❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

SYSTEM NENABEHNE

Návody a problémy s konfigurací.
dmac

SYSTEM NENABEHNE

Příspěvekod dmac » 10 years ago

Ahoj, 3 roky som pouzival bez prolemov RB 450G, aktualne s ROS 6.20 a vsimol som si, ze mi system najednou nedetekuje pametovu kartu, tak jsem ji vyndal, vlozil zpet, skusil jinu a od te chvile, mi uz nechce ROS nabehnout. Na pametovku jsem si akurat ukladal zalohy konfiguraci. Skousel jsem tlacitko reset bios aj prilozeni srubovaku na reset, ale nepomohlo to. Co s tim?
0 x

Majklik

Příspěvekod Majklik » 10 years ago

V 6.20 je nějaký bug, že to nevidí některé pamětové karty, které v 6.19 jedou.
Co znamená nenaběhne, ani nepípne, na sériové konzoli nic není vidět? Pokud jsi neměl zrovna smůlu, že i zdechly kondíky, kde to řeší pájka, tak bych se podíval přes sériovou konzoli, co se děje. A pokud to nebude vypadat dobře, tak můžeš zkusit nabootovat pomocí záložního, nepřepsatelného, bootloaderu. Vypnout z elektriky, zmáčknout a držet reset, dát od eletkriky a pak pustit.
0 x

dmac

Pipne jednou a pak u bootp failu beeper zachrci, vypis z konzole v priloze.
Naposledy upravil(a) dmac dne 05 Oct 2014 19:21, celkem upraveno 1 x.
0 x

eKrajnak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod eKrajnak » 10 years ago

Videl by som to na netinstall ...
0 x
Študent, programátor, sieťar ... #ccna_certified

Blažej Krajňák

dmac

Je treba nejak zalohovat licenciu? Je treba si dat na nieco specialne pozor? Mam postupovat presne podla tohoto navodu? http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Ne ... ll_Example
0 x

eKrajnak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod eKrajnak » 10 years ago

Robil som to iba raz, pouzival som ale nejaku starsiu verziu NetInstallu, lebo v novej som nevidel pripojene zariadenie. Licenciu mi to zachovalo automaticky.
0 x
Študent, programátor, sieťar ... #ccna_certified

Blažej Krajňák