Zdravím Vás tu!
Nesetkal se někdo s problémem konkrétně RB 450G, když dělá pouhý switch všechny porty jsou naházeny v bridgi a jsou pravidelný výpadky cca 1x za minutu, ať je provoz či ne je lost ping na všech portech a pak zvesela pracuje dál a po ty minutě znovu a takhle pořááád (:
Firmware tam je poslední verze...
Napájení v pořádku několik zdrojů prostřídáno...
UTPéčka jsou též v pořádku jak koncovky tak délka kabelů...
Napadá někoho něco kde může být zakopaný pes?
Díky za rady a nápady!
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB450G Výpadky
Že by kondíky, u tohoto zařízení normál problém měl jsem tři tyto desky a na všech se časem nafoukly. Pokud není nafouknutí vidět může i tak být v nich problém. Vyzkoušel bych výměnu aby jsi věděl že to sto pro dělá rb a pokud ano přepájet. Bylo zde i vlákno jaké kondíky tam dát i kde je koupit.
0 x
A máš v logu up/down ? Pokud ano tipoval bych to taky na ty kondíky
Navíc pokud máš všechny porty v bridge tak bych je dal do hw switche což 450G umí. Nebudeš zatěžovat CPU a budeš mít na portech plnou Gigovou rychlost
Navíc pokud máš všechny porty v bridge tak bych je dal do hw switche což 450G umí. Nebudeš zatěžovat CPU a budeš mít na portech plnou Gigovou rychlost
0 x
Martin_H píše:Že by kondíky, u tohoto zařízení normál problém měl jsem tři tyto desky a na všech se časem nafoukly. Pokud není nafouknutí vidět může i tak být v nich problém. Vyzkoušel bych výměnu aby jsi věděl že to sto pro dělá rb a pokud ano přepájet. Bylo zde i vlákno jaké kondíky tam dát i kde je koupit.
Kondíky jsem měnil u jiných desek teď jsi nejsem jistej, ale koupil jsem jich víc a mám dojem. že tam jsou stejný na všech RB
0 x
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
honzam píše:A máš v logu up/down ? Pokud ano tipoval bych to taky na ty kondíky
právě že v logu nic není....
kondíky by to mohly způsobit na pouhý jeden ping výpadky a jsou pravidelný intervaly
0 x
ludvik píše:žeby? viewtopic.php?f=62&t=15765&start=15
Tak jsem to RSTP vypnul a žádná změna... má někdo další návrhy?
0 x
tak to vynechává jen v trafiku jináč žádný ping nevypadne v logu taky nic není takže na funkci to vliv nemá což je důležitý ale proč to dělá?!
0 x