❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
WiMAX
WiMAX
Zdrawim, chci se zeptat, jestli někdo má zkušenosti s takovým železem /jedná se mi hlavně o pásmo 5Ghz, tedy bez licencni.../ Nikde nemuzu ajit cenu..... laka me hlavne OFDM a nLOS...... dik
0 x
Už jsem se o to před časem zajímal, dokonce jsem někde i cenu našel (i kdybys mě zapíchnul tak si nevzpomenu kde)..
Zaujal mě dosah, přenosová rychlost a taky to, že to údajně svítí i za roh a není potřeba přímá viditelnost... Ovšem cena klientskýho zařízení se blížila tušim k 50ti tyčkám.... Ale je možný, že to už je levnější...
Zaujal mě dosah, přenosová rychlost a taky to, že to údajně svítí i za roh a není potřeba přímá viditelnost... Ovšem cena klientskýho zařízení se blížila tušim k 50ti tyčkám.... Ale je možný, že to už je levnější...
0 x
Repkins píše:Už jsem se o to před časem zajímal, dokonce jsem někde i cenu našel (i kdybys mě zapíchnul tak si nevzpomenu kde)..
hmm.. kdyby byla cena klientskeho zarizeni okolo 5k tak by to byla bomba.... k tomu sviceni za rok... je to samozrejmost, protoze to vyuziva rozprostreneho spektra OFDM, takze pry podle realnych testu to udela 2Mbit garant na 7km v zastavbe bez prime viditelnosti!! docela maras, ale cena nikde..........
0 x
to byla 1. stranka, kterou sem nasel.. ale i tak dik.. psal jsem tam maila ale zatim zadna odpoved.. uvidime
Konkretne ten redmax ma umet prenest k 10 pripojenym klientskym stanicim 1,8 Mbps (vsechny soucasne stahujici) coz neni vubec spatne.... za predpokladu pouziti 7Mhz sirky kanalu
0 x
Repkins píše:No, pátral jsem pátral... A našel jsem, že firma INTELEK uz Brna dodává WIMAX od Alvarionu.. BreezeMAX 3,5GHz A klientská jednotka externí stojí cca 15500 bez DPH. Ovšem licence na kmitočet stojí cca 30 tyček ročně...
jj, ale pozor na ten NLOS kdo vi, potvrdi vam, ze to chce naladit na ten spravnej odraz

0 x
Nevíte někdo kolik Mbps zvládne vydistribuovat WiMAXové APčko? Mám BreezeMaxe 3,5GHz instalovaného na vzdálenost cca 8km. Mám totiž takové tušení že WIA na ten Wimaxový sektor už pověsila X klientů a ono to jaksi nezvládne dát to co si platím. Protože jenom mě do té lokality má jít 3,5M/3,5M a tak bádám nad tím kolik to jejich APčko vůbec utáhne klientů.
Latence na seznam.cz mám z routeru cca 40-60ms a to jede akorát přes Wimax pak 10GHz a do optiky.
Jo nevíte jestli je WiMAX Fullduplexní?
Latence na seznam.cz mám z routeru cca 40-60ms a to jede akorát přes Wimax pak 10GHz a do optiky.
Jo nevíte jestli je WiMAX Fullduplexní?
0 x
-
-
-
-