❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
NV2 - nasazeni, zkusenosti
ano veď to som urobil, pre tých čo majú obavy, treba posunuť tu šípku napravo, aby zabledlo to políčko...kde je 2ms...
tu je latencia, ako je ten razantny pokles, tak tam som zmenil na wireless-fp balíček s aktivovaným auto tdma....
Len čo sledujem počas obdobia naj. sieťovej prevádzky, klesá priepustnosť celého spoja....
tu je latencia, ako je ten razantny pokles, tak tam som zmenil na wireless-fp balíček s aktivovaným auto tdma....
Len čo sledujem počas obdobia naj. sieťovej prevádzky, klesá priepustnosť celého spoja....
- Přílohy
-
- odozva.jpg (180.75 KiB) Zobrazeno 3021 x
0 x
Je tady několik praktických zkušeností s FP balíčkem pro P2P spoje. Tam ale primárně NV2 nemíří, pokud vím.
Má někdo praktické poznatky s nasazením na klienty?
Díky
Mirek
Má někdo praktické poznatky s nasazením na klienty?
Díky
Mirek
0 x
takze ten zaruseny spoj zacal padat s NV2 az na 10mbit/s...max sa dostal na 25mbit/s v tomto case...prehodil som na klasické N a ide stabilne 47mbit/s....pouzitim wireless-fp...
dalsi spoj, ktory siel stabilne 80mbit/s s nv2(v6.15), v lepsom prostredi a s omnoho lepsimi parametrami spoja, dualne anteny, 4km...nstreme slo 50mbit/s....
aktivoval som wireless-fp - poklesla latencia vyrazne....spoj siel okolo 85mbit/s....po zapnuti auto tdma siel spoj od 70 do 89mbit/s...odozva sa zda byt nizsia...ako bez auto...
dalsi spoj, ktory siel stabilne 80mbit/s s nv2(v6.15), v lepsom prostredi a s omnoho lepsimi parametrami spoja, dualne anteny, 4km...nstreme slo 50mbit/s....
aktivoval som wireless-fp - poklesla latencia vyrazne....spoj siel okolo 85mbit/s....po zapnuti auto tdma siel spoj od 70 do 89mbit/s...odozva sa zda byt nizsia...ako bez auto...
0 x
Testoval som 6.15 a wirelless-fp na jednom spoji 116m , SXT vs SXT . Priepustnosť 85/20 Mbit reálnych dát za hodinu prevádzky ping min/max/avg 1/12/3ms.
Avšak spoj sa rozpadával s hláškou " control frame timeout". RB ktoré robilo klienta sa niekoľko krát reštartovalo s hlásením kernel failure.
Takže u nás zatiaľ silno nepoužiteľné.
BTW na tom istom spoji NB22 vs NB22 na rovnakom kanáli spravil max 55/30 Mbit .
Avšak spoj sa rozpadával s hláškou " control frame timeout". RB ktoré robilo klienta sa niekoľko krát reštartovalo s hlásením kernel failure.
0 x
Hatatitla píše:Testoval som 6.15 a wirelless-fp na jednom spoji 116m , SXT vs SXT . Priepustnosť 85/20 Mbit reálnych dát za hodinu prevádzky ping min/max/avg 1/12/3ms.
mam to na sextante, rb433ah s r52nm kartickami aj na 802.11a spoji s jednopolarizacnymi antenami a zatial bez vypadkov....skusal si to bez wireless-fp v rovnakych podmienkach? idealne je testovat pocas silnej prevadzky...
0 x
2 spoje, prvy jedna polarizacia, druhy 2 polarizacie...dost zarusene oblasti, asi 30 sieti v okoli....jeden 2km, druhy 4km, priepustnosti po zapnuti wireless-fp a auto stupli...
takto vyzera odozva pred a po(bola tam v6.10)
tie vypadky co su tam boli z dovodu auto negotiation, co som riesil v inom prispevku...teraz to uz ide stabilne...
takto vyzera odozva pred a po(bola tam v6.10)
tie vypadky co su tam boli z dovodu auto negotiation, co som riesil v inom prispevku...teraz to uz ide stabilne...
- Přílohy
-
- dsd.jpg (94.77 KiB) Zobrazeno 3021 x
0 x
Nemáte s wireless-fp balickem problemy s packet lossem? Mam nastaveny tdma-size 1 ms a k pl dochazi nepravidelne (asi mozna dle zatizeni?). Po navratu k normalnimu wireless balicku se pl odstrani ...
Co si tak vzpominam, tak se tady nekde uvadelo, ze k tomu muze dochazet, pokud je tdma size nastaveno na auto, ale v mem pripade je pevne dana hodnota. Verze mk je ruzna, od 6.12, po 6.22 a dela to u vsech (ano diskuzi http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=7&t=86984 apod. jsem si vsimnul).
Mozna se to tady uz nekde psalo, ale nechce se mi prochazet vsech 51 stranek.
Co si tak vzpominam, tak se tady nekde uvadelo, ze k tomu muze dochazet, pokud je tdma size nastaveno na auto, ale v mem pripade je pevne dana hodnota. Verze mk je ruzna, od 6.12, po 6.22 a dela to u vsech (ano diskuzi http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=7&t=86984 apod. jsem si vsimnul).
Mozna se to tady uz nekde psalo, ale nechce se mi prochazet vsech 51 stranek.
0 x
Já bych naopak zkusil nastavit "auto" jestli packetloss bude...
0 x
teraz riesim problem v pripade 6.22 poklesla mi priepustnost...nemam overene ci to je aj na 6.19....ale z nicoho nic mi poklesla priepustnost z 80 na 50 (pri 2x2 mimo)....nepomohli ani ine kanaly....
taktiez ked dam 40mhz cez 50mbit/s sa nedostanem co je zvlastne....
nemal niekto podobne skusenosti?
taktiez ked dam 40mhz cez 50mbit/s sa nedostanem co je zvlastne....
nemal niekto podobne skusenosti?
0 x
2Pepulis : Stejný problém, jak zapnu FP balíček, tak spoje mají PL.
0 x
Takhle se to chova - i kdyz je rano "nulovy" provoz. Po prepnuti na auto je to (po necelem 1 dnu) lepsi. Uvidi se, co bude dale ...
- Přílohy
-
- nv2.png (37.88 KiB) Zobrazeno 3021 x
0 x
Polk píše:2Pepulis : Stejný problém, jak zapnu FP balíček, tak spoje mají PL.
u mě stejné, auto mám největší pl na 2ms je to lepší
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
na radiach, kde som dal nieco vyssie ako 9.19..napr. 6.22 su problemy s priepustnostou, stabilitou, Bandwitch test oproti v6.19 je polovicny...wireless-fp aktivovany...
0 x
rado3105 píše:na radiach, kde som dal nieco vyssie ako 9.19..napr. 6.22 su problemy s priepustnostou, stabilitou, Bandwitch test oproti v6.19 je polovicny...wireless-fp aktivovany...
6.22 mam na trech AC sektorech, kde to testuju (jeden v zarusenem prostredi, dalsi dva v klidnem prostredi). Mam ji tam prave proto, ze s touto verzi se SXT AC sektory nesekaji (pri rebootu) - proste se starsi verzi SXT AC pri rebootu zatuhl a musel jsem je vzdy vytahnout z POEcka. Se stabilitou jsem problem nezaznamenal, ale je pravda, ze BT test je divny = skace nahoru/dolu ....
0 x