❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Omnitik NV2: vyřešeno

Návody a problémy s konfigurací.
dagus

Omnitik NV2: vyřešeno

Příspěvekod dagus » 11 years ago

Ahoj,
chtěl jsem se zeptat jestli jste se někdo nesetkal s tím, že když na omnitiku dám nv2, tak se klienti připojí a jakmile dám čistou 802.11, nebo nstream tak se klienti nepřipojí. Je tam nějaký zádrhel proč to nejde, nebo to dělá normálně? ROS tam mám 6.12. Verze 5.21 mi to nedělá, ale je tam i starší hw Omnitika. Klienti nastaveni na NV2 Nstream 802.11 i na any a bez rozdílu. Nesetkal se s tím někdo? Díky za případný nápady.
Naposledy upravil(a) dagus dne 03 Oct 2014 08:24, celkem upraveno 1 x.
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 10 years ago

a co security profile? u NV2 je jinej nez u ostatnich modu
0 x
Bývalý ISP...

dagus

Příspěvekod dagus » 10 years ago

Žádné zabezpečení tam zatím není. Neprojevuje se to někomu stejně? Udělal mi to už druhý Omnitik, tak nechápu co je špatně.
0 x

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 10 years ago

Na klientech mas doufam protocol "any" :-) jinak je jasne, ze ti to nepojede.
0 x

dagus

Zkousel jsem jednoho klienta a bylo tam jak any tak vsechny tri, predpokladam ze kdyz je tam nv2 nstream a 802.11 tak to zkousi jeden po druhem. Nechapu co by na tom bylo spatne. Respektive ani na jednom nastaveni se to nelinkuje na nicem jinem nez nv2. Na radio se to ani neasociuje. Na vysilaci jen nv2, nebo jen nstream, nebo jen 802.11
0 x

Kysa

Příspěvekod Kysa » 10 years ago

dagus píše:Žádné zabezpečení tam zatím není. Neprojevuje se to někomu stejně? Udělal mi to už druhý Omnitik, tak nechápu co je špatně.

Žádné nastavení tam není, nebo zatím žádný nenastavovals? Podívej se co máš v "default profile". Protože to žes nic nenastavoval neznamená, že tam nic nastavenýho není.
0 x
Petr Krist

dagus

Kysa píše:
dagus píše:Žádné zabezpečení tam zatím není. Neprojevuje se to někomu stejně? Udělal mi to už druhý Omnitik, tak nechápu co je špatně.

Žádné nastavení tam není, nebo zatím žádný nenastavovals? Podívej se co máš v "default profile". Protože to žes nic nenastavoval neznamená, že tam nic nastavenýho není.

Tak tě shledávám za vítěze, fakt tam byl wpa klíč a tím se to vysvětluje, ale tedy závěr je ze system reset-default configuration a následné odstranění konfigurace po naběhnutí tento profil nesmaže. Ještě jednou dík za nakopnutí.
0 x

Kysa

Příspěvekod Kysa » 10 years ago

Za nic, hlavně, žes to vyřešil a je po problému ;)
0 x
Petr Krist