❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

sledovanitv.cz

Problematika videa na IP sítích.
Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: sledovanitv.cz

Příspěvekod Viktor Novotný » 10 years ago

jo to co pise Stepan ma myslenku :) v podstate taky souhlasim ... sam jsem na rozcesti a premyslim jak dal, se sledovanimtv se "jebu" uz vic jak dva roky, jsou pozitivni chvile i ty negativni ...

co se tyce aktualniho "sekani" se live streamu, vyzkouseno, dejte si na box omezeni treba 4Mbps down ... a je to pryc, problem je, ze na silnych linkach to HLS je blbe nastaveno a box nestiha cachovat, jak linku zariznete vse jede normalne ... vcera me s timto nakopnul clovek ze vnitr sledovani, prvne jsem mu neveril, ale nyni vidim ze mel pravdu :) ...

vse je nejaky vyvoj a proto cekam Stepane na tebe :) verim, ze co budes mit bude skvele ...
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

okoun

Příspěvekod okoun » 10 years ago

no a ty 4Mb je i na HD? to vypadá celkem jako dobrá idea, zkusím.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

nevim zkus to, ja to HD nevyuzivam, ale rekl bych, ze na hd aspon 6 Mbps dat
0 x
- programming
- development
- education

dkulda

Příspěvekod dkulda » 10 years ago

Zdravím všechny diskutery, díky zvýšenému zájmu o testování naší služby jsem přišel až k tomuto vláknu. Po dlouhém váhání jsem se zaregistroval a rád bych uvedel pár bodů o nás a našem směru vývoje. Nebude to žádná reklama, ale reakce na výše popsané. Od roku 2009 vyvíjíme multicastovou platformu IPTV, kteoru jsem dostali do stavu stabilní a dobře fungující platformy. Máme integrované STBxy Motorola (Ariss) anově i Albis - vše IPTV boxy, žádný "blackbox" s Androidem. Od března 2014 jsme se začali zabývat IPTV pro Unicast a OTT (terminologie a názvosloví se přemílá na všech současných forech a konferencích). Kolega Beneš se nás snažil zařadit někam mezi Sledování.TV a Nangu.TV, což přesně vystihl (i když s některými pasážemi nesouhlasím což může být jen odlišný úhel pohledu). Je potřeba říct, že žádná z firem Vám nenabídne unicastovou i multicastovou platformu (nangu - multicast; sledovani - unicast). To samé platí i v otázce ceny, nechceme a nemůžeme být nejlevnější, ale v komplexním porovnáním všech parametrů je to to lepší co se dá pořídit. Ani jedna z firem Vám nepomůže s nasazením a případnou konfigurací sítě. Nangu neprodává napřímo - dostanete se k "přebarvené verzi" přes NEtbox, SelfServis nebo ISPalianci. My ji vyvyjíme, nasazujeme a spravujeme - vše v jednom - INHOUSE - v případě problému se dovoláte těm lidem co Vám můžou pomoct. Rozhodně NESOUHLASÍM s kolegou Benešem, že naše podmínky jsou nastaveny pro menší operátory - Mezi naše zákazníky patří PODA a.s. tu za malou rozhodně nepovažuji. Na druhou stranu jsme schopni nabídnout službu i od 1kusu. Aktuálně jsme schopni nabídnout multicastovou i unicastovou IPTV platformu na STBoxech Motorola a Albis. Dále je naše platforma dostupná přes webový prohlížeč - i se službami PVR, aplikaci pro Android a iOS - zatím bez PVR. V plánu pro 3-4Q 2014 máme PVR pro Androis a iOS aplikace a unicastové STBxy, aplikaci pro smart Samsung (10/2014) a LG. V současné době naše unicastová část jede v testovacím režimu, který bychom chtěli v říjnu 2014 převést do produkčního stavu. Kdo by měl zájem na vlastní kůži otestovat náš middleware vyplňte na našem webu formulář. Nic jednodušího není. Hezký den.
0 x
4NET.TV - I VY MŮŽETE POSKYTOVAT SVOU VLASTNÍ IPTV

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stepan.benes » 10 years ago

Poopravím Davida ve dvou drobnostech:
a) Nangu je vůči přenosové metodě transparentní - umí jak muticast, tak unicast nebo jejich kombinaci
b) k té velikosti - PODA (stejně jako třeba my) je malý operátor. Nebo - když budeme chtít trochu pomoct našemu egu - na pomezí malého a středního operátora :). Alespoň tak jsem to myslel. Až se budeme bavit o stovkách tisíc zákazníků, dostaneme se v tomhle businesse do vod středních operátorů. Na velké se musíme dostat ještě o řád výš.
Tohle nebylo vůči 4network myšleno špatně, naopak musím říct že z hlediska v jakých nákladových objemech pracují, odvádějí velmi nadstandardní práci. Kdybych byl dnes před volbou platformy, rozhodně bych je do "výběrka" zařadil.

jinak můj text je opravdu velké zjednodušení, podrobně je to na celedenní debatu o budoucím vývoji tohohle odvětví.
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!

hapi

Příspěvekod hapi » 10 years ago

nevěřim ani na okamžik tomu že to je použitým boxem. Koukej, pustim si fullhd video z youtube... očividně náročnější operace pro box co se týče zpracování a očividně náročnější operace na rychlost přenosu z netu... a ono to jede bez chyby. Cachuje to správně a podle potřeby a je to funkční. Pustim si kvalitní fullhd z nasu kde je vysoký bitrate a ono to jede ok. Neříkejte mi že dualcorovej box nezvládne na unicastu stahovat data a přehrávat sd. To zvládne i 3 roky starej single core telefon po wifi s androidem.

To už by snad bylo lepší posílat streamy na youtube a nechat tam puštěný live streamy s účty.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

tak vidim to na vlastni oci ... co k tomu rict, muze to byt samozrejme ukaz obraceny, nestiha server velky toky ale maly odbavi bez chyby ..
0 x
- programming
- development
- education

hapi

dneska ráno jsem koukal na nějaký pořad a bylo to v pořádku.

Co mě ale sere víc. Musim zapínat aplikaci tv na 2x. Kliknu a nic. Zvuk se ozve, obraz problikne ale dál nic. Musim ještě jednou.

Teď běží na ČT24 OVM a poměr stran je 4:3 ačkolv zdroj je očividně 16:9. To je další věc co mě štve.
Naposledy upravil(a) hapi dne 14 Sep 2014 12:19, celkem upraveno 1 x.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

mam ted taky 24ku ... a jede 16:9
obecne tento problem byl uz vyresen hooodne davno ... byla to jedna z detskych nemoci, ale uz jsem to nevidel ani nenpamatuju...
spousteni aplikace nevim, me jede furt ... a kdyz vypnu box a zapnu tak se zase zapne hned tv ... abych se naopak nekdy z aplikace dostal musim mackat "home" kdyz chci na boxu neco menit nebo ho aktualizovat
0 x
- programming
- development
- education

hapi

já měl ted všude 4:3, po restartu boxu už ok. :twisted: kuva
0 x

hapi

teď jsem zašel k rodičům a dělá to to samí :-D záseky několikrát do minuty. Koukám na fun1 což je hudební program a tam je to slyšet festovně. Je to příšerný. A přitom oni jsou přímo u zdroje netu.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

tak to ze srandy orez na 4mbps a rekni vysledek
0 x
- programming
- development
- education

hapi

zkusim až se to zase ukáže, ted je to ok
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 10 years ago

hapi píše:teď jsem zašel k rodičům a dělá to to samí :-D záseky několikrát do minuty. Koukám na fun1 což je hudební program a tam je to slyšet festovně. Je to příšerný. A přitom oni jsou přímo u zdroje netu.

a ukazuje se ti ta hláška že vysílání je nedostupné s tím zamračeným smajlíkem? To mě se ukazuje skoro 4x za den a už mě to srašně vytáčí..
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

hapi

to sem nikdy neviděl.

jinak Viktore, na 4Mbit zaříznutí pomohlo. Ale to neni řešení že :-D Když jsem tomu přidal na 60Mbit tak to zasekávalo na delší dobu. To proč se to někdy zasekává a někdy ne je tim že aktuálně jedeme hlavní linkou téměř na doraz takže neni k dispozici plných 30Mbit a začíná agragace takže se sníží i datovej tok do boxu.
0 x