Zdravím vás.
V prílohe som priložil stručný nákres zapojenia siete.
Potrebujem nastaviť Mikrotik routre tak, aby notebook č1. videl notebooky č.2 a č.3.
A zase naopak, aby notebooky č.2 a č.3 videli notebook č.1, server a tlačiareň.
Ako nastaviť tieto Mikrotik routre? Da sa to nejako zabezpečiť cez IP-Firewall-Filter pravidiel?
Alebo ako inak by ste riešili vy?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Vidieť všetky pc v sieti
A je nutné aby ty mikrotiky routovaly? Nestačilo by ti nastavit jednu síť ( asi 192.168.1.0/24, jako má router od ISP) a mikrotiky nastavit vlastně jako switch (bridge). Vím, že tím nevyužiješ spoustu možností mikrotiku, ale je to nutné?
0 x
Petr Krist
Už som mal nastavene mikrotiky ako switche, ale nevyhovovalo to.
Najlepšie by bolo ak by sa routrovali, ale zároveň aby sa navzájom videli v sieti.
Ešte mi napadlo, ale neviem či to nie je blbosť a či v tom nastavení bude vedieť pracovať.
Zapojenie by ostalo povodne, len mikrotiky by som nastavil do bridge ako switch.
Potom tomu bridge by som vytvoril dhcp server ako je teraz, mikrotik č.1 192.168.111.1/24 a mikrotik č.2 192.168.112.1/24.
Čo si myslite o tejto kombinácií nastavenia a zapojenia? Vedel by mikrotik pracovať ako switch, ale zároveň aby na nom frčal dhcp server?
Alebo ine nápady?
Najlepšie by bolo ak by sa routrovali, ale zároveň aby sa navzájom videli v sieti.
Ešte mi napadlo, ale neviem či to nie je blbosť a či v tom nastavení bude vedieť pracovať.
Zapojenie by ostalo povodne, len mikrotiky by som nastavil do bridge ako switch.
Potom tomu bridge by som vytvoril dhcp server ako je teraz, mikrotik č.1 192.168.111.1/24 a mikrotik č.2 192.168.112.1/24.
Čo si myslite o tejto kombinácií nastavenia a zapojenia? Vedel by mikrotik pracovať ako switch, ale zároveň aby na nom frčal dhcp server?
Alebo ine nápady?
0 x
Zdravím, proč to nevyhovovalo?
kde byl problém?
Prostě v takový malinkatý síti se mi zdá zbytečný routovat
kde byl problém?
Prostě v takový malinkatý síti se mi zdá zbytečný routovat
0 x
Petr Krist
Nevyhovuje mi to pretoze by som musel prerobit celu siet zmenit na vsetkych routroch, tlaciarnach a serveroch ip adresy. V skutocnosti je v lanke viac zariadeni.
0 x
Urcite je lepsi dat si praci s prenastavenim vsech zarizeni, nez resit problemy s routem, je to uplne zbytecne...
0 x