Zdravím,
máte někdo zkušenost s tímto:
http://wifi.aspa.cz/wifi-router-totolin ... s-z106258/
Je to to nejlevnější, tak jestli je to sh*t nebo to ujde za ty peníze.
Mám v plánu to vyzkoušet, ale doba dodání 3 dny na aspe....
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Totolink N200RE - zkušenost
Totolink N200RE - zkušenost
0 x
Zatím toho vím o sítích méně, než bych rád někdy věděl... ale pracuji na tom :-)
Zdar,
nasazeno cca 30ks. u zakazniku a jen jeden spatny a to hned po vybaleni. Jinak za ty penize pro home, dobre.
nasazeno cca 30ks. u zakazniku a jen jeden spatny a to hned po vybaleni. Jinak za ty penize pro home, dobre.
0 x
Skoda jen ze neumi pouze AP. Mam to radsi nez kdyz to zbytecne routuje...
0 x
Zatím toho vím o sítích méně, než bych rád někdy věděl... ale pracuji na tom :-)
Neznám to, ale pokud nepoužiješ WAN port, ale pouze LAN, máš přece pouze AP. Přijdeš o jeden port a máš jenom 4, ale to se snad dá přežít.
0 x
Petr Krist
Tohle reseni se pouziva u TPlinku (kdy se musi jeste zakazat DHCP) ale me tohle reseni moc po srsti neni... zalepovat port a klientovi vysvetlovat proc to tak je...
0 x
Jezisi tak kupte Netis, ten umi uplne vsechny rezimy a bezi na PowerPC, ma oddelene porty a zvlast chip pro WiFi.
Na MikroExpu to vystavovali, navic maji pro ISP super ceny, akorat design se me subjektivne nelibi.
Ma telnet, textovou konfiguraci pri exportu apod je v tom normalni Linux.
Na MikroExpu to vystavovali, navic maji pro ISP super ceny, akorat design se me subjektivne nelibi.
Ma telnet, textovou konfiguraci pri exportu apod je v tom normalni Linux.
0 x
Diky za tip, vyzkousim. Koukal jsem kde se to da sehnat a aspa to zacala nyni nabizet: http://wifi.aspa.cz/netis-wf2419-300mbp ... r-z106328/
(soude ze je tam ikona novinka)
To Ladis: Ty mas ten typ WF2419 vyzkoušený? Papír totiž snese všechno, tak jestli se to neseká apod...
(soude ze je tam ikona novinka)
To Ladis: Ty mas ten typ WF2419 vyzkoušený? Papír totiž snese všechno, tak jestli se to neseká apod...
0 x
netis WF2419
mám to teď několik dnů doma a nevím jestli překousnout cenu nebo ne.
Nexus7 2012 s tím moc nekamarádí. Jednou za čas se prostě u toho tabletu zasekne wifina. Dokonce se nechce ani nechat wifina u něj ručně vypnout. Celí se to zaseká. V tu dobu z ostatních zařízeních nelze přistupovat do netu. Totálně to vyhasne. Jakmile se podaří vypnout nebo restartovat nebo odpojit tablet tak zase vše jede ok. Na 841ND od tplinku to nikdy neudělal. Tohle se bohužel stává sem tam u všech výrobců (asus, tplink, zyxel...) kde se narazí na špatnou kompatibilitu a vždy je spojená s tabletem co jsem zatím viděl.
Před nějakou dobou jsem měl na stole na test tplinka 841ND a testovací book měl centrino wifi 2x2 takže rate 300Mbit a pokud si dobře vzpomínám, narážel sem na hranici 100Mbit téměř i bez použití rozšířeného kanálu. U netisu však ne a zastavuji se u cca 40-50Mbit ale nejsem na stejném místě i když testovací notebook je stále stejný.
Nexus7 2012 s tím moc nekamarádí. Jednou za čas se prostě u toho tabletu zasekne wifina. Dokonce se nechce ani nechat wifina u něj ručně vypnout. Celí se to zaseká. V tu dobu z ostatních zařízeních nelze přistupovat do netu. Totálně to vyhasne. Jakmile se podaří vypnout nebo restartovat nebo odpojit tablet tak zase vše jede ok. Na 841ND od tplinku to nikdy neudělal. Tohle se bohužel stává sem tam u všech výrobců (asus, tplink, zyxel...) kde se narazí na špatnou kompatibilitu a vždy je spojená s tabletem co jsem zatím viděl.
Před nějakou dobou jsem měl na stole na test tplinka 841ND a testovací book měl centrino wifi 2x2 takže rate 300Mbit a pokud si dobře vzpomínám, narážel sem na hranici 100Mbit téměř i bez použití rozšířeného kanálu. U netisu však ne a zastavuji se u cca 40-50Mbit ale nejsem na stejném místě i když testovací notebook je stále stejný.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Ja ted testuji Zyxel NBG-418N. V rezimu AP.
Zatím spokojenost, i kdyz na heuréce na nej docela nadavaji. Testoval jsem to většinou jen proti notebookum a telefonum, takze jak by se to chovalo s tabletem netusim...
Zatím spokojenost, i kdyz na heuréce na nej docela nadavaji. Testoval jsem to většinou jen proti notebookum a telefonum, takze jak by se to chovalo s tabletem netusim...
0 x
hapi píše:netis WF2419
Ja pouzivam jenom TP-LINK TL-WR841ND bohuzel uz nejde sehnat verze V8 ale uz jenom v9 do ktere neni ddwrt, ta me chodi uplne paradne a ma lepsi WiFi driver a umi bridge, AP, client atd...
Nemate nekdo info zda bude? Na foru sice neco je, ale ladovat to tam pres konzoli to fakt ne

0 x
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
AD NETIS 2419 vs TP-LINK 841.
Netis:
+možnosti konfigurace
+otestovaná podpora IPTV
+menu konfigurace je lepší nebo spíše hezčí než u TP-LINKU
-design
-pro mě změna dodavatele
-přiloženej kablík je jenom dvoupárovej?
TP-LINK
+vyšší datová propustnost na WIFI
+větší vyzařovací výkon na WIFI
+zařízení je na trhu delší dobu takže co se týká spolehlivosti vím co od něj očekávat
-ten kdo dal tlačítko reset hned vedle WPS by zasloužil přes držku
-nevím jak je to s tou IPTV
Resumé pro mě: IPTV mám unicastem, takže podporu v routeru neřeším. Ceny TP-LINK 841 vs Netis jsou +- stejný. Můj dodavatel ho nemá a design se mi nelíbí, takže nemám důvod měnit. Možná že kdyby ho naskladnili tak bych o tom uvažoval.
Netis:
+možnosti konfigurace
+otestovaná podpora IPTV
+menu konfigurace je lepší nebo spíše hezčí než u TP-LINKU
-design
-pro mě změna dodavatele
-přiloženej kablík je jenom dvoupárovej?
TP-LINK
+vyšší datová propustnost na WIFI
+větší vyzařovací výkon na WIFI
+zařízení je na trhu delší dobu takže co se týká spolehlivosti vím co od něj očekávat
-ten kdo dal tlačítko reset hned vedle WPS by zasloužil přes držku
-nevím jak je to s tou IPTV
Resumé pro mě: IPTV mám unicastem, takže podporu v routeru neřeším. Ceny TP-LINK 841 vs Netis jsou +- stejný. Můj dodavatel ho nemá a design se mi nelíbí, takže nemám důvod měnit. Možná že kdyby ho naskladnili tak bych o tom uvažoval.
0 x
Bývalý ISP...
I když je to offtopic, tak jsem narazil na: http://www.i4wifi.cz/Bezdraty-2-4-GHz/A ... 2-11n.html
Na aukru jsem to už viděl někoho prodávat, i když to i4wifi nemá skladem.
Na aukru jsem to už viděl někoho prodávat, i když to i4wifi nemá skladem.
0 x
ha, dneska sem netis vyměnil za tplink 841ND a hádejte co... upload na samba server při stejným nastavení wifi parametrů je 2x tak velkej. Wifi nastavena na 20MHz kanál, WPA2. Stejný jako v netisu. Takže netis jde do koše. I na downloadu je to hodně znát.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
Kolik ušetříte na ks netis, totolink vs TP-Link? TP-Linky jsou sice ojebané až na kost, ale jsou vyzkoušené a funkční. A riskovat a zabývat se ještě levnějším šmejdem je myslím úplně zbytečné.
0 x
telleke píše:Kolik ušetříte na ks netis, totolink vs TP-Link? TP-Linky jsou sice ojebané až na kost, ale jsou vyzkoušené a funkční. A riskovat a zabývat se ještě levnějším šmejdem je myslím úplně zbytečné.
Blbost - ušetřil jsem přechodem na Totoshity ve své době cca 1/4 ceny jiného 300Mbs nejlevnějšího šmejda což se mi u 50+ už nasazených kusů za pár měsíců dost vyplatilo.
0 x