❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

První otázka

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
Warezz.K
Kontaktovat uživatele:

První otázka

Příspěvekod Warezz.K » 10 years ago

Vzhledem k tomu, že jsem tu nový a mám v plánu čerpat informace a vzdělávat se právě odsud, zařadím mojí otázku sem. Se sítěmi nejsem úplný laik, ledacos si poradím sám, ale také nejsem expert a je stále co se učit :) Takže pokud bude moje otázka stupidní, berte mě prosím s rezervou :)

Mám mikrotika (SXT Lite), v něm rozsah 10.109.196.1-254 a tplinka, kde mikrotik jde do Wanu a v tom 192.168.0.1-254... Počítače jedou právě v tomto rozsahu. Když nastavím něco v Mikrotiku (pravidla, cokoliv...) na ip rozsah tplinka, bude to vzájemně komunikovat?
Příklad: Quotes pro 192.168.0.11 - moje PC.

Díky za odpovědi.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 10 years ago

Nebude, protoze vsechny tvoje PC jsou schovane za IP toho tp-linka.
Musel bys privod z mikrotiku zapojit do LAN portu TP-LINKa, na tp-linku deaktivovat dhcp server (a pokud neni tak ho zapnout na mikrotiku) + jeste si nastavit ip tp-linku na nejakou adresu z rozsahu mikrotiku (treba 192.168.1.254).
Pak by vsechny tvoje PC dostavali ip adresu z mikrotiku, z jeho rozsahu, tplink by nedelal nat a choval by se ciste transparentne.
0 x
Jan Ptáček

Warezz.K
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Warezz.K » 10 years ago

Myslel jsem si, že to bude nějak podobně. Díky, udělám to takhle :) Ještě se zeptám na druhou a poslední věc - Lze nastavit nějak v mikrotiku limit pro načtení stránky? Např. Vstup na facebook.com limit 10x za den, nějaký časový limit atd. To už bych chtěl asi moc co :) Neptejte se na co, zajímá mě to čistě pro sebe.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 10 years ago

Nejsi schopen určit, co znamená 10x za den. Těch navázaných spojení na web server kvůli jedné stránce může být obecně spousta ... a u facebooku, díky jeho like čudlíkům, je to ještě horší ...
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.