi -38, máme naladěno na -39 -40. V tom chyba nebude
0 x
Ještě přikládám další pokračování grafu kde je pěkně vidět, jak se signál dostává zpět na -39 RSSI
- Přílohy
-
- siklu2.jpg (83.87 KiB) Zobrazeno 3964 x
0 x
"Asi vitr Machale" - fakt to mas to fest upevnene, bez jakehokoli chveni, to je dost dulezite u techto spoju?
0 x
Nejnovější FW tam není, je tam verze 3.0.1.6819.
Od nainstalování spoje jsme o něm 2 roky nevěděli. Začal to dělat až teď. Spoj se ani nehne. Držáky jsou dobře připevněny. Mě je strašně divné, že po +- 8 hodinách se to zase vrátí vše do normálu.
Od nainstalování spoje jsme o něm 2 roky nevěděli. Začal to dělat až teď. Spoj se ani nehne. Držáky jsou dobře připevněny. Mě je strašně divné, že po +- 8 hodinách se to zase vrátí vše do normálu.
0 x
kdyby to měl blbě upevněné, vypadá ten graf jinak
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)
Lepší než výhra ve Sportce :)
K.a.p.r píše:Nejnovější FW tam není, je tam verze 3.0.1.6819.
mrkni se na radom antény, píšeš, že je to spoj nainstalovaný dva roky, na povrchu by měla být vrstva WX2100 = sedivý povlak, pokud tam ten povlak není, tak se může při sněho-dešti objevit to co popisuješ .. není to voda co teče, ale břečka co klouže .. a ten WX2100 tomu hodně pomáhá ..
0 x
Kalkulacky vyrobcu vam leckdy zataji vyrobni vady a nedostatky technologie. Pouzivejte vlastni vypocty, napriklad viz podpis. To radio ma davat max +4dBm na TX, nepodporuje ATPC a ma predpokladam 30cm anteny. Podle mych vypoctu na tom 800m spoji ma byt neco k -32dBm, nikoliv udavanych -40dBm. Pokud je tam udavana hodnota, tak to radio bud nedava ten vykon a nebo je to spatne nasmerovane, rozesmerovane, pripadne defekt na antene atp. Vypadky muze skutecne zpusobit i namraza sklouzavajici vlivem tani po radomu, ale to je az dusledek, nikoliv pricina. Primarne bych se soustredil na to, aby byl spoj poradne nasmerovany a byly tam hodnoty, ktere tam maji byt.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Mě se to stalo minulý měsíc, spoj šel postupně až na -60, ale pořád držel, asi po 6 hodinách se to samo spravilo. Nechápu čím to bylo, v tu dobu žádný déšť, žádný sníh, prostě luxusní počasí. Od té doby už nic.
0 x
Prubeh grafu odpovida prubeznemu odtavani namrazy. Otazka je, zda tam nejaka skutecne byla.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
- stouracpetr
- midnight_man
u siklu bolo normalne ze niektore kusky mali vyšší a niektoré nižší výkon
zalezalo od kusu

0 x
Objednal jsem sprej aby se tam ta voda nedrzela. Uvidime jestli to pomuze. Diky za radu.
0 x