Bikin píše:zkousel jsem jeste menit zabezpeceni spoje s NV2 a i bez i s WEB jsem mel stejne hodnoty, ma cenu to prekovapat do WPA? cetl jsem ze prave s NV2+WEP to ma snizenou propustnost. ale i bez hesla to bezelo stejne.
díky
NV2 ma vlastni kryptovani (cili zadne seucurity profiles). A nastavovat kryptovani na NV2 trase/Apcku je jen dalsi zpusob jak se pripravit o propustnost (IMHO).
Bilkin píše:u toho queue v interface queue je potreba nastavit i na wireles hardware queue only nebo nechat wirelles? nejaké zkusenosti s timto nastavením? navic je po zmene potřeba zadat reboot zarizeni?
nevim jestli je obecne dobry napad nastavovat frontu na hardware zarizeni. Zalezi co od toho cekas a co ta hw fronta umi. Obecne jsou imho problemy s tim, ze fronty na vytupnim zarizeni jsou prilis kratke a packety se zahazuji driv ne se stihnout odeslat (zase ty (micro)bursty) takze je treba ji zvetsit. Na Mikrotikach jsem jeste ale nepotreboval resit (ale nepripojujeme 10Ghz radia k Mikrotikum).
Obecne sitovka bude mit HW frontu IMHO spise malou. Na poradnou vyrovnavaci frontu na 1gbps rozhrani jsou potreba velke 100vky kB pameti (ci spise male jednotky MB). Pokud by takova fronta byla v sitovce je dost mimo kontrolu (neda se ridit priorita packetu apod)