Z OTTček se milí a važení brzy osereme. Já už na to stavím nové všeobecné podmínky, že budu v síti garantovat pouze smluvně definovaná OTT, jejichž výčet bude u nás na stránkách. Ostatní pojedou Best effort s určitou politikou. Zároveň informuji zákazníky, že nejsme poskytovatelé služeb internetu dle definice ČTÚ v nezměněné podobě. Pokud někdo bude chtít garantované připojení s IPV4 a IPV6 musí si připlatit - bude to mastné. Hotovo, tečka.
Podle toho co jsme zkoumal toky, tak nám MM obsah dělá v podstatě 80 procent trafiku a neustále to roste.
O víkendu jsem si hrál s Full HD streamy (žádné 720p) a jeden mi dělá 20Mbit a jen tak pro prdel si ho pouštím z mého MC v Praze do Plzně. Děsí mě představa co bude se sítěma, které se na to nepřipraví.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
sledovanitv.cz
Re: sledovanitv.cz
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz
Viktor Novotný píše:uzasne, jen by me vazne zajimala legalita tohoto celeho, jedna vec je udelat to fyzicky (streamery, velky linky atd .. ) druha vec je provozovat to legalne
Tož, když je zažaluješ a pak u soudů projedeš a zacáluješ, tak to budeš mít černé na bílém jak to je. Snadná pomoc přeci

0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
proc bych nekoho zaloval ? ja se ptam na legalnost poskytovani televizniho vysilani bez zpetne vazby o lokalite uzivatele ... to je to co me zajima 

0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- development
- education
Viktor Novotný píše:proc bych nekoho zaloval ? ja se ptam na legalnost poskytovani televizniho vysilani bez zpetne vazby o lokalite uzivatele ... to je to co me zajima
A kdo jiný nežli soud Ti sdělí co je a co není legální?

0 x
Insider píše:Z OTTček se milí a važení brzy osereme. Já už na to stavím nové všeobecné podmínky, že budu v síti garantovat pouze smluvně definovaná OTT, jejichž výčet bude u nás na stránkách. Ostatní pojedou Best effort s určitou politikou. Zároveň informuji zákazníky, že nejsme poskytovatelé služeb internetu dle definice ČTÚ v nezměněné podobě. Pokud někdo bude chtít garantované připojení s IPV4 a IPV6 musí si připlatit - bude to mastné. Hotovo, tečka.
Podle toho co jsme zkoumal toky, tak nám MM obsah dělá v podstatě 80 procent trafiku a neustále to roste.
O víkendu jsem si hrál s Full HD streamy (žádné 720p) a jeden mi dělá 20Mbit a jen tak pro prdel si ho pouštím z mého MC v Praze do Plzně. Děsí mě představa co bude se sítěma, které se na to nepřipraví.
hmm, youtube 1080p zvládá na h264 kolem 5-6Mbit. Nechci vůbec slyšel o 20Mbit protože to je blbooooost.. Navíc je venku h265 kde to má údajně být 2x menší datový tok na stejnou kvalitu.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
no jo ale jak se ti to také dlouho přepočítíví že? to jako pro živé vysílání asi nepůjde, tedy zatím ne.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
blax píše:Viktor Novotný píše:pokud to legislativa dovoli, coz je otazka
http://ispconsulting.cz/workshop/prerov2014/
muzes se prijet zeptat
co se ale trafiku tyka, jak obrovsky by mel byt ? ... lide prece muzou vyuzit jen to co si plati, tedy pokud si plati X Mbps tak mohou vyuzit tyto na jake koli sluzby chteji
v tom mas pravdu, avsak nevim jestli mame stavene site tak, aby je uzivatel vyuzival na 100% jmenovite kapacity pripojky a synchrone.
Myslim, ze sychronizace v podobe fotbaloveho nebo hokejoveho zapasu siti poradne zatrese, pokud nekdo da v HD kvalite volne kanaly pro jakekoliv zarizeni.
ona ta televize vyžírá 100% linku klienta?... já si rejpnu... no jo když vy dáváte lidem 5Mbit

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
No jo ale mas na bezdratu 660 lidi a beres 200Mbit a za pul roku az se to víc rozfrci se bude koukat večer třeba 150 lidi na telku při 3-8Mbs toku. Takže to sranda asi moc nebude tohle financovat a hlavně dostat ke klientovi. Co na to O2 a Skylink bude zajímavé. Možná se klient nebude ptát jestli mu ta rychlost stačí na stažení filmu nebo YouTube ale jede Vám tel bez vypadku nebo mám jít jinam.
0 x
David2006 píše:No jo ale mas na bezdratu 660 lidi a beres 200Mbit a za pul roku az se to víc rozfrci se bude koukat večer třeba 150 lidi na telku při 3-8Mbs toku. Takže to sranda asi moc nebude tohle financovat a hlavně dostat ke klientovi. Co na to O2 a Skylink bude zajímavé. Možná se klient nebude ptát jestli mu ta rychlost stačí na stažení filmu nebo YouTube ale jede Vám tel bez vypadku nebo mám jít jinam.
jj presne toto jsem myslel - pokud budes mit nekolika zdrojovej unicast tak ti ani proxy nepomuze a sit dostane strasne zabrat
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
tak treba konecne zmizi ty nesmyslne rychlosti X desitek Mbps na petkach ? a zase bude vse feer tak jak ma byt 
kazdopadne stale si myslim, ze anonymni sireni televizniho vysilani ( tedy bez jasne lokalizace uzivatele ) neni legalni, ale 7.11 to proberu s pravniky

kazdopadne stale si myslim, ze anonymni sireni televizniho vysilani ( tedy bez jasne lokalizace uzivatele ) neni legalni, ale 7.11 to proberu s pravniky

0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
Viktor Novotný píše:kazdopadne stale si myslim, ze anonymni sireni televizniho vysilani ( tedy bez jasne lokalizace uzivatele ) neni legalni, ale 7.11 to proberu s pravniky
Dals 2 litry abys byl na offtopic akci? Šak peněz máš dost

0 x
- stepan.benes
- Kontaktovat uživatele:
OMG
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!
-
Viktor Novotný píše:tak treba konecne zmizi ty nesmyslne rychlosti X desitek Mbps na petkach ? a zase bude vse feer tak jak ma byt
castecna odpoved je mozna tady:
http://www.digizone.cz/clanky/jiri-hojg ... nelegalne/
0 x
dnes tedy zlobí televize na boxech udesne, cca 4x zásek se známým smajlíkem a to jsem to měl zapnuté tak 4 hodiny celkově.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
-
- Kontaktovat uživatele:
ad OTT.
O2 Czech nabizi TV GO .
OTT od O2
Nemusíte být naši zákazníci, abyste si mohli užívat televizi na
všech zařízeních. Díky aplikaci O2 TV Go můžete od 1. 11. 2014
sledovat své oblíbené pořady kdekoliv jen za 199 Kč měsíčně,
i pokud máte jiného operátora.
Televize v tabletu
a telefonu pro každého
jen za 199 Kč měsíčně
20 TV programů k dispozici všude, kde se vám líbí, až na 4
mobilních zařízeních
můžete sledovat pořady z O2 TV živě nebo až 30 hodin zpětně
přístup do O2 Videotéky pro zapůjčení filmů
zdarma ke stažení ve vašem online obchodě (např.Google Play,
App Store) nebo na www.o2tv.cz
nejlépe funguje s naším nejrychlejším internetem 4G LTE
O2 Czech nabizi TV GO .
OTT od O2
Nemusíte být naši zákazníci, abyste si mohli užívat televizi na
všech zařízeních. Díky aplikaci O2 TV Go můžete od 1. 11. 2014
sledovat své oblíbené pořady kdekoliv jen za 199 Kč měsíčně,
i pokud máte jiného operátora.
Televize v tabletu
a telefonu pro každého
jen za 199 Kč měsíčně
20 TV programů k dispozici všude, kde se vám líbí, až na 4
mobilních zařízeních
můžete sledovat pořady z O2 TV živě nebo až 30 hodin zpětně
přístup do O2 Videotéky pro zapůjčení filmů
zdarma ke stažení ve vašem online obchodě (např.Google Play,
App Store) nebo na www.o2tv.cz
nejlépe funguje s naším nejrychlejším internetem 4G LTE
hapi píše:Insider píše:Z OTTček se milí a važení brzy osereme. Já už na to stavím nové všeobecné podmínky, že budu v síti garantovat pouze smluvně definovaná OTT, jejichž výčet bude u nás na stránkách. Ostatní pojedou Best effort s určitou politikou. Zároveň informuji zákazníky, že nejsme poskytovatelé služeb internetu dle definice ČTÚ v nezměněné podobě. Pokud někdo bude chtít garantované připojení s IPV4 a IPV6 musí si připlatit - bude to mastné. Hotovo, tečka.
hmm, youtube 1080p zvládá na h264 kolem 5-6Mbit. Nechci vůbec slyšel o 20Mbit protože to je blbooooost.. Navíc je venku h265 kde to má údajně být 2x menší datový tok na stejnou kvalitu.
0 x