❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nefunkční NV2

Návody a problémy s konfigurací.
okoun
antispam: Ano

Re: Nefunkční NV2

Příspěvekod okoun » 11 years ago

to bych netvrdil nv2 je kurvítko latence, tedy několika násobně se zvýší oproti 802.11 ale zase NV2 nelaguje jako 802.11
to zanamená že pokud je to někde na last mile tak je to dost znát jeslti tam je nv2 či 802.11 na rychlosti TCP
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

patrik_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod patrik_ » 11 years ago

zeptám se možná blbě ale nikde se to tady nepíše,
ale jaký tam máš RB a čipsety na wireless kartách?
Máš to na 802.11a nebo 802.11a/n, nebo 802.11n?
0 x
Nejsem úplný idiot. Některé moje kousky dodnes hledají...

garfield23

Příspěvekod garfield23 » 11 years ago

Přívod na daný bod je 10Ghz. Zařízení na vysílání RB800. Karta v režimu 802.11a. Je tam čipset AR82xx. Tato varianta mě taky už napadla,ale ty jiná místa jsou osazena totožně, jen s tím rozdílem že na vysílání je klasická R52 a dělá to taky. Už mě napadá taky varianta zda to nemůže dělat kabel k anténě. Pokud si to vybavuju dobře,tak na všech místech je stejný typ kabelu.
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 11 years ago

no zorvna jedna RB800 skončila v tom nejčernějším koši protože dělala takové kraviny jako že z ničeho nic začal chybovat eth a potom se i celá sekla, takže vůbec bych se nedivil kdyby byla na vině
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

garfield23

V té samé RB800 je i ptp spoj na nv2 a ten jede v pohodě,tak si nemyslím že by jedna karta jela a druhá s tím ethernetem ne
0 x

patrik_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod patrik_ » 11 years ago

Nevím, školy nemám, ale mám nejlepší výsledky s NV2 a 802.11n. Na áčku to taky chodí, ale rozhodně to není ono (často historicky na AR52xx), tam mám poslední nasazené 5.26.
Na osmistovkách taky jedeme v enku a 6.19 jsem se zatím neodvážil nasadit nikde, kde by enko nebylo. Ale je jich už pomálu, spíš máme 911+750G nebo 493G apod a omnitiky, prostě ten výkon dělíme mezi víc zařízení.
0 x
Nejsem úplný idiot. Některé moje kousky dodnes hledají...

garfield23

Dnes jsem k RB 800 připojil přes ethernet RB 912, download víc jak 12 Mbit nedám,v NV2 max 3Mbit, Upload 50Mbit. RB 912 jede v ac. Asi zkusím vyměnit RB 800. S tou verzí router OS také nerad experimentuji. To že je tam poslední bylo spíš to,že jsem již nevěděl čím to může být. Původně tam byla 5.26.
0 x

Selič

Příspěvekod Selič » 11 years ago

Vysoký upload a mizerný download se typicky objevuje, pokud se nafukují kondenzátory ve zdroji nebo na routerboardu.
Výrazně se to zhorší vždycky přes den, kdy je vedro. Nebo se to to projevuje, když se dostane voda někam do konektorů nebo do antény.
První bych zkusil vyměnit napájecí zdroj, třeba za notebookový a udělat btest. Když to nepomůže, tak vyměnit RB.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."

garfield23

S tím zdrojem mě to napadlo taky,zítra to zkusím,vemu sebou i RB a uvidíme
0 x

garfield23

Tak jsem dnes vyměnil zdroj a nic,nedalo mi to a vyloučil jsem RB a test 20Mbit down, 80 Upload ...Podotýkám příjem je 10ghz. No a teď pointa.Celý problém byl na hlavním bodu před tímto hopem. Wan ethernet nějak bez důvodu se přehodil na 100Mbit a i když max vytížení bylo cca 60Mbit,tak prostě věci s NV2 dál v síti nefungovali. Pro flash FW LAN opět Gbit a vše funguje i NV2 na hopech dál v síti. Omlouvám se za Váš promrhaný čas a díky za odpovědi
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 11 years ago

:)
0 x