Mátě někdo ověřený nějaký levný typ ADSL2 modemu, který lze přepnout do režimu bridge a vše ostatní (pppoe, nat, firewall, DHCP...) tak ponechat na Mikrotik routeru, který bude připojený za ním?
Postačí mi ADSL2 (nepotřebuji VDSL), postačí mi 1port bez funkci routeru (ale to asi neexistuje), postačí mi bez WiFi.
Jde mi o spolehlivost, rozumnou cenu a hlavně v reálu otestovanou funkčnost v tomto režimu.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
ADSL router - bridge režim
Tvůj ideál se jmenuje Zyxel P-660RU-T3. Bridge režim OK (přepnutí do bridge režimu jedo kliknutí myší, žádnéí klikání tuny nesmyslů), bridguje OK i IPv6 (na některých krámech nefunguje korektně bridgování IPv6, co teď O2 dává), jeden ethernet port, žádná wifi a podobné, je to ADSL2+, v provozu desítky kusů proti RBčkám na O2 i TMO linkách. Kupuju na aukru za pár šupů...
Do budoucna vypadá zajimavě ADSL modem k Turisu, umí i VDSL režim a je to malá krabička, jeden DSL port, jeden LAN port, napájení po USB konektoru (takže přímo z RB). Mikrotik by ho měl být schopen asi obsloužit (modem bootuje a tahá si firmware i konfiguraci přes TFTP).
Do budoucna vypadá zajimavě ADSL modem k Turisu, umí i VDSL režim a je to malá krabička, jeden DSL port, jeden LAN port, napájení po USB konektoru (takže přímo z RB). Mikrotik by ho měl být schopen asi obsloužit (modem bootuje a tahá si firmware i konfiguraci přes TFTP).
0 x