Ahoj všem, jsem začínající uživatel RB a s Mikrotikem jsem se setkal poprvé v životě. Používám zařízení RB112 a nakonfiguroval jsem je do Bridge -WDS.
Když na RB chci ale pingnout z PC, ping neprojde. Ping z PC na PC za Bridgem ale projde...
Když pingám z RB na druhý RB píše to "no route to host"
... a v tom bude asi problem?? ... poradíte mi někdo prosím?..
Děkuji
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Nejde pingnout na RB
... Napadlo mě, zda to nemůže být firewallem ... nemá Mikrotik něco takového, kde by byl ping zakázaný?
0 x
Už jsem na to přišel kde byla chyba .... Neměl jsem IP adresu zapsanou ve zkráceném zápisu masky sítě.
Chci se Vás ale zeptat ... je potřeba mít IP adresu na wlan1 a ether1 rozhraních, nebo stačí IP pouze na bridge1?
Díky všem JK
Chci se Vás ale zeptat ... je potřeba mít IP adresu na wlan1 a ether1 rozhraních, nebo stačí IP pouze na bridge1?
Díky všem JK
0 x
Jkoska píše:Už jsem na to přišel kde byla chyba .... Neměl jsem IP adresu zapsanou ve zkráceném zápisu masky sítě.
Díky všem JK
pouze na bridge...
0 x