Zdravim,
potreboval by som poradit. Snazim sa uz 3ti den rozchodit prihlasovanie ssh klienta na mikrotiku na freesshd server nainstalovany na win7. Potreboval by som poradit ako to mam sfunkcnit - prihlasovanie pomocou private key, pretoze potrebujem volat klienta z mikrotik skriptu a tym padom nemozem zadavat heslo. Kluce si generujem v PuttyGen DSA 1024, ulozim si private kluc (s heslom aj bez hesla som skusal), potom si vytvorim public kluc a ten pouzijem na vytvorenie private key na mikrotiku. Zatial som sa dostal do stadia ze private kluc sa vytvori na mikrotiku
[admin@ahoj] > user ssh-keys private import public-key-file=ssh.pub private-key-file=ssh user=ssh
passphrase:
[admin@ahoj] >
Jedine co som si vsimol ze ak importujem kluc z PuttyGen, Key Owner polozka v User/SSH-keys/private je prazdna. Ak to robim v OpenSSH tak je tam meno.
ale ako nahle dam command na vytvorenie ssh spojenia zacne sa pripajat a v zapeti mi napise Welcome back!.
[vision-admin@ahoj] > system ssh address=192.168.89.254 port=10000 user=ssh
Welcome back!
Pokial pouzivam prihlasovanie cez heslo, tak to mi funguje a viem sa ssh pripojit na server.
Cez putty mi to funguje na 100%. Predpokladam ze kluc ktory davam do mikrotiku ma asi zly format a nesedi po importe so serverovou stranou, ale to su zatial moje odhady.
Viete mi dat niekto nejaky manual ako to rozbehat? Dik
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Mikrotik SSH client a FreeSSHd server
-