❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

UPC mělo v Plzni velký výpadek, zloději ukradli optické kab

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
pcwifi
antispam: Ano

UPC mělo v Plzni velký výpadek, zloději ukradli optické kab

Příspěvekod pcwifi » 11 years ago

http://www.zive.cz/bleskovky/upc-melo-v-plzni-velky-vypadek-zlodeji-ukradli-opticke-kabely/sc-4-a-175094/default.aspx

:lol: asi dalsi cerni bratri co mysleli zbytkem mozku a povazovali optiku za medene kable...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

3com

Příspěvekod 3com » 11 years ago

Docela smutné... Lidé na regionálním deníku píšou, že výpadek trval skoro 24hod.. Očividně tam UPC neřeší nějaké záložní trasy (okruh druhým směrem) apod... Když se před rokem tento případ stal u Dialu ihned jak detekovali o co jde byl tok puštěn druhým směrem.. sice vyšší latence atd ale jelo to...
0 x

Rambo

Příspěvekod Rambo » 11 years ago

U nás na Ostravsku cca 2 roky na z5 naši trvale opalení občané vyškubli cca 50m optického kabelu pod trati, kdy cca 20 hodin prakticky nešel internet v Havířově, Třinci a okolí... My byli taky po "tmě"...
0 x

Majklik

Příspěvekod Majklik » 11 years ago

Optické kabely se u nás kradou cca 30 let *), to se ještě nenaučili je poznat i po čuchu? :-)
Když nefunguje ani psaný text, jak říkal známej, že i když na kabely dají krycí pásku s jasným nápisem, optický kabel - neobsahuje kovy, že nefunguje. :-(

Ostrava je svérázný kraj. Tam pobavila ta ženská, řidička tramvaje, co cca 3 roky zpět vyrvala 10 metrů optického kabelu. A to ze zabezpečovačky na trati té tramvaje. Prý si potřebovala vylepšit tíživou ekonomickou situaci...

Ad *) Co vím, tak rok ~1985, Bratislava, tamní jedno z prvních propojení telefonních ústředen optikou. Šlo přes most SNP, kde to uřízli a vytáhli z trubek. Snaživci pochytáni po pár hodinách ještě u vatry, na které se snažili z toho kabelu vytěžit tu správnou složku, marně.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 11 years ago

Majklik píše:....
Když nefunguje ani psaný text, jak říkal známej, že i když na kabely dají krycí pásku s jasným nápisem, optický kabel - neobsahuje kovy, že nefunguje. :-(
......

zasadni problem, nasi skartovaci vseho by museli umet cist
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 11 years ago

Jj můj dohled píše Aug/24 00:54:52 Duration 19:27:04

A vzhledem k tomu, že traceroute končil na nějakým routeru v Praze, tak jsem našeho, jinak skvělého, Ispika neotravoval, ikdyž by mu to asi dodalo kuráže :)
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

brody

Příspěvekod brody » 11 years ago

No já nevím, ale vést kabel zrovna v této lokalitě v plastovej trubce v podchodu... Tam nechodí ani černý kočky, protože se tam bojí :-). Nicméně beztak všichni mají/máte nějakej ten záložní konekt což? :-)
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 11 years ago

ČDT dnešní zpráva:
Dobrý den,
Momentálně je v síti ČD-Telamatika částečný výpadek národní konektivity. Situaci usilovně řešíme. Jakmile budeme mít další detaily budeme Vás informovat.
0 x

Pintero

Příspěvekod Pintero » 11 years ago

jj, potvrzuji - chvili mi nejej peer CDT- O2
0 x

patrik_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod patrik_ » 11 years ago

Potvrzuji dnešní výpadek CDT -peering.
Včera jsme měli výpadek CDT 5:55hod.
0 x
Nejsem úplný idiot. Některé moje kousky dodnes hledají...

eKrajnak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod eKrajnak » 11 years ago

CDT vypadok: citam na Wedose, ze im odisiel jeden peering (jedna tretina uplinku) a do toho 17Gbps DDoS :D Oni uz maju jednoducho smolu. http://datacentrum.wedos.com/a/351/co-s ... -site.html
0 x
Študent, programátor, sieťar ... #ccna_certified

Blažej Krajňák

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod zubodravec » 11 years ago

Dialu se to stalo na Strahove, pokud mas na mysli stejny incident.
Nas to ale odrizlo a museli jsem si pockat nez kabely natahnou nove. Tedy zalozni okruh to neresil.

3com píše:Docela smutné... Lidé na regionálním deníku píšou, že výpadek trval skoro 24hod.. Očividně tam UPC neřeší nějaké záložní trasy (okruh druhým směrem) apod... Když se před rokem tento případ stal u Dialu ihned jak detekovali o co jde byl tok puštěn druhým směrem.. sice vyšší latence atd ale jelo to...
0 x

reset

Příspěvekod reset » 11 years ago

mit zalohu pro optiku , tomu se rika spravny kocourkov ,
a pak mit jeste zalozni zalohu, pro zalohu :lol:
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

hafieror

Příspěvekod hafieror » 11 years ago

reset píše:mit zalohu pro optiku , tomu se rika spravny kocourkov:

Já v tom žádnej kocourkov nespatřuju, mě to přijde jako normální věc.
0 x