❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

2.4 GHz roaming

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
ludvik

Re: 2.4 GHz roaming

Příspěvekod ludvik » 10 years ago

Cena toho Extricom řešení by mě docela zajímala (přibližně, poptávka se mi psát nechce). Pokud jeden kousek UltraThin dvourádiové jednotky vyjde prakticky na 240 Euro, tak se asi není o čem moc bavit. Switch 2.5K, k tomu zaručeně na výběr licencí jak u microsoftu. Ale nechci to zbytečně shazovat, vypadá to technologicky zajímavě. Na první nákuk ...
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Margi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Margi » 10 years ago

vše se odvíjí podle počtu a samozřejmě typu ap (dvou, tří 4 radiové...). Ale vždy je to přes 100.000 a více, nicméně Extricom umí pokrýt i fotbalový stadion s desítkami tisíc zařízení, takže asi tak :). Prostě hraje svoji vlastní ligu. Licence jsou jen podle počtu aktivovaných portů, naštěstí... plus sem tam nějaká feature navíc.
0 x

smyky
antispam: Ano

Příspěvekod smyky » 10 years ago

Zdrar.

Cisco 14 AP 1x controller cca 156tis bez dph
Zyxel 14 AP 1x controller cca 124tis bez dph

Hodne trpelivosti a casu.

Pak je to funkcni. Moc promennych, zalezi na zisku anteny jednotlivych zarizeni. Mobil, notebook, ctecky atd. Taky zalezi na umisteni AP a jejich vzajemnem prekryti.
0 x