❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Nízký uptime a odpojování od ap
honzam - tak to jen muj chain 1 na RB912 zmrtvychvstal jinak to nevidim
taky sem ho nemel zapojen a mel povolen, vse se prezilo ok, vykon samozrejme nebyl na max.

0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
pcwifi píše:honzam - tak to jen muj chain 1 na RB912 zmrtvychvstal jinak to nevidimtaky sem ho nemel zapojen a mel povolen, vse se prezilo ok, vykon samozrejme nebyl na max.
Jj s tim nezapojenym chainem je to tak, taky jsem to tak mel na vice mistech, nez jsem predelal single antenu za dual a jede to v poradku, stejne tak se mi stalo, ze jsem zapomnel pri konfiguraci RB912UAG (moje blbost) pripojit pred zapnutim antenu a nic se neodpalilo, ale rikam, asi stesti a uz si na to davam radej pozor ...
0 x
goblajz píše:Ale kulový - je to softwarově ošetřený Atherosem...
Jasně je to softwarově ošetřený a proto výrobce píše nezapínejte chain kde není připojená anténa. U starých r52 karet to přežilo. ALe od rb711 a výše - Po zapnutí nezapojeného chainu dochází k odpálení koncového zesilovače.
0 x
-
Jsem rád že se dovídám že nejsem jediný, ted jen najít nějaké řešení, nerad bych přešel z kvalitních prowax antén k nanostation M5 jako ap, obě polarizace nepotřebuji vytížení je vesměs do 10mbps na sektoru, ve špičce 25...
Zapínat oba chainy když není připojena anténa, to vážně nechápu, ne nadarmo je karta vypnuta defaultně aby se nezapnula náhodou alespon bez pigtailu. Problém v nastavení tedy nemám, což jsem předpokládal, jen se chci zeptat, k čemu přesně je dobré rts cts u Hw. Protection mode?
Zapínat oba chainy když není připojena anténa, to vážně nechápu, ne nadarmo je karta vypnuta defaultně aby se nezapnula náhodou alespon bez pigtailu. Problém v nastavení tedy nemám, což jsem předpokládal, jen se chci zeptat, k čemu přesně je dobré rts cts u Hw. Protection mode?
0 x
-
pcwifi píše:RB411 + R52nM to delala minimalne, RoS v te dobe tusim nejak 5.xx, lide vesmes drzeli jak prikovani, klienti SXT / RB711. chapu li dobre mas tam klienty mixed rb + ubnt, todle je taky dobra divocina ktere bych se vyhnul...dnes pouzivam vsude az na minimalni vyjimky SXT 90° sektory nebo RB711 / 912 s dual antenami, kliosi sxt/groove/ rb911, sem tam nejaka zapomenuta 711 a ze by nekde hromadne padali necitim.
Síť byla stavěna na mikrotiku, zákazníci od začátku ubnt, přišel jsem do toho, takže to nezměním. Na někola místech jsem kvůli ceně dal komplet ubnt řešení, bohužel k mému udivu funguje bezproblémověji než mikrotik....
0 x
honzam píše:goblajz píše:Ale kulový - je to softwarově ošetřený Atherosem...
Jasně je to softwarově ošetřený a proto výrobce píše nezapínejte chain kde není připojená anténa. U starých r52 karet to přežilo. ALe od rb711 a výše - Po zapnutí nezapojeného chainu dochází k odpálení koncového zesilovače.
Na MK fóru se to řešilo už tolikrát, něco si o tom přečti...
0 x
goblajz píše:honzam píše:goblajz píše:Ale kulový - je to softwarově ošetřený Atherosem...
Na MK fóru se to řešilo už tolikrát, něco si o tom přečti...
Myslím že nejsem jediný kdo ti potvrdí že pokud to zapneš bez antény tak je výstup KO. Jak by to asi softwarově poznalo jestli tam anténu máš nebo ne?
0 x
Ano samozřejmě že úplně bez antény to odpálíš to nikdo neříká.
Ono to má totiž svá pravidla - v případě, že v n-ku používáš jednopolarizační anténu, musí být zapojena do chain 0 a pak si můžeš druhej chain 1 pustit jako doplňkovej. V případě že to zapojíš do chain 1 a pustíš oba můžeš si konečně gratulovat k odpálení. Rozdíly při zapnutí druhýho chainu jsou cca 3dBi.
Ono to má totiž svá pravidla - v případě, že v n-ku používáš jednopolarizační anténu, musí být zapojena do chain 0 a pak si můžeš druhej chain 1 pustit jako doplňkovej. V případě že to zapojíš do chain 1 a pustíš oba můžeš si konečně gratulovat k odpálení. Rozdíly při zapnutí druhýho chainu jsou cca 3dBi.
0 x