❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ČTU žádost o poskytutí MAC, SSID, GPS vysílačů

Právní problematika, závazná legislativa, provozní a lokalizační údaje, atd.
okoun
antispam: Ano

Re: ČTU žádost o poskytutí MAC, SSID, GPS vysílačů

Příspěvekod okoun » 10 years ago

na tom worshopu čtu bylo řečeno že prý kolikrát to firma nedodá a prý že čtu s tím nic neudělá.... takže to dodá jen "blbec", jak v tomto státě bývá :twisted:
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 10 years ago

okoun píše:na tom worshopu čtu bylo řečeno že prý kolikrát to firma nedodá a prý že čtu s tím nic neudělá.... takže to dodá jen "blbec", jak v tomto státě bývá :twisted:

v mem pripade dela, ocenili nedodani na 15.000,-
0 x

ianek

Příspěvekod ianek » 10 years ago

Jakože takto , zákon říká že Součástí žádosti Úřadu je odůvodnění včetně uvedení účelu, pro který Úřad informace, údaje a podklady vyžaduje. Úřad nevyžaduje více informací, než je přiměřené účelu, pro který jsou získávány.
My jsme jim to jednou dodali - r.2011 a na to konto měli v DB jedno zařízení které právě jelo mimo pásmo, takže jsme se předem sami udali.
V té žádosti jsou věci jako typ, antena, mac, směr vyzařování, polarizace. To pro mě znamená pár dní psát blbosti aby si to mohl někdo projet a v budoucnu kdyžtak bez hnutí prstem zjistit že zařízení je moje. Nepřijde mi to jako přiměřené účelu, když účel je sdělení že se povinnost často porušuje.
Asi se na to vykašlu, projdu si síť jestli někde neletím a hotové...
Jaký workshop CTU to byl ?
Zajímalo mě jestli s nimi šel někdo do sporu u soudu , protože se mi zdá že si dovolují čím dál víc. Spory o pěněžité plnění jsou tam na roky, ale s tímto otravovat , to jo.
Díky

Honza
0 x

homer

Příspěvekod homer » 10 years ago

Tož taky mi přišel dopis od ČTU, chtějí také seznam zařízení. Jako důvod udávají plánovanou kontrolu plnění podmínek a povinností stanovených ve VO-R z důvodů jejich častého porušování. Máte s tím někdo zkušenost jestli si vás dohledají dle seznamu zpětně nebo jedou měřit až mají od všech v oblasti seznamy?
0 x

ianek

a dáš ? No jedou pak a měří to, když dáš jinou freq k mac tak ti zavolají jak je to možný :D . Prostě demence. Jakej mají přesně postup to asi ví jen oni sami.
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 10 years ago

divil by se nekdo, kdyby to nevedeli ani oni sami? :D
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

helapc

Příspěvekod helapc » 10 years ago

Dostanete se do problémů i bez zveřejnění seznamu. Domluví se s majitelem kde je vysílač a změří jednotlivý sektory z bezprostřední blízkosti. Cena za tuhle službu je 10 - 100tis.
0 x

ianek

Ale ano , ať se snaží a odměňují, ale nezneužívají zákona pro svou pohodlnost .... Napřed to byly gps bodu a mac, freq. Teď to je už polarizace směr vyzařování, co to bude příště ?

Honza
0 x

aliney

znacka POE a energeticky stitek, jestli zbytecne nespotrebovavas energii a neprispivas tim zaniku planety
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 10 years ago

proč by to nedělaly když si to lidi nechaji líbit? Jak vůbec já jako občan ČR mohu ovlivnit to co EU schvaluje? jo já vim, tím že si zvolim v ČR lidi kteří tam dosadí někoho kdo bude dělat moje věci bla bla bla... do piče s EU.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

homer

a co když řekne majitel objektu, že je to jeho. On žádnou registraci na ČTU nemá, tudíž nemusí dokládat, všechny ty nesmysly. akorát ho vyzvou, ať si to přeladí. No a když přijedou příště, tak se třeba dozví, že je to jeho bráchy, kterej tady není. Po kom teda budou něco vymáhat? Já tomu nerozumím, to přece nejde uhlídat, zařízení nejsou podepsaný, každej si je nastaví jak chce. Celý to je na hlavu postavený toto...
0 x

ianek

Homer : ano bylo by to ideální kdyby to vzal na sebe, ale vezme ? Na všech bodech co máš ? A navíc od toho chtějí tu tabulku , kterou si zapíšou někam do databáze a příště ví, že to zařízení je tvoje - i když zase, mohls ho prodat , že :-)
0 x

homer

no zapsat si to muzou, ale zaprve k cemu to je? Primo v MK zmenim MAC na libovolnou a v podstate uz ani nezjistim ktera tam byla puvodne... Zadruhe i kdyz jsem na sajtu, kde mam 10 anten, kdo rika, ze ty co jsou v indooru jsou moje? Mohli pronajmout misto nekomu jinymu, komu ja prodavam konekt na tom sajtu. A porad ten clovek nemusi mit registraci, muze to byt naormalni zakaznik, kde ja mu prodam konekt a misto na sajtu (o zarizeni se pak musi starat sam). Zatreti, kdyz by nedohledali vlastnika zarizeni, co pak? Zabavi zarizeni? At si ho vezmou, to jedno RBcko je furt levnejsi nez nejaky pokuty. Proste to nema logiku a me strasne nasírají věci který nemají logiku :oops:
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 10 years ago

Zkoušel jim už někdo sdělit, že požadované údaje nejsou nezbytné k plnění činností, k nimž je podle zákona 127/2005 sb. úřad příslušný? Nevím o předpisu, který by nás nutil shromažďovat informace o poloze, MAC, SSID našich zařízení. Dokonce to ani neni uvedené v §10 odst. 1. Zná někdo předpis, který by Úřad opravňoval schromažďovat tyto údaje s vyjímkou IO, kvůli koordinaci?
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

aliney

Mam od nich prave zadost, ze to po me chteji a hodlam to vyresit seznamem zarizeni, kde je jasne ze jsou moje, tech je asi 6, ale nemuzou pocitat s tim, ze i tyhle budou uplne pravdive.
K tomu pridam par uz neexistujicich, aby jim to nebylo malo, a kdyz by chteli neco resit, tak jim muzu rict akorat: "kdyz jsem to posilal, tak to platilo, veci se meni". Proste jen, aby se vlk nazral...
Ohradit se, ze nic nereknu mi prijde jako kopat do vosiho hnizda, necitim se na to jeste :?
0 x