Ahoj , nevíte někdo jak zmenit to na jakém portu nasloucha Mikrotik.
Na winboxu nastavim ip:6666 například, ale mikrotik se nespojí.
Dík za radu.
Jirka
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
JAk změnit port na kterém beží Winbox
JirkaRTJ píše:Ahoj , nevíte někdo jak zmenit to na jakém portu nasloucha Mikrotik.
Na winboxu nastavim ip:6666 například, ale mikrotik se nespojí.
Dík za radu.
Jirka
IP - service - www - zadat port
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
A nejde alespon ve Winbox klientovi zadat na jaky port se pripojovat?
Jde mi o to, abych se mohl pripojovat k Mikrotikum, ktere ksou schovane za natem z verejneho internetu. Myslenka je ta, ze bych je namapoval na ruzne porty jedne verejne IP adresy (te ktera dela NAT za nimz jsou vsechny Mikrotiky schovane) . A pak bych k nim pritupoval prave pres tuto adresu a ruzne porty.
Jde mi o to, abych se mohl pripojovat k Mikrotikum, ktere ksou schovane za natem z verejneho internetu. Myslenka je ta, ze bych je namapoval na ruzne porty jedne verejne IP adresy (te ktera dela NAT za nimz jsou vsechny Mikrotiky schovane) . A pak bych k nim pritupoval prave pres tuto adresu a ruzne porty.
Jan Kořistka píše:Souhlasím se skrebon. Winbox neběží na portu www, ale na 8291. Změnit podle mně nelze.
0 x
Kaja píše:A nejde alespon ve Winbox klientovi zadat na jaky port se pripojovat?
Jde mi o to, abych se mohl pripojovat k Mikrotikum, ktere ksou schovane za natem z verejneho internetu. Myslenka je ta, ze bych je namapoval na ruzne porty jedne verejne IP adresy (te ktera dela NAT za nimz jsou vsechny Mikrotiky schovane) . A pak bych k nim pritupoval prave pres tuto adresu a ruzne porty.Jan Kořistka píše:Souhlasím se skrebon. Winbox neběží na portu www, ale na 8291. Změnit podle mně nelze.
Kdybys hledal, věděl bys že jen portem to nejde, už se to tu řešilo. Musíš použít tunel
0 x