❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
10Ghz poskytovatel,stabilita, rada uživateli.
no nevim nevim
ale jo, just dojit !

0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
lukcz píše:Tam jde spíš o to, že nově jsem od ústředny cca 400mb. A údajně technik tvrdil, že k těm 40mbps se můžu dostat.
Ani mi nejde tak o upload, jako spíš o stabilitu a odezvu, kde se mi zatím dostavá, že VDSL by mělo zhoršit odezvu, ale nadruhou stranu u 10Ghz nemám zaručenou stabilitu a nechci výrazné propady v latenci.
Jsem 300m od ustredny. Utlumy 6dB ke me a 3dB k O2. S profilem 16/1 stabilne 22/2, mereno na speedtest.cesnet.cz. Samozrejme rec je o VDSL. Za dobu co to pouzivam to nevypadlo ani jednou, narozdil od "primaru" pres mistni freenet. A kdyz pustim 64byte ICMP echo, tak pres freenet nahodne vypadky, pres VDSL ani jeden. Jedina vyhoda freenetu je rychlejsi uplink, takze prijde na radu balancing obou pripojeni.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Wifináři doporučují adsl připojení, kam jsme to dospěli :D
0 x
Leeonek píše:Wifináři doporučují adsl připojení, kam jsme to dospěli
Jednoduše, protože jich na tom kdysi většina začínala
0 x
kde nekryju doporucuji jen dsl, pokud stoji za to a nebo kabelovku u ktere je spolehlivost zarucena...neobvykle mi to fakt neprijde...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Nemyslim si, ze by mel byt duvod skryvat skutecnost, ze VDSL je v nekterych pripadech lepsi alternativou, nez pochybne nastavena WiFi sit mistniho poskytovatele. Lidi na to stejne prijdou. Ja na to prisel, kdyz jsem si VDSL poridil jako zalohu, abych nasledne zjistil, ze zaloha je lepsi nez primar. TDD OFDM ma svoje limity a v preplnenych sdilenych kmit. pasmech to plati dvojnasob. Pro seriozni praci z domu je dnes nezbytne stejne zalohovane pripojeni, takze nakonec je dobre kombinovat oboji. Jak draty, tak radio.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
10 GHz v rukou nekoho, kdo neumi stavet site, je vetsinou horsi nez ADSL.
Poznat, ze nekdo neumi stavet site, laik vetsinou neumi.
Pak k nekomu takovemu jde, s vidinou uzasnych rychlosti za podezrele nizkou cenu, spali se, a pak uz k "wifi" nikdy nejde, protoze ztrati duveru.
Takze ano, naprosto chapu, ze tu mnozi doporucuji ADSL namisto site, kterou neznaji.
Ja ji znam, a tak tu radsi nic vic psat nebudu.
Poznat, ze nekdo neumi stavet site, laik vetsinou neumi.
Pak k nekomu takovemu jde, s vidinou uzasnych rychlosti za podezrele nizkou cenu, spali se, a pak uz k "wifi" nikdy nejde, protoze ztrati duveru.
Takze ano, naprosto chapu, ze tu mnozi doporucuji ADSL namisto site, kterou neznaji.
Ja ji znam, a tak tu radsi nic vic psat nebudu.
0 x
Osobní zkušenost s firmou?
Napsal jsem Ti email
Napsal jsem Ti email
0 x
GRFS píše:Nemyslim si, ze by mel byt duvod skryvat skutecnost, ze VDSL je v nekterych pripadech lepsi alternativou, nez pochybne nastavena WiFi sit mistniho poskytovatele. Lidi na to stejne prijdou. Ja na to prisel, kdyz jsem si VDSL poridil jako zalohu, abych nasledne zjistil, ze zaloha je lepsi nez primar. TDD OFDM ma svoje limity a v preplnenych sdilenych kmit. pasmech to plati dvojnasob. Pro seriozni praci z domu je dnes nezbytne stejne zalohovane pripojeni, takze nakonec je dobre kombinovat oboji. Jak draty, tak radio.
+1
navíc tady není nikde psaná kapacita pojítka a třeba nějaká agregace. jestli je to 10GHz o rychlosti 14Mb tak není co řešit pokud je to blízko ústředně o2
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...