❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Správa POE

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
whiteagle

Správa POE

Příspěvekod whiteagle » 10 years ago

Zdravím pánové,
jak řešíte vícero zařízení napájených přes POE na jednom bodu?
Modelová situace:
3 Ubiquity zařízení ( s tim jejich POE), koncentrované do routeru a nebo switche.
Z hlediska statistiky, by asi bylo nejlepší použít POE switch ( Mikrotik 750UP, ten Ubiquity switch).
Otázka ale je stabilita - jak to odchhází a také z hlediska přepětí, když mi odejde jedno POE, tak ho vyměním, na switchi přepíchnu do druhého portu a ostatní 2 antény mezitím vysílají dál - pojedu tam statisticky častěji, ale zase způsobím menší výpadek. Pokud tam bude POE switch, tak to sice obslouží 1 zařízení, ale asi umře celý, takže celý bod nepojede.
Sbírám názory a zkušenosti, jak to řešit co nejlépe:) U těch různých POE switchů si nejsem jistý se zeměním. Třeba se to celé dělá uplně jinak:)
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 10 years ago

Ono ti neodejde to POE, ale na 99% ten switch. Takže si nevybereš :-) Ne, že bychom jich měli nějak extra moc, ale UBNT switche považuji za spolehlivé. Zvlášť ty větší. Také se chlubí slušnou odolností proti přepětí. Zemnit jdou také. I když tak nějak podivně.

Až ti to ušetří jízdu přes půl okresu o půlnoci kvůli restartu jednoho zařízení, poděkuješ UBNT ToughSwitchi, že to udělá za tebe :-)
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

whiteagle

Příspěvekod whiteagle » 10 years ago

Z hlediska chyb mimo prepeti nam skoro nejcasteji odchazi ty POE - nejsem elektrotechnik, ale prisuzuju to poklesu napeti - coz zase by ten chytry switch mohl umet nejak zobrazit ( Mikrotik to minimalne nejak ukazuje).
Zase naopak problem zaseknuti Ubiquity uz jsem nezazil tak rok:)
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 10 years ago

No ... naposledy jsem to použil pro reboot routerboardu :-)
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.